Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 27 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 201 och Dag 19 på Utmaningen

Jag har inget att skriva om idag :-(

Grannarna hade fest till klockan halv sju i morse!
Jag skulle upp klockan fem och göra 12 stycken matväskor så jag blev väl lite lätt irriterad men....det är ju bra att de har roligt :-)

Som sagt...idag var det arbetsdag på föreningen och som vanligt är mitt arbete att göra matväskor till dem. Idag var de 12 stycken som ville ha mackor, frukt, drickor, kaffe och något gott till det. Gissa om det är svårt att stå där med överblivna bullar och kakor klockan halvåtta på morgonen. Jag hade god lust att stoppa i mig allt men det gjorde jag inte! Jag slängde allt i soporna :-) Visst är det slöseri men jag läser just nu "Mintgrodornas återkomst" av Karin Brunk Holmquist och där skriver hon att
"Det bästa sättet att bli av med kilona är att låta dem ligga kvar på tallriken." Den egna tolkningen av det blev soporna.

När jag fått iväg maken med alla väskorna satte jag mig i favorithörnet i soffan och slötittade en stund på inspelade program. Inget som var direkt fängslande men det dög att se på till resterna av Carls bröd med kalkonskivor på.

Drog i väg till en lite familj och kollade in en loppis. Fyndade gjorde jag också. Hittade en barnstol och den behövs verkligt. Vi hade bara en och när alla småttingarna kommer så är det först till kvarn som gäller men nu finns det två. Får väl se om vi måste öka det antalet till jul :-)
Fyndade också lite filmer...inget som jag inte sett men sådant som jag kan vilja se om :-)

Sonen och jag såg sedan lite "House" och så var det då dags för lite lunch. Det blev keso och kalkonskivor följt av massor med småätande hela dagen. Bara keso och kalkonskivor men mycket har det blivit. Jag känner mig uppblåst och varm och har varken ork eller lust att göra någonting :-(
När det väl var dags för middag hade jag ingen matlust alls...konstigt va?
Maken och sonen fick renkött med champinjon och kantarellsås och sonen som inte äter svamp sa att det var jättegott ;-)

Checklista för utmaning
 • Dieten - check, fjärde grönsaksdagen på min 5/5- satsning...fast det blev ju bara keso :-)
 • Fysisk träning - Absolut ingenting! 
 • Mental träning - Inte reta mig på grannarna. 
 • Mot målvikt - Jaja, vi får väl se på måndag. Just nu känns det som flera nya kilon har hittat mig.


Nu ska jag inte göra något mer idag. Tror jag :-) Lite Dr Mario kan man väl alltid ta till...kanske lite Mahjong också.

Kram till alla som har njutit av dagens åskoväder. Tröstekramar till alla som inte njöt.

fredag 26 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 201 och Dag 19 på Utmaningen

Ni kommer aldrig att tro mig men igår efter att jag skrivit inlägget så skulle jag bara ner i tvättstugan och stryka på ett par byxor till sonen.

Jag hastade ner i tvättstugan, satte på strykjärnet och började ta fram byxorna...
Då såg jag den!!!
Det fanns en till spindel i huset och den satt på min strykbräda!!!
Som tur var höll maken på i sin verkstad så han kom genast springande när han hörde mina illtjut.
Hela dagen i dag har jag gått runt och bara väntat på att en spindel ska attackera mig. Jag har alltså befunnit mig i ständig stridsberedskap!
Här ska inte komma några och tro att det bara är att flytta in. Jag ska ha sexsiffrig deposition innan jag ens ska fundera på nya hyresgäster ;-)

Det var väl hela min dag :-)
Ja, jag har ju ätit också.
Carls bröd med kalkonskivor till frukost, keso och kalkonskivor till lunch och till middag åt vi Taco. Jag tog till och med lite ost och det var gott.

Ja, jag har ju tränat också.
20 minuter Pilates orkade jag med trots, eller kanske tack vare, adrenalinet som var kvar sedan igår :-)
Dessutom gjorde jag 5 + 7 +5 +6 stycken armhävningar :-) Jag har redigt ont i bröstmusklerna men det är ju bra för då vet jag att de finns :-)

Checklista för utmaning
 • Dieten - check, tredje grönsaksdagen på min 5/5- satsning
 • Fysisk träning - 20 minuter Pilates och 23 stycken armhävningar...med lång paus mellan ;-)
 • Mental träning - Gick runt och letade efter fler spindlar.
 • Mot målvikt - Det går långsamt men det går neråt!


Kram till alla som inte är rädda för spindlar. Vi andra behöver nog hållas om väldigt länge och då räknas det väl inte som en kram ;-)


torsdag 25 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 200 och Dag 18 på Utmaningen

200 dagar idag!!!
Okay, jag har väl inte gått ner så mycket som jag skulle kunna gjort men 11.5 kilo på 200 dagar ger ändå en genomsnittlig  viktnedgång på 50 gram om dagen eller 350 gram i veckan. Inte helt illa med tanke på hur mycket gott jag äter och hur bra jag mår!

