Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 21 januari 2012

Dukan viktminskning dag 13

Jag har tiggt till mig lite tid vid Internetet men det är inte lätt att få låna det. Jag belastar visst det trådlösa allt för mycket under för lång tid enligt källaren ;-)
Därför ska jag bara lämna en snabb rapport och sedan har jag lovat att logga ut.
Nu är 20 dagar  på utmaningen avklarade!


I dag är det en protein och grönsaksdag...tur det för jag kände för "Full English" idag.

· Frukost - äggröra och bacon serverade med stekta tomater och champinjoner, kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Det blev keso under dagen eftersom jag håller mig mätt väldigt länge på frukosten.
· Middag – Fläskfilé med stekta champinjoner och keso. Mmmm vad gott det var.

Motion har jag haft svårt att få till idag.
Crosstrainerrummet är upptaget av sängar...
Snön ligger djupt utanför dörren....
Jag har träningsvärk och känner inte för något...

Dåliga ursäkter men så är livet....


Kram till alla med dåliga ursäkter

fredag 20 januari 2012

Dukan viktiminskning dag 12

Det är fredag kväll och här kan man tro det är Dreamhack ;-)

Yngste sonen och jag har ägnat dagen åt att städa och fixa rum för LAN och rum att sova i. Det behövdes tre rum för att sonen skulle bli helt nöjd. Tur att vi har tomma rum nu när de stora barnen har egna boende ;-)


Ett rum fullt med bord och stolar och två rum fullt med sängar. Jag tror i och för sig inte att sängarna är nödvändiga men de ska hålla på till söndag så jag hoppas att det blir använda lite grand ;-)
Vi har två våningar (som tur är) så att när alla killar (läs nästan vuxna karlar) befinner sig i källaren så har maken och jag lite fristad ovanför. Risken är väl bara att spring i trappan, tjoanden och musiken ska hålla oss vakna men det är lite mysigt att de vill vara här ;-)

Jag fixade taco till hela gänget förut och kände mig en kort stund frestad att ösa på med grönsaker på min egen tallrik men jag nöjde mig med cirka en halv tomat. Det är för mycket för ren proteindag men...

Nu har vi klart av 19 dagar  på utmaningen. 
Yeah oss!!!

I dag skulle det vara en ren proteindag och jag tror att jag låtsas att det är det, trots den halva tomaten jag åt. Vi får väl se om vågen håller med mig på måndag.

· Frukost - ägg, galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Det blev keso och kalkonskivor.
· Middag – Nötfärs med en halv tomat till ;-)

Så var det då motionen...
Städning av hela huset inklusive bära sängar, bord och stolar fick räcka idag.
Jag blev ordentligt svettig och gräsligt andfådd så det var nästan som ett träningspass :-)

Kram till alla som gillar datorer.

torsdag 19 januari 2012

Dukan viktminskning dag 11

Vaknade i morse och mådde prima?!
Man kan undra vad det är för konstig "förkylning" som slår ut en i 24 timmar bara.
Jag är helt klart tacksam men jag undrar ändå...

Det får bli ett snabbt inlägg i kväll för jag har varit på styrelsemöte och det drog ut på tiden....minst sagt ;-)Min dag har varit en dag i ordningens tecken.
Jag har gjort i ordning i min dator...
Jag har haft ordning på maten...
Jag har haft ordning på motionen....
Jag har läst dagordning på mötet...

Dag 18 på utmaningen är avklarad!

I dag är det en en ren proteindag.

· Frukost - ägg, galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Omelett och tonfisk.
· Middag – ägg och sillmacka fast utan mackan :-)

Jag har promenerat 20 minuter. Det blev ingen lång promenad för det var halt ute. Man talar om glashalt och då är det lurigt men nu är det såphalt!!!

Nu ska jag krypa till kojs.

Kram till alla som har halkat omkring.

P.S Ni som WF med mig får ha tålamod med mig...jag återkommer i morgon ;-)

onsdag 18 januari 2012

Dukan viktminskning dag 10

Jag har önskat mig en ny bra sak av min make.Trots att det finns bildbevis så hävdar han att den inte är uppfunnen ännu ;-) Jag vill ha ändå!Även om filmen verkar "skum" så se den för jag lovar att det finns en tvist ;-)


Dag 17 avklarad!

I dag är det en PV-dag igen.

· Frukost - ägg, galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Resterna av Nillas gryta.
· Middag – Keso och keso och keso...verkar vara det enda som jag vill ha ikväll.

Motionen idag har bestått av att jag har tagit mig från soffan vid ett par tillfällen. Det verkar som en ny förkylning är på väg och jag har feber och fryser så jag tänker inte göra mer.

