Whole30

LilySlim Weight loss tickers

tisdag 3 januari 2012

Dukan Attackdag 2

Så roligt!
Vi verkar vara flera där ute som behöver gå ner några kilon och visst är det lättare när man är en grupp :-)
Bloggandet är min räddning många gånger för hur ska jag kunna förklara om jag vill ge upp! Det finns så många där ute som är beredda att ge en vad man behöver. Ibland är det lite uppmuntran och ibland är det en spark ;-) 
Tack alla ni!!!

Så var det då dag 2 och jag har ont i huvudet.  
Enligt Dr Dukan så bör jag vara i attackfasen 4 dagar. Jag får se hur jag mår och så tar jag ett nytt beslut på fredag. Om jag mår bra så kör jag attack ett par dagar till.
Första gången jag körde enligt Dukan så mådde jag prima i stort sett hela tiden...jag blev lite tankspridd och lite trött men förutom det gick det busenkelt.
Icke så denna gång....
Jag är godissugen, jag vill ha massor med choklad och jag har som sagt, gräsligt ont i huvudet....men man får vad man förtjänar. Jag har slarvat så himla mycket över julen och nu kom notan :-)

Talade med äldste sonen för en stund sedan och han tyckte att jag var lite rörig men det var ok när jag talade om varför. Han har varit himla duktig och har nått sin målvikt med Dukan, äldsta dottern har nått sitt mål och lite till, maken hoppar på nu med mig igen och yngsta dottern har ju nyligen levererat senaste barnbarnet så hon kan dras med några extra kilon ett tag :-) 
Jag kanske borde skriva till Dr Dukan och berätta om vår Dukaniga familj ;-) 
Det är egentligen bara jag som måste fortsätta ett tag till. Maken har kanske 8 kilo kvar att gå ner. Han gick upp mer än jag över julen men å andra sidan så rasar han mycket snabbare än jag.

När jag tänker efter så har vi nog varit lite mycket välmående familj. Nu är vi en betydligt mer välmående familj som orkar leka med alla småbarn, springa i trappor och som känner att vi har tagit ett bra beslut när vi har satsat på att gå ner lite i vikt :-)

Jag har klarat dag 2 och nu är jag på G!!!

·                  Frukost - ägg och galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
·                  Lunch - keso och skinkskivor
·                  Middag – fläskfilé och keso

Jag vet att man inte ska äta fläskkött men jag har inte förstått varför...jag skär bort allt fett och så äter jag det med gott samvete...det är gott med lite variation :-)

Motion idag blev 30 minuter crosstrainer. Vi har storm här och jag kände inte för att gå en promenad i den blåsten och då är jag glad att jag har min crosstrainer. Jag satte på ett avsnitt av Star Trek och så var det bara till att börja. Tiden går fort, jag får se något jag gillar och jag får motion samtidigt...nästan som ett Kinderägg...3 i 1 ;-)


Nu tänker jag sitta och slöa i soffan en stund.
Kram till alla som inspirerar.

5 kommentarer:

 1. Ni är en verkligen en reklampelare för Dukan, du och din familj.
  Det kommer att gå så bra för oss som antagit utmaningen. Det känner jag på mig.
  Kramar till dig som inspirerat med en ny utmaning.

  SvaraRadera
 2. Svar: Klart du klarar det Majja.
  Men det är ju roligare att vara fler som gör saker tillsammans, om än på distans.
  Nu kör vi!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Va dukiga ni är i familjen! Hur har du fått med maken på tåget? Själv försöker jag med lchf, fast kaloriberäknad..det fungerar för mig...tycker jag..mår bättre, men har inte gått ner något i vikt..men det kommer väl...Kram!

  SvaraRadera
 4. Ibland så önskar jag mig en crosstrainer jag med, trots platsbrist ;)

  När jag åt lite "dukanskt" i somras så åt jag faktiskt fläskfilé (utan att skära bort nåt, hehe) och det funkade lika bra det! (Fast det får man kanske inte säga högt? *flinar*)

  Vad synd att du får dras med massa huvudvärk och sötsug den här gången. Men det är snart över! Bara några dagar kvar! *pepp-pepp*

  SvaraRadera
 5. Amonazon - Helt klart roligare när vi är många :-)

  ZtorZillen - Han var med när han insåg hur mycket gott han får äta.

  ealina - Huvudvärken är mycket bättre idag...det man inte kan säga högt kan man väl skriva istället ;-)

  SvaraRadera