Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 7 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 91

Ja så är det väl bara till att bekänna. Idag blev allt anpassat.

Nåja, frukosten blev bra...ägg och bacon är en bra början på helgen. Sedan skulle vi ju på möte och det är alltid fika där så jag var noga med att äta lunch. Det blev lax, ägg och keso. Det är verkligen somrigt.

Så var det dags för mötet och massor av fikabröd men jag tog bara en liten bit toscatårta och en liten bit chokladkaka. Men sedan kom anpassningen. Vi fick med oss massor med folk hem för att grilla och det är ju nyttiga saker man äter då. Grillat kött, fetaröra, tzatziki och lite rotfruktsgratäng. Allting så bra men...vinet och groggen och äpplekakan och vaniljsåsen och vinet och vinet och vinet ;-) Ni fattar va?

Nu ska jag gå och lägga mig!
Kram till alla som har hållit sig nyktra idag. Ni andra får också en kram för jag blir kramig av vin :-)

fredag 6 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 90

Så var det då fredag igen. Dagen har varit lite halvslö. Fick inte gjort något vettigt idag alls...ja om man inte räknar bädda, diska, tvätta, laga mat, se ett avsnitt "Breaking bad", och kört sonen lite hit och dit. När maken kom hem åkte vi och veckohandlade. Det är skönt att ha honom med, det går så mycket fortare när en packar upp och en packar ner :-)

Frukosten var en helt vanlig vardagsfrukost, alltså ägg och galett. Till lunchen åt jag upp det sista av grytbitarna och till det blev det lite tzatziki. Så när yngste sonen och hans lankompis bad om taco till kvällen tyckte jag det var ok. Jag kan ju äta en hel del av det tänkte jag. Det var alltför salt och inte speciellt smakfullt :-( Nästa gång ska jag göra egen kryddning så får de andra salta som de vill. Jag tog alltså köttfärs, lite tomat, 3% feta, lite ost och lite tacosås. Det kommer nog att visa sig både på händerna och på vågen. Inget som jag rekommenderar när man går enligt Dukan. Egentligen var det bara kryddningen, osten och såsen som var utanför dieten så det kändes inte så farligt men heller inte så gott. Fusk lägger jag på annat.

I morgon ska föreningen ha vårmöte så jag antar att det blir någon form av mat och kaka. Jag får försöka plocka ut det bästa ur det.

Nu ska jag försöka hinna dricka massor med vatten innan jag går och lägger mig.

Kvällens kramar går till alla som känner att det är dags att ta itu med vikten nu.

torsdag 5 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 89

Ännu en kall dag. Det är visserligen klarblå himmel men det blåser kallt. Jag har inte kommit ut på någon promenad och som det känns just nu lär jag inte ens komma upp på crosstrainern. Vill bara vila. Jag har fått träningsvärk bak på benen. Provade nya träningsskor. Sådana som ska göra att man går naturligt. Hmm...undrar hur onaturligt jag har gått hittills? Man ska visst börja med 10 minuter i taget men det hade väl inte jag fattat utan jag gav mig ut på vanlig promenad och nu har jag ont...i knän, fötter och som sagt, bak på låren och i magen. Jag måste ha gått som en hösäck innan. Det bästa kanske är att vila i dag så att jag orkar mer i morgon.

Annars har dagen varit väldigt bra. Jag har fuskat! Nej, inte med maten men jag gick till frisören idag. Skulle ju inte gå dit förrän jag nått delmålet 80 kg men håret krävde en åtgärd nu. Satte i lite färg så att det gråa inte lyser så tydligt och klippte av mitt ganska långa hår till en kortare page. Sa till frisören (som klippt mig i 20 år) att jag ville se prydlig ut och hon lyckades. Makens första kommentar när han kom hem var att jag såg väldigt prydlig ut :-)

Maten har jag alltså inte fuskat med alls idag. Frukost blev som vanligt ägg och galett. Till lunch åt jag rostbiff och keso och till middag blev det grytbitar och tzatziki. Dessutom ganska mycket te och hyfsat många glas vatten. Jag känner mig ganska nöjd med dagen.

