Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 26 november 2011

Omstart viktminskning dag 51

Alltså...hotellfrukost, förmiddagsfika med bakelser, lunch med kyckling och sallad, eftermiddagskaffe med massor av bakverk, middag med ankbröst, potatis och vinsås, havreflarn, vaniljglass, blåbär och kaffe, drinkar i baren och nötter....
tror ni att detta ger 3 kilo plus på vågen på måndag???

Men jag har lärt mig massor med nyttiga saker :-)

Kram till alla som faller för ALLA frestelser :-)

fredag 25 november 2011

Omstart viktminskning dag 50

Kortaste sammanfattningen hittills.
Kursen är toppenkul...massor med skratt och mängder med lärorika uppgifter men ännu mer allvar.
Maten är kanonbra...kött till lunch...fisk till middag och där emellan en hel del fika och härliga chokladkakor. Vinet till middagen var helt i min smak och detsamma måste sägas om sällskapet.
Ingen motion överhuvud taget...det får bli när jag kommer hem i stället.

Kram till alla som tycker att det är kul med kurser

torsdag 24 november 2011

Omstart viktminskning dag 48 och 49

Men....alltså....jag skäms....hur kunde jag....

Igår var vi ute på vår årliga brandvarnarkontroll. Vi tycker att det är bra så här innan första advent att kolla så att brandvarnarna fungerar i hyreshusen. Det tar några timmar att gå runt och kolla dem men det är det värt. Det var en hemsk brand i bekantskapskretsen förra helgen och man ser hur fort det går och hur förödande det är. Alla klarade sig utan skador, tack och lov, och brandvarnare som fungerade var en stor hjälp. Tänk på det alla där ute. Det är snabbt gjort att kolla dem så se till att göra det nu!!!


När vi hade varit ute ett par timmar, i den hu så kalla vinden, så kom jag hem, satte mig i soffan med en filt över mig och där blev jag sittande och glömde helt bort att blogga. Jag kom inte på det förrän nu när jag skulle packa ihop datorn inför helgkursen. Förlåt! Det ska inte hända så ofta ;-)

I morgon bär det alltså i väg till kursen men jag tar som sagt med mig datorn så något ska jag väl hinna med att skriva även om det mest blir om fusket.

I går och idag har jag i varje fall skött mig.
Motionen igår blev alltså en liten promenad runt samhället. Okay, det är ett litet samhälle men det blev i varje fall lite över 8.000 steg så det får vara godkänt som gårdagens motion.
Idag har jag storstädat i våra förråd och det räknas nog som dubbel motion. Det tycker i varje fall barnen i den här familjen. Det är både tyngdlyftning och cardio på en gång.

Maten har jag skött för jag tänker ju missköta mig under helgen...det blir väl både massa onödigt fikabröd och en del vin också misstänker jag :-)

Kram till alla som glömmer i bland ;-)

tisdag 22 november 2011

Omstart viktminskning dag 47

Fattar inte var tiden tar vägen.
Jag hinner inte ens med att wordfueda så mycket som jag vill :-)
Jag har varit iväg med yngste sonen en stund idag och det är lång startsträcka på honom och ännu längre landningssträcka så det gick åt mycket tid.

Nu när jag sitter här så inser att denna veckan är rena kaoset.
I går var jag ju med kompis i närliggande samhälle.
I morgon ska jag till fina salongen och prata lite med min härliga väninna där. Tänkte passa på att krama om äldsta dottern också när jag ändå är i närheten.
På torsdag har äldste sonen bjudit in mig på fika i stora staden så det blir nog ett besök där.
På fredag ska jag på kurs över helgen...
men innan dess vill jag gärna pynta inför första advent, stryka och tvätta färdigt, städa hela huset, handla och laga mat.
Någon som tror att jag tagit mig vatten över huvudet?



Något som däremot fungerar bra just nu är maten.

  • Frukost - ägg och galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
  • Lunch - köttfärs och keso.
  • Middag - nötfärsbiffar med stekta tomater och champinjoner.
Så himla mycket motion hinns det inte med men stegräknaren visar i varje fall på 7.000 steg idag. Inte tillräckligt mycket men ändå ganska bra.

Kram till alla som håller försöker hinna med för mycket.

måndag 21 november 2011

Omstart viktminskning dag 43 - 46

Har varit och hälsat på mor och far ett par dagar och har inte haft tid och tillfälle att sitta vid datorn...ja, det var lite ljug för jag har suttit vid datorer mest hela tiden men inte lyckats komma åt Internet.

Nu är jag i varje fall här igen och jag har till och med ställt mig på vågen idag vilket jag ångrar. Jag hade gått upp 0.3 kilo och maken 0.5 kilo. Det har helt klart varit en slarvig helg och kommande helgen blir väl inte ett skvatt bättre för då ska maken tävla och jag ska på kurs. Alla vet väl att kurs och konferenser innebär mängder med kolhydrater i alla de former. Såg precis på schemat för helgen att det är inte mindre än 6 inplanerade fikastunder ;-) Jag antar att nästa vecka också innebär plus på vågen.


Ibland är det bara hopplöst att få ordning på ätandet,  på träningen och på livet i största allmänhet men det gäller att inte ge upp utan man får göra så gott man kan de dagar man kan.

Idag har jag i varje fall varit med kompis i närliggande samhälle och fått uträttat lite ärenden. Nu ska jag försöka göra något med köttfärsen som är kvar innan det är dags att krypa till kojs.

Kram till alla som har det rörigt ibland.