Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 11 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 126

Det känns inte riktigt rätt att skriva viktminskningsfas just nu men jag håller ju fortfarande på att kämpa med vikten så jag fortsätter att räkna dagarna precis som innan.

Magen är så mycket bättre idag :-)
Det kan bero på att jag har ätit två glassar. Om jag ska vara helt ärlig (och det ska jag ju) så smakade den sista mer som medicin. Det är inte så gott när man känner att man ska tvinga i sig den. Jag har nog förstört Enigman för mig själv. Borde ha valt en som jag inte tycker om ;-)

Förutom glass har min matdag bestått av ägg och bacon till frukost och till middag åt jag potatis, köttfärs och smör. Fasar verkligen för att ställa mig på vågen på måndag. Hoppas bara att jag blir frisk innan den visar på för mycket uppåt. Det här känns lite som att glida ner i brunnen igen. Precis när man börjar se ljuset så känner man hur man börjar glida. Inte så att jag är deppig ännu...vill till bra mycket mer...men det känns motigt kan jag säga.

I kväll går alla kramar till de som känner att det är motigt just nu.

fredag 10 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 125

Kom i väg till läkaren i morse och det var bra.
Han sa att jag har varit duktig med viktnedgången och att alla mina världen var jättebra. Han tyckte att min takt var bra för som han sa...på det här viset hinner skinnet och huvudet med.
Han sa att jag är helt perfekt !!!

Han tycker inte att jag ska oroa mig angående maten. Proteindiet var enligt honom ett jättebra sätt att ändra livsstil på.
Men....

Jag måste nog äta lite potatis ett tag. Om man mosar det med lite smör så är det bättre än många mediciner mot magkatarr. Dessutom ville han att jag ska äta lite frukt och bara väldigt "snälla" grönsaker. Alltså ingen kål och lök. Helst inte ens vitlök...där försvann min tzatziki :-(
Han sa att jag skulle ge det ett par veckor och sedan skulle jag återgå till min diet. Dessutom ser han gärna att jag äter mannagrynsgröt också.
Inget Dukanvänligt alls men som han sa...det betyder absolut inte att dieten är skadlig. Det är bara min "gamla" mage som spökar lite.

Gissa vad mer han sa?
Glass är inte bra i någon diet men om det hjälper så kan det vara en idé att äta det när jag känner att ingenting annat hjälper. Vad tror ni om det?

Min matdag har alltså sett ut lite annorlunda i dag.
Frukost fick jag inte äta eftersom jag skulle vara fastande inför provtagningen.
När jag kom hem tog jag en tallrik yoghurt och så åt en glass, helt enligt doktorns order ;-)
Till middag åt jag lite potatis med korv och ägg.
Mellanmålet blev också en glass men nu har jag fått medicin så det värsta (det som jag botar med glassarna) ska gå över. Han sa att jag borde känna mig bättre redan under helgen.

Så får det bli ett par veckor men det betyder inte att jag överger Dukan. Jag måste bara vara försiktig ett par veckor.

Kramar till alla som inte behöver äta potatis :-)

torsdag 9 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 124

Jag har egentligen ingenting att skriva om idag.
Jag har inte skött maten.
Jag har inte skött motionen.
Jag har inte skött rabatterna.
Jag har inte skött  tvätten.

Ja, vad har jag då egentligen gjort hela dagen?
Suttit i telefon!!!

Först för att få tid till läkaren för min mage...krånglar fortfarande för mycket.
Sedan samtal för yngste sonen...tog en evighet men blev rätt till slut.
Så samtal med "farmor" som berättade att nästa leverans av barnbarn är dubblerad!!!

Sedan en massa surfande på datorn efter en massa (o)nyttiga saker.
Vill ha värmespolar till håret men vet inte vilka som är bäst.
Behöver en ny badrock men vill inte betala för mycket.
Längtar till bokmässan men vet inte vad jag vill lyssna på.

Ja, så har jag kliat på alla myggbetten. Tack Amonazon för tips om allergimedicinen.

