Whole30

LilySlim Weight loss tickers

fredag 16 september 2011

Viktminskningsfasen dag 219 och dag 39 på utmaningen

Tiden går så fort!
Jag har lovat bort mig på dagen i morgon och nu ikväll blev jag överrumplad att det redan var dags. I morgon kväll ska jag dessutom få låna ena gänget av barnbarnen....eller låna och låna...jag ska hem till dem och leka, mata och natta dem medan föräldrarna är ute och firar bröllopsdag. Själva dagen var i går (stort grattis i efterskott) men har man småttingar så får man anpassa sig till när barnvakten kan komma.

Annars har jag mest suttit vid datorn idag. Helt klart en av mina favoritsysselsättningar. Tidigare idag hade jag besök av kompis och hon hade med en inbjudan att gå på ett seminarium om krishantering. Kurser är en annan av mina favoriter. Det här seminariet behandlar dessutom ett ämne som jag tycker är väldigt intressant.

Nu är visst maken trött så det är bäst att jag avslutar det här och ser till att komma i säng. Det passar bra eftersom jag ändå inte har något vettigt att skriva om idag.Checklista för utmaning

 • Dieten - Det funkar hyfsat bra.
 • Fysisk träning - Avstår helt.
 • Mental träning - Stressar av med Mindjolt och Dr Mario.
 • Mot målvikt - Jag gör så gott jag kan :-)

Kram till alla mina medkämpar

torsdag 15 september 2011

Viktminskningsfasen dag 218 och dag 38 på utmaningen

Vaknade i morse med lite feber så jag fick en dag till på mig att göra ingenting ;-) Ja, om man inte räknar det vanlig som vi lyxfruar gör...städar, bäddar och lagar mat.

Har ni förresten tänkt på ordet hemmafru? Det låter helt klart som om gubben har en fru borta också ;-) Jag är mycket hellre lyxfru för då kan den andra frun slava och ta hand om allt som jag inte vill ;-)

Jag måste också hålla reda på att rätt katt är ute och den andra håller sig inne. Vi passar äldste sonens katt under tiden som han är "over there" och det gillar inte vår egen katt alls. Han som bor permanent hos oss är utekatt medans vår kattgäst är innekatt. Hon är en söt två-åring som vill leka medan vår åtta-åring genast tror att han blir anfallen. Om de råkar få syn på varandra så blir det ett herrans liv vill jag lova så det gäller att hålla isär dem.

Nu ska jag se ett avsnitt av något. Det beror på om sonen eller maken känner för att sitta med mig. De har nog någon form av avbytarsystem för att jag alltid ska ha något att se på. "Tudor" med maken och "House" med sonen.

Checklista för utmaning

 • Dieten - Det funkar bra
 • Fysisk träning - Avstår helt.
 • Mental träning - Att inte bry mig om något annat än att bli frisk
 • Mot målvikt - Jag är på väg igen även om jag inte håller helt strikt på dieten.

Kram till alla som kämpar på :-)

onsdag 14 september 2011

Viktminskningsfasen dag 217 och dag 37 på utmaningen

Ny dag och nya draman.
Jag har i och för sig inte hunnit med några nya men jag har sett både "Tudor" och "House" i dag och det är verkligen draman :-)

Som tur var blev läkarbesöket mindre dramatiskt. Hon höll med om att det nog är en helt vanlig "magkatarr" orsakad av lite för mycket stress. Nu kan man väl tycka att jag inte borde vara så stressad. Flera barn är utflugna, maken är världens bästa, det finns mat på bordet, kläder på kroppen och en säng att sova i. Vad skulle man kunna stressa över då?

Eftersom jag skrev om svårigheterna med att få till ett CV så antar jag att ni har fattat att jag söker jobb...inte så lätt för en medelålders dam som de senaste åren varit hemmafru. Jag kan en himlans massa saker och jag har ganska mycket utbildning men vad hjälper det när man inte har arbetat på många år. Jag är ju inte heller 25 år längre :-) Nåväl, stressad kan man bli när livet inte faller på plats så lätt som man skulle önska.

Ja, det är inte mycket att göra mer än äta medicinen som doktorn skrev ut, spela mycket Dr Mario, pyssla om mig själv och allmänt bara stressa ner. Nu är jag glad att vi skaffade barn så tidigt så att de kan ta hand om sig själva ;-) Jag får väl bara uppdatera min lista på Räkans utmaning med "Stressa ned" så ska väl det gå bra. Jag är ju sjukligt svag för utmaningar så det ska väl gå hur lätt som helst att bli frisk i magen ;-)

 Jag sköter i varje fall maten nu och lever på ägg, fisk, keso och galetter. Det borde ge lite resultat vilket år som helst. Träningen har det varit värre med idag. Enligt doktorn så ska jag bli kvitt det värsta illamåendet inom några dagar och då lovar jag att jag ska sätta fart igen.Checklista för utmaning