Att jag sedan lyckades lura maken och yngste sonen att se första avsnittet av "Breaking Bad" var bara dagens bonus :-)

Jag skickar massor med lyckatillkramar till alla som ska väga sig imorgon. Tycker att ni behöver dem bäst. Om någon annan känner sig i behov av en så finns det alltid några extra här. Jag backar aldrig på en kram ;-)

onsdag 4 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 88

I kväll är jag riktigt trött och det beror inte på att jag har suttit i soffan hela dagen :-)
Började min dag med ägg och galett..så klart. Fram mot 11-tiden kände jag lite lätt av suget så jag tog en Carls bröd med lite Philadelphia och några kalkonskivor. Sedan gick jag ut och gick! Jag tänkte att det är bra att gå i lite kuperad terräng så jag tränad inför nästa måndag. Jag gick 3.4 km på 40 minuter och det kändes väldigt bra för vägen är en hel del uppför. Lunchen blev några skivor rostbiff och till det åt jag keso.

Sedan har jag tillbringat en stor del av kvällen på brandstationen. Jag är medlem av ortens FRG (frivilliga resurs gruppen) och i kväll hade vi den praktiska delen av brandövningen. Med andra ord har vi lekt med elden :-)
Vi var självklart utomhus och det var kallt. Jag längtar efter den sköna sommaren när man frivilligt stannar ute efter solnedgången.

Jag tog lite fler rostbiffskivor när jag kom hem och nu vill jag bara komma i säng.

Kvällens kramar går till alla som tycker att sommaren ska komma nu.

tisdag 3 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 87

Tänk att jag har hållit på med det här i tre månader nu.
Jag tycker fortfarande att det är lätt att följa. Jag gör mina avsteg då och då men som det ser ut just nu så verkar det inte spela så stor roll i längden. Det är nog skillnad om man "bara" ska gå ner 10 kg eller så. Då ska man nog försöka följa dieten så mycket som möjligt. För min del är det så att om jag inte ska kunna frossa eller i varje fall kunna unna mig att äta när vi är ute så blir det för svårt att hålla på så här under hela året. Så jag försöker att göra så mycket rätt som möjligt. Jag känner mig så mycket säkrare nu när jag vet att eventuellt avsteg visst ger plus på vågen men det är däremot inte kört för det. Jag känner att pressen på mig att "lyckas" är lite mer hanterbar nu.

 Jag har haft en sådan där hungrig dag i dag så om det hade varit i mitt gamla liv så hade jag varit framme och länsat godishyllorna i affären. I stället stod jag en lång stund och tittade på bakverken och sedan gick jag därifrån :-)
Jag började dagen med ägg och galett och för mig är det alltid en bra start. Så satte suget in men det fixade sig med ett par skivor kalkon. Sedan åt jag en tidig lunch med ägg och tonfisk. Jag blev mätt men efter en halvtimme var suget där igen och då gick jag ut och bakade Carls bröd. Tog lite Philadelphia 5% på det och ett par skivor kalkon och så var jag nöjd. Nu ikväll har jag ätit stekt fläskfilé och fetaröra. Nu känns det bra igen och jag har inget sug längre. Jag har klarat dagen trots att det inte kändes så i morse. Det är skönt att ha lite olika saker att ta till. Ska nog fixa mig några av Likkans daller-daller. Kan behöva något som smälter i munnen. Det blir nog med chokladsmak.

Nu ska jag sätta mig i soffan och se om jag kan hitta något sebart. Annars sätter jag mig väl här en stund...igen.
Kram till alla som behöver en.

Zumba

Lustigt hur det är här i livet egentligen.
För ett tag sedan skrev jag att jag skulle återkomma med en "utvärdering" av mitt nya Zumba till Wii och den senaste veckan har jag provat det och känt mig för och idag fick jag en fråga om det.
Här är mitt svar :-)

Jag har ingen aning om  hur träningsvideon är för jag har bara sett på reklamen men det ser jobbigt och roligt ut. Till Wii-spelet är det ganska annorlunda men annorlunda betyder inte sämre...bara annorlunda.
Själva bilderna är lite "neoniga" men det är ju tekniken som gör dem så det är som det är.
Som träning tycker jag det är kul. Man får börja med att lära sig stegen och man har ett höftbälte på sig för att se att man gör rätt. Det är inte komplicerat svårt men det är gööörsvårt att hänga med i takten :-) Säkert lättare om man är van att gå ut och dansa (något som jag inte gjort på många år)  Man har många olika stilar att välja mellan och ju mer man klarar ju mer banor låser man upp. Ett vanligt sätt i spelen som alltid funkar som morot för mig.
Man känner verkligen att man fått sig en genomkörare och man blir glad av det. Dessutom är det en hel del danser man får lära sig och det är alltid kul...även om man kör dem själv.