Som sagt, ingenting att skriva om.
Kram till hela världen.

onsdag 8 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 123

Så är då diskbänken skinande igen.
Det är den i och för sig många gånger under dagen men det är bara nu på kvällen som jag hinner njuta av det. Undrar om man kan rationalisera bort all annan tid man lägger på att hålla diskbänken i ordning :-)

I dag började jag dagen med ett par kokta ägg och sedan gick jag och kompisen en liten promenad. Fem kilometer blev det idag och jag har myggbeten som bevisar att vi gick i skogen. Jag har minst 20 bett på rygg och nacke och lika många i hårbotten. Tack och lov finns det Xylocain annars blir det nog svårt att sova...det kliar som bara den.

Till lunch åt jag keso och kalkonskivor och en glass. Enigma hallon är så god men jag kan nog inte hålla på att skylla på magen för att äta glassen. Måste hitta något som är både snällt mot magen och snällt mot vikten...hmm blir till att prova sig fram.

Middagen blev grillad fläskfilé med rotfruktsgratäng till och lite hemmagjord Dukanbea. Smakade jättegott och var enkelt.

Har förresten äntligen sett "Änglagård...tredje gången gillt" Den var precis som jag förväntade. Lättsam och  alldeles underbar.

Nu måste jag vattna mina blommor. De älskar solen men är ganska törstiga.

Kramar till alla som kämpar.

tisdag 7 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 122

Ja, nu är jag äntligen tillbaka ;-)
Igår var det inte sjukdom som hindrade mig att skriva här utan vädergudarna. Tor bestämde tydligen mest i går och resulterade i flera strömavbrott under kvällen. Men i dag är det nästan helt klart på himlen så nu ska jag förhoppningsvis hinna skriva ikapp.

Då ska vi se var jag var någonstans...
Först måste ju dag 118 bli klar. Jag fick alltså inte behålla någonting och till slut kom maken med glass till mig...och det hjälpte!
Jag klarade hela natten utan att behöva gå upp så när det blev lördag så kände jag att nu var det nog över....trodde jag :-(

Dag 119 (lördag) började jag med ägg och bacon men det skulle jag inte ha gjort. Fick bara i mig lite innan magen gjorde uppror igen. Okay...det är bara att gilla läget.
Åt en glass och kände mig så där.
Under hela dagen så var det yoghurt och glass som gällde och så länge jag höll mig till det så var jag ganska okay.

Dag 120 och 121
Fick kärt besök av barn och barnbarn.
Jag gjorde inte många knop men lite goa barnkramar botar det mesta så jag klarade mig förvånansvärt bra. Så länge jag inte åt något ;-) Till middagen provade jag ändå att stoppa i mig lite och då blev det lax med lite potatis och smör till.

Vid det här laget hade jag insett att det inte berodde på något jag ätit utan snarare var en släng av den gamla magkatarren. Vet sedan urminnes tider att det enda som verkligen hjälper då är mosad potatis med lite smör i.
Det är nog inte så svårt att gissa vad jag har ätit under resten av dagarna.
Alltså ingenting Dukanvänligt utan bara potatis, smör, yoghurt och glass. Ingen diet som känns naturlig för mig längre men vad gör man inte för att slippa se insidan av toaletten.

Så var vi då framme vid dagens händelser dag 122.
Här har inte hänt något :-)
Jag har tjatat på yngste sonen om de sista uppgifterna som ska göras innan skolan tar slut. Alltså vanligt mammajobb ;-)
Jag äter inte Dukanvänligt men jag försöker ändå tänka mig för så mycket jag kan. Till frukost blev det en tallrik med yoghurt och till lunch åt jag lite keso med kalkonskivor. Till middagen hade jag ugnsstekt lax med potatis och smör.

Trots denna mycket avvikande helgen så visade vågen ändå neråt i går.
Jag vet...jag fick ju inte behålla så mycket men det som stannade var helt klart onyttigt och jag har verkligen inte rört på mig mer än absolut nödvändigt.
Kan det vara så att kroppen har fattat att den mår bättre med lite mindre kilon hängande så att den sköter sig trots mina feltramp?

Nu ska jag ägna resten av veckan åt att bara ta det lugnt och att se till att jag mår bra så får vi se vad vågen säger nästa vecka.

Kramar till alla som har orkat vänta på uppdatering.

måndag 6 juni 2011

Vägningen

I´m alive!

Jag mår fortfarande ganska så där men jag lever.
Ställde mig på vågen och den log mot mig idag. Jag har gått ner 0.6 kg den gångna veckan. Helt otroligt men sant.

Återkommer senare under dagen med uppdateringar på allt annat.