 • Dieten - Det funkar bra
 • Fysisk träning - Har inte hunnit med någonting idag ;-(
 • Mental träning - Att inte bry mig om något annat än att bli frisk
 • Mot målvikt - Jag är på väg igen...tror jag ;-)

Kramar till alla som kommer med uppmuntrande ord när man som bäst behöver dem.


tisdag 13 september 2011

Viktminskningsfasen dag 216 och dag 36 på utmaningen

Jag tror äntligen att jag löst mitt inloggningsproblem. Vi får väl se om jag kan göra mer än ett inlägg ;-)

Nå, vad händer i min värld då?
I går hade jag besök av några barnbarn.
Den lilla trollprinsessan är väldigt generös med kramar så nu klarar jag mig ett tag.
Det äldsta barnbarnet, alias Galenpannan, har varit på sitt första disco. Det är knappt man hinner med :-)
Det minsta knytet går nog snart och sedan kan man inte lämna honom obevakad :-)

De var i varje fall här några timmar och dottern (som också var med) hade en påse kläder med sig :-)
I den här familjen är det så himla bra att vi alla (mamma, syster, döttrar och jag) är ungefär lika långa och även om vi har ganska olika kroppsformer finns det alltid något som vi alla trivs i. Nu har vi alla väldigt varierande storlekar men en del storlekar har vi alla haft/har. Nu var det min tur att få en påse. Jag hade krympt i dem äntligen. Några fina klänningar (från syster) och lite leggings var nytillskottet nu.

Äldste sonen har rapporterat att livet är helt underbart i Amerikat. Han har guider och håller på med sightseeing hela dagarna. Han har lite roligt åt att vart man än ska så är det uppför och när man går därifrån så är det också uppför.
Ja, han är i San Francisco :-)

Jag känner att jag stressar alldeles för mycket och det är väl därför min mage krånglar fortfarande :-( Ska på läkarbesök i morgon. Vi får väl se vad han föreslår för något.
Jag klarar inte av att göra armhävningar....mår illa så fort jag anstränger mig men jag klarar ändå rumplyften. Man får vara glad för det lilla :-)


Maten sköter jag i varje fall. Det har varit proteindagar både igår och idag och det känns bättre än vad jag trodde. Det svåra är ju glassen men om jag inte bryter nu så blir det väl aldrig.
Jag avstår från att rapportera eventuella upp eller nedgång på vågen just nu för det känns som om det bara är ytterligare ett stressmoment och det är precis vad jag ska avstå från. Men jag kan ändå meddela att det inte är någon fara. Jag ser det inte ens som en svacka just nu. Det är bara så att magen tar väldigt mycket energi just nu och jag prioriterar att bli frisk.

Checklista för utmaning

 • Dieten - Det funkar perfekt. Har skaffat en app till telefonen så att jag inte missar mitt vatten :-)
 • Fysisk träning - Rumpan har tränats.
 • Mental träning - Att inte bry mig om något annat än att bli frisk
 • Mot målvikt - Jag är på väg men jag tar bara en liten omväg.

Eftersom jag fick så mycket påfyllning igår så får alla en stor kram ;-)söndag 11 september 2011

Viktminskningsfasen dag 214 och dag 34 på utmaningen

Ja, jag har fortfarande inte kommit på varför jag inte kan logga in när som helst. I går fick jag dessutom upp väldigt mysko sidor när jag försökte besöka andra bloggare. Jag fick upp html-koden för sidor jag besökte. Jag kunde nog ha läst inläggen om jag ansträng mig tillräckligt men jag struntade helt enkelt i det.

Här borde det nu komma en bra förklaring till varför jag inte har skött mig som jag borde den gångna veckan. Hmmm...det finns så mycket jag kan skylla på som till exempel magen, orken, motivationen, vädret eller bara lathet. Eller helt enkelt att livet kommer emellan trots rätt inställning. Jag gör ett nytt försök så får vi se vad som händer.

Har i varje fall fått bilder från äldste sonen och han verkar ha det himla bra där borta i Amerikat :-)
Tänk så annorlunda det är nuförtiden.
När jag var liten bodde familjen utomlands och det måste varit svårt för de som var kvar här hemma. Det tog många timmar om man skulle koppla ett samtal för att inte tala om hur mycket det kostade. Det rörde sig om stora summor per minut så det var bara något man gjorde när det verkligen behövdes. Brev kunde ta flera veckor innan det kom fram. Nu är allt ögonblickligen och det är så mycket lättare för oss som väntar hemma.

Så var det då dags för bekännelser igen. Det är så lätt att fuska när man inte kan "rapportera" synderna direkt.
Jag har inte tränat och inte skött maten....så var det sagt :-)

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och det är tur att det aldrig är för sent att börja om.


Kram till alla som behöver börja med något nytt.