Nu över till dagens läskighet!
I morse efter att maken och sonen gett sig iväg hasade jag omkring här och röjde lite. När jag kom ut i köket skulle jag ta lite hushållspapper men det struntade jag i.....

Jag har en väldigt välutvecklad spindelfobi så detta var i grövsta laget!

En kort stund övervägde jag att ringa hem maken men det kan man ju inte med så jag såg spindeln stint i ögonen medan jag tog ett försiktigt tag i hållaren. Så åkte både hållare, papper och spindel ut. Stängde snabbt igen dörren och sedan dess har jag inte varit på altanen ;-)

Tur var det att jag vågade annars hade jag fått gå hungrig hela dagen ;-)
I dag har jag faktiskt varierat min frukost. Jag bakade ju Carls bröd i går och det passade bra till frukost idag. Till lunch åt jag nötfärsbiffar med stekta kantareller till. Så till middagen insåg jag att det tydligen hade blivit en grönsaksdag till och då bestämde jag mig för att köra 5/5 ett tag och se hur det blir :-) Till middag åt jag mer nötfärsbiffar men med stekt vitkål till.

Jag har varit lite dålig på att hålla ordning på protein respektive grönsaksdagar men i och med Räkans utmaning så har jag bestämt att bli bättre på det också. Det finns så många saker man kan förbättra men om jag håller mig till diet, fysisk och mental träning så har jag kommit en bra bit. Så nu ska jag skärpa mig :-)

Utmaningen tillsammans med Amonazon och Kin@ har vilodag i dag och det är tur Jag har träningsvärk!!! Det ska väl anses bra men det kan jag inte tycka idag:-(  Jag vill bara ligga på soffan och jämra mig ;-) Så jag har bestämt att inte bry mig om någon träning idag och det är min mentala träning :-)

Checklista för utmaning
 • Dieten - check, andra grönsaksdagen på min 5/5- satsning
 • Fysisk träning - Absolut inget om det inte räknas att jag spände musklerna för att skrämma spindeln :-)
 • Mental träning - Att inte ha dåligt samvete för att jag inte tränar något idag.
 • Mot målvikt - Det går långsamt men det går neråt!
Kram till alla som har någon form av fobi :-)onsdag 24 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 199 och Dag 17 på Utmaningen

Ännu en dag av springa runt.
Möten som skulle gås på. Biblioteket skulle besökas. Tid hos frissan för att dölja de mesta av de grå håren som har blivit lite för många på sista tiden ;-) Så skulle jag dessutom hinna äta lite och så skulle yngste sonen hämtas efter skolan. Man får inte gjort något vettigt alls sådana här dagar :-)

Åt frukost gjorde jag i varje fall. Ägg och galett blev det. Hade ganska gott om tid på morgonen så jag satt i soffan och såg lite på sådant jag spelat in för just såna här mornar.

Så passade jag på att göra 20 minuter Pilates. Jag hoppade över några moment idag men i gengäld gjorde jag fyra set med armhävningar. Fem i varje set....ja, på knä och jag vet att det inte är "riktiga" armhävningar men när man är så framtung som jag är (både mage och bröst) så är det bäst att bygga upp styrkan och minska vikten framtill innan man går över på de riktiga grejerna ;-)

Så efter lite möten blev det dags för lunchen som idag bestod av kyckling och tzatziki och eftersom det borde vara en dag med proteiner och grönsaker så åt jag en tomat till. Jag blir väldigt fort mätt nuförtiden så middagen hoppade jag över men jag har bakat ett Carls bröd så det blir nog en bit av det under kvällen.

Och nu över till något helt annat ;-)
Vi har det ganska stort hos oss nu när de flesta av barnen har flyttat hemifrån och då är jag så lyckligt lottad att jag har kunnat inreda ett bibliotek och ett kontor. I biblioteket finns det självklart ganska många böcker och för att inte inleda de små barnen i för många frestelser har jag, inne på kontoret, satt en hylla där de små får "läsa" så mycket de vill.
Nåväl, när ett av barnbarnen frågade var en särskild leksak låg så svarade jag att den ligger i biblioteket varpå den lille stack iväg. Halvvägs stannade han, tänkte lite, kom tillbaka och frågade
- Vilket bibliotek mormor?
- Ditt bibliotek eller mitt bibliotek?

Visst är de härliga!!!