Jag tänker fortsätta att träna rytm och höfter på det här viset ett bra tag till och musiken är bra så det är ett helt ok spel.

Nu ska man kanske inte fråga mig om spel. Jag gillar pusselspel som  Dr Mario och Wrecking crew. Var en riktig mästare på Clu clu land en gång i tiden :-). Även Mariokart är roligt.
För att träna med Wii har jag Wii-activ som jag gillar skarpt. Härligt när man kan komponera sitt eget program. Här kan man åka skateboard, boxas eller köra yoga plus en väldans massa mer Jag gillar också Wii-fit med brädan till. Jag kan leka många långa stunder innan det blir tråkigt. Om jag var tvungen att välja bland de jag har så är det nog Wii-activ som är bäst för träning och Wii-fit som är roligast. Zumba gör sig kanske bättre i klass där man är många.

Det bästa av allt med Wii-spelen är att hela familjen, från 6-årigt barnbarn till 53-årig mormor, har lika roligt.

måndag 2 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 86

Tack för all uppmuntran. Det är så mycket roligare att väga sig när så många tycker att det är bra :-)

Idag har också varit en himla skön dag.
Först ett glatt besked av vågen...blir alltid uppåt när det går neråt.
Sedan en skön frukost med ägg och galett. Yngste sonen och jag var sedan i väg på en liten utflykt och när vi kom hem åt vi en väldigt sen lunch och såg sista avsnittet av Dexter. Nu får vi nog vänta ett tag innan femte säsongen släpps. Jösses, vilket slut. Vi visste att det skulle hända något så klart men att ??? skulle ????? var lite oväntat.
Ja, ni trodde väl inte att jag skulle avslöja något ;-)
Till middag blev det kycklingfilé och tzatziki. Och nu har jag kommit hem efter en liten promenad. Tänk vilken skillnad det gör att gå ute och att gå på crosstrainern. På trainern går jag 5 km på 23 minuter och när jag var ute och gick irl så hann jag bara 2.3 km på samma tid. Verkar som jag kommer att vara i spåret en lång stund nästa måndag. Vi får väl se...jag får passa på att promenera lite extra de dagarna som är kvar.

Känner mig ovanligt generös idag så kvällens kram går till alla där ute.  :-)

Vägning

I dag är det en riktigt god morgon. Vågen visade 0.8 minus och makens resultat var 1.6 kg den här veckan. Vi är alltså båda nere under "innanpåskvikten" Inte så mycket men tillräckligt :-)
Vi är alltså båda uppåt idag.

Lycka till alla som också ska ställa sig på vågen.

söndag 1 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 85

Konståkning är verkligen en vacker sport. Idag har jag spenderat eftermiddagen i soffan och sett uppvisningen från Moskva. Jag saknade Stephane Lambiels piruetter och självklart märks det att Plusjenko inte åker längre men det är ändå alltid en upplevelse att se. En annan som alltid är vacker att se på är Carolina Kostner. Även om hon bara fick brons är hon ändå väldigt duktig.

Det har varit en lugn och skön dag i dag.
Började den med lång frukost bestående av ägg och bacon. Idag var maken hemma så då hade jag sällskap :-)
Lunch behöver man inte när man äter så mycket så sent så jag tog bara lite keso och kalkonskivor. Till middagen gjordes det nötfärsbiffar och stekt vitkål. Det har alltså varit en ordentlig dag. Jag tror till och med att jag har fått i mig tillräckligt med vatten. Så var det bara motionen som felade idag men jag kanske kan räkna att jag har sprungit upp och ner för trappan med tvätten :-) Dessutom är det blåsigt och kallt ute så jag känner inte för någon promenad.


I kväll skickar jag lyckatillkramar till alla som ska väga sig i morgon.