Whole30

LilySlim Weight loss tickers

onsdag 10 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 186 och Dag 3 på Utmaningen

I dag är en dag när jag ska äta både mitt protein och lite grönsaker till det. Jag glömde bort det så det blev en extra proteindag.Det skrivs mycket om både LCHF (Lite kolhydrater mycket fett) och om LCHP (Lite kolhydrater mycket protein) och enligt min mening får alla göra precis som de vill...
visst är jag snäll ;-)

Skriverierna säger ofta att man får problem med blodkärlen av mycket fett och att njurarna får för stor belastning vid för mycket protein.
Ja, men håll det lagom då!!!
Men tänk på att det är viktigt att dricka mycket vatten ;-)

Enligt Dukan är det viktigt att man äter rena proteindagar blandat med grönsaker och proteindagar. Han förespråkar lite olika intervaller, 1/1 eller 5/5 eller rent av 2/5. Alla måste själva hitta sitt sätt.

För egen del märker jag att jag mår så himla mycket bättre om jag kör många proteindagar. Nu är jag inte slaviskt bunden till Dukan utan försöker att hitta en form som passar mig och mitt liv. Enligt Dr Dukan ska man helst äta så lite fett som möjligt och helst hålla sig under 1.5% fett men jag har svårt för det och håller mig istället under 5% fett.
Det gör mitt liv lättare och passar min familj bättre.
Andra har sina sätt att sköta dieterna på. Det vi har gemensamt är ofta att vi vill gå ner i vikt.
Helst i går :-)

Jag hade från början mer än 30 kilo att gå ner och om jag ska hålla mig slaviskt till någonting alls så inser jag att jag kommer att vara tvungen att hålla på under låååång tid. Här handlar det inte om veckor och månader utan mer troligt om år. Det viktigaste för mig är att jag nu har hittat ett sätt som gör att jag sköter mig så mycket jag kan men ibland så fuskar jag. Räknar man med att det kommer att ta runt 50 veckor att gå ner så spelar det ingen större roll om det istället tar 54 veckor.
Mina, så kallade, avsteg gör att jag orkar fortsätta min kamp för ett bättre liv.

Så nu har jag förklarat varför jag ibland kan verka oseriös.
Jag tar detta på stort allvar men för mig handlar det i första hand om att må bra!

Och denna dag har varit riktigt bra :-)
Började som vanligt med ägg och galett.
Därefter så slöade jag lite grand. Kände att det var helt rätt att göra en dag som den här.

Maken hade tagit ledigt halva dagen och var ute och tog hand om häcken ;-) I morgon ska  han fortsätta och då är det dags för mig att hjälpa till också.Han åkte i väg innan lunch och jag hade lite att uträtta så jag höll på att missa att det var dags att äta. Slängde i mig lite kalkonskivor och minikeso.
Egentligen tycker jag att det är för lite att äta till lunch men min plan var att äta mer ikväll. Ha....
Fiskbilen hade massor med härligt doftande räkor!!!
Köpte ett helt kilo!!! Till det åt vi ägg och Dukanmajonäs. Det blev så himla gott men jag orkade inte så mycket som jag trodde. Klar fördel med mycket protein :-)

Träningen har jag skött så där....
20 minuter på crosstrainern blev det sedan tog luften slut i rummet. Jag bytte rum och så blev det 10 minuter Wii-Zumba. Det är jobbigare än man tror.

Jagträning blev att jag köpte räkor fast det egentligen bara är jag som tycker om det :-)
Så min utmaningslista är helt godkänd för idag.

Ikväll tycker jag att alla är värda en stor kram :-)


7 kommentarer:

 1. JAg har oxå wii zumba men inte riktigt fattat mig på det:-)

  SvaraRadera
 2. vad duktig du är! Det är intressant och inspirerande att läsa vad du skriver så jag kommer absolut att följa dig på vägen dessa 100 dagar!

  SvaraRadera
 3. Ni är så välkomna hit ;-)
  Ni som läser hjälper mig att hålla fast vid utmaningen :-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker som du att det får ta den tid det tar.
  Förut hade jag bråttom och ville att det skulle gå snabbare, men nu inser jag att det funkar bättre för knoppen att hänga med om det inte går för fort.
  Samtidigt kanske det är bra för oss som har många kilon att tampas med, att det tar tid, för då fastnar rutinerna och vi har större chans att behålla rutiner och vikt även i framtiden.
  Du och jag är morgondagens smalisar, sug på den du!

  SvaraRadera
 5. Jag har läst "grundboken" om Dukandieten och har funderat på att prova flera ggr, men min kärlek till rågflingor sätter stopp. Kul att följa ditt bloggande om just Dukan, det verkar ännu inte så vanligt i Sverige.

  SvaraRadera
 6. Rågflingor byter jag ut vilken dag som helst mot en galett ;-)

  SvaraRadera