Whole30

LilySlim Weight loss tickers

torsdag 25 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 200 och Dag 18 på Utmaningen

200 dagar idag!!!
Okay, jag har väl inte gått ner så mycket som jag skulle kunna gjort men 11.5 kilo på 200 dagar ger ändå en genomsnittlig  viktnedgång på 50 gram om dagen eller 350 gram i veckan. Inte helt illa med tanke på hur mycket gott jag äter och hur bra jag mår!

Nu över till dagens läskighet!
I morse efter att maken och sonen gett sig iväg hasade jag omkring här och röjde lite. När jag kom ut i köket skulle jag ta lite hushållspapper men det struntade jag i.....

Jag har en väldigt välutvecklad spindelfobi så detta var i grövsta laget!

En kort stund övervägde jag att ringa hem maken men det kan man ju inte med så jag såg spindeln stint i ögonen medan jag tog ett försiktigt tag i hållaren. Så åkte både hållare, papper och spindel ut. Stängde snabbt igen dörren och sedan dess har jag inte varit på altanen ;-)

Tur var det att jag vågade annars hade jag fått gå hungrig hela dagen ;-)
I dag har jag faktiskt varierat min frukost. Jag bakade ju Carls bröd i går och det passade bra till frukost idag. Till lunch åt jag nötfärsbiffar med stekta kantareller till. Så till middagen insåg jag att det tydligen hade blivit en grönsaksdag till och då bestämde jag mig för att köra 5/5 ett tag och se hur det blir :-) Till middag åt jag mer nötfärsbiffar men med stekt vitkål till.

Jag har varit lite dålig på att hålla ordning på protein respektive grönsaksdagar men i och med Räkans utmaning så har jag bestämt att bli bättre på det också. Det finns så många saker man kan förbättra men om jag håller mig till diet, fysisk och mental träning så har jag kommit en bra bit. Så nu ska jag skärpa mig :-)

Utmaningen tillsammans med Amonazon och Kin@ har vilodag i dag och det är tur Jag har träningsvärk!!! Det ska väl anses bra men det kan jag inte tycka idag:-(  Jag vill bara ligga på soffan och jämra mig ;-) Så jag har bestämt att inte bry mig om någon träning idag och det är min mentala träning :-)

Checklista för utmaning
 • Dieten - check, andra grönsaksdagen på min 5/5- satsning
 • Fysisk träning - Absolut inget om det inte räknas att jag spände musklerna för att skrämma spindeln :-)
 • Mental träning - Att inte ha dåligt samvete för att jag inte tränar något idag.
 • Mot målvikt - Det går långsamt men det går neråt!
Kram till alla som har någon form av fobi :-)5 kommentarer:

 1. Stakrt jobbar med spindelen!
  Och mental träning är en träning så god som någon!

  SV; Ja, det är intressant.
  man har ju hört att det ska vara svårare att bygga kondition och muskler och gå ner i vikt när man är stressad och det är då verkligen sant.
  har haft en platå i snart 2 månader nu...:/

  SvaraRadera
 2. SV: Tack för peppen! Det jobbiga är att inte veta hur lång tid det tar innan energin finns där igen, men förhoppningsvis vänder det snart! :)

  SvaraRadera
 3. Strongt att du vågade både ta kort på och kasta ut den rackaren.
  Min fobi har blivit bättre med åren, min gubbe har lärt mig att inte vara så rädd för dem. Ett år hade vi en tjock korsspindel på altanen som han matade med flugor varje dag. Till slut så blev hon så tjock, fet och lat att hon inte ens orkade laga sitt nät, den fick ju mat i alla fall. Till råga på allt döpte han tjockisen till Mona.
  Året därpå hade vi 100-tals små korsspindelbäbisar på altanen, och min make var en stolt "pappa".
  Kram och tack för pepp.

  SvaraRadera
 4. Fy farao vilket läskigt möte på morgonkvisten. Besvärligt när man inte kan kalla på maken och få ut såna odjur (spindeln alltså) :-) Vi hade fått in några harkrankar (heter dem så) i sovrummet i går kväll och dom tycker jag är vidriga. Det blivit en del skrikande om jag säger så.
  Kram

  SvaraRadera
 5. De där va den absolut VÄRSTA spindeln jag har sett!!! Ueww!!!

  SvaraRadera