Checklista för utmaning
 • Dieten - check, helt rätt och till och med ordentligt med vatten.
 • Fysisk träning - 20 min Pilates plus armhävningsutmaningen
 • Mental träning - Njöt av besöket hos frissan :-)
 • Mot målvikt - Jag hoppas att jag är på väg åt rätt håll ;-)


Kram till alla som använder sig av biblioteken :-)

tisdag 23 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 198 och Dag 16 på Utmaningen

Har haft en del ärenden att uträtta så jag har hastat till och från närliggande samhället och även fixat ärenden här i byn. Det är alltid så skönt när man har gjort det man skulle under dagen ;-)


Till frukost åt jag ägg och galett, om nu någon undrar :-)
När det var dags för lunch så gjorde jag en omelett som jag åt lite tonfisk till och till middagen åt herrarna älgskavspanna och själv åt jag lite keso och kalkonskivor.


Tillsammans med kin@ och Amonazon håller jag ju på med armhävningsutmaningen och där har jag haft vilodag idag.
För att säga som det är så har jag haft vilodag från all motion idag. Läste någonstans att man ska vila en dag i veckan och det blev idag :-)En liten händelse från min dag kanske ni vill ha ;-)
Jag höll på att röja i köket när jag hörde hur någon använde en motorsåg. Det har varit mycket av det i grannskapet idag men nu lät det helt plötsligt så nära.
Jag gick ut och kollade och det hördes att det var hos oss?!
Så fick jag syn på en figur som gick och röjde utsidan av vår häck...
Varför är maken ute och grejar? 
Men det är ju inte maken! 
Vem skjutsingen är det som klipper i vår häck???


Hihi, det var vår gode vän som tyckte att det var dags. Han satte helt enkelt bara igång och nu är det riktigt snyggt mot gatan ;-) 
Tack gode vännen för det :-)Checklista för utmaning
 • Dieten - check, helt rätt och till och med ordentligt med vatten.
 • Fysisk träning - Vilodag
 • Mental träning - Spelade lite Dr Mario och lyssnade på musik på hög volym
 • Mot målvikt - Jag gör så gott jag kan :-)
Kram till alla som har goda vänner.

måndag 22 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 197 och Dag 15 på Utmaningen

Jag är nog inte riktigt klok :-)
Jag antog ytterligare en utmaning. Denna är att klara av att göra 100 armhävningar på 6 veckor.
Jag har aldrig gjort en armhävning i hela mitt liv!
Man börjar med att testa sig själv och det gjorde jag :-)
Jag klarade nästan av att göra 5 stycken men bara när jag stod på knä. Jag vet att jag är svag i överkroppen men detta var ju löjligt ;-)

Lägg ihop det dåliga resultatet till veckans viktuppgång och jag känner att nu jäklar måste det hända saker.
Jag kanske måste ha utmaningar för att göra mitt bästa.

Dagens frukost blev, inte helt oväntat, ägg och galett. Till lunch åt jag lite av grytbitarna från igår och till middag blev det keso och kalkonskivor. Jag har nog druckit för lite vatten i dag känner jag och det är väl inte helt lämpligt att dricka ikapp nu precis innan sängdags :-)

Med motionen har det väl varit lite bättre.
6 veckorsutmaningen resulterade i föjande träning;
5 stycken så kallade armhävningar
2 * 1 minut med plankan.
Kanske inte så himla mycket men bättre än inget alls.
Förutom det så har jag ägnat 25 minuter åt Pilates.

Checklista för Räkans utmaning
 • Dieten - check, för lite vatten :-(
 • Fysisk träning - Pilates + 2*1 min plankan + 5 stycken armhävningar
 • Mental träning - Spelade lite Dr Mario.
 • Mot målvikt - Dagens vikt var ju inte så rolig men idag skyller jag på att det "bara är så ibland" 
Kram till alla som antar utmaningar :-)vägning

Vågen visade 0.6 uppåt idag :-(
Jag vet nog inte varför för att den där morotskakan i torsdags ska göra så mycket tror jag inte på.
Det enda jag kan komma på är att jag nog har ätit för lite den gångna veckan. Vattnet kanske också har blivit lite dåligt med.
Skärpning till nästa vecka.

Lycka till alla andra vägare.

söndag 21 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 196 och Dag 14 på Utmaningen

Jaha, och vad ska man säga om denna dag då?
Det har varit fint väder! Nästan vindstilla och en blå himmel.
Maken fick till och med lust att klippa gräset :-)

Här är en sådan där "mellandag". Ni vet....en dag när det inte händer något.
Till frukost blev det så klart ägg och kalkonbacon. Så såg vi ett avsnitt av "Breaking Bad"
Sen hände ingenting.
Så åt vi lite mellanmål och såg ett avsnitt av "House"
Så gjorde jag 25 minuter Pilates.
Sen hände ingenting.
Så åt vi lite middag. Det blev grytbitar och tzatziki.
Sen hände ingenting.

Checklista för utmaningen
 • Dieten - check, inga bekymmer alls!
 • Fysisk träning - Pilates.
 • Mental träning - Spelade lite Dr Mario.
 • Mot målvikt - Vi får väl se i morgon när det är dags för veckans vägning.

Nu ska jag nog gå och måla naglarna.

Kram till alla som känner sig lite tråkade idag.