Kram till alla som fryser.
Award!Jag har fått en award!


Om man får en award och vill vara med att sprida den vidare så ska man kopiera bilden och länka till den man fått den av. Vidare tipsa och länka till fem bloggar man vill sprida vidare.Den underbara människa som har nominerat mig till Liebster Blog Award är Amonazon. . Hon är en riktig
Dukanare och redan har gått ner 20 kilo. Hon är väldigt bra på att svara på frågor om Dukan och hon kan mycket om kolhydrater och fett. Hon gillar att påta i trädgården och hon promenerar mycket. Hon är den som sparkar på mig när jag slarvar.
Hon är min bästa WF-kompis :-)

Jag har valt att ge tips om fem  bloggar som inspirerar mig som människa.

Ealina – en småbarnsmamma som genom att studera innehåll och näringsvärde på all mat som hon stoppar i munnen har lyckats gå ner ca 20 kilo på ett halvår. Den största prestationen är att hon har gått från en trött småbarnsmamma till en lekande, dansande mamma som inspirerar sina barn att äta nyttigt.

Viktkamp är  ung tjej som tränar sig till bättre tider. Hon startade sin viktkamp när hon insåg att hennes vikt förhindrade henne att få barn. Nu är hon en stark tjej som tar träningen på allvar. Hon har hittills gått ner nästan 50 kilo. Hon har ett underbart citat på sin sida som jag gillar och som absolut inspirerar mig.
"Det finns inte ett misslyckande. Det finns en utmaning för nästa gång."

Sandras blogg ”En lättare väg” är de dagliga tankarna från en nybliven lärare. Hon kämpar också med vikten och har redan lyckats gå ner nästan 14 kilo. Hon jobbar på hårt för att få nytt jobb, träning och livet att bli till en helhet.

Hornanders är en lite udda blogg att ha med här men hans kärlek till sin familj och hans livsglädje är smittande. Jag har haft förmånen att träffa honom IRL och han är precis så trevlig som han verkar när man läser hans sida. Han har inga problem med vikten men han tillhör de som inspirerar mig som människa.

Sist men inte minst nominerar jag Likkan.
Hon är en riktigt skön tjej som säger vad hon tycker och som har tankar om allt möjligt. Man får sig alltid ett gott skratt när hon visar bilder på älskade katter och småtokiga sambo. Hon är egentligen en Dukanare men har gått vilse ett tag och nu väntar jag på att hon ska hitta hem igen.

Tack Amonazon för nomineringen och jag hoppas att ni alla blir inspirerade av mina inspirationskällor.tisdag 17 januari 2012

Dukan viktminskning dag 9

Hepp!!!
Det går som en dans med dieten.


Har haft en halvstressig dag med viktigt möte på förmiddagen och därefter lite ärenden men trots det har jag skött mig. Jag har inte fallit för några frestelser men jag har motionerat :-)

Maten idag var en riktig höjdare. Fick recept av min matduktiga lillasyster och det receptet vill jag gärna dela med er andra för det var gott. Har ingen aning om vad det heter "på riktigt" så jag kallar det helt enkelt för "Nillas gryta"

Man fräser nötfärs med lök och vitlök, krydda med salt och peppar. En burk Ajvar (styrka enligt önskemål). Skala, dela och lägg i palsternacka och morötter. Till de som vill kan man även ha i potatis. Låt puttra ca 15-20 minuter. Servera med yoghurt eller cream fraisch. Supergott!
I och för sig så innehåller Ajvar en del kolhydrater men jag anser att den burken räcker till 4 port och när det är PV-dag så är det väl ok.

Dag 16 avklarad!

I dag är det en PV-dag.

· Frukost - ägg, galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Kycklingsallad.
· Middag – Nillas gryta.

Har lite träningsvärk i armarna idag efter gårdagens barnbarnslyftning...klart bättre än att lyfta skrot ;-)
men det blev 20 minuter pilates och en hel del promenerande. Ingen riktig promenad men jag ställde bilen långt bort och gick fram och tillbaka flera gånger ;-)

Kram till alla som dansar fram

måndag 16 januari 2012

Dukan viktminskning dag 8

Ja, vågen visade alltså nedåt i morse så mungiporna har pekat uppåt hela dagen :-)

Inte bara för att vågen visade sig från sin bästa sida...det kom en hög med barnbarn och hälsade på mig. Härliga underbara ungar som förgyller min vardag.
Vi åt och vi fikade och så tog vi en lång promenad. Den stora lilla ungen orkade gå hela tiden och vi gick i lite mer än en och en halv timme.Tänk vad många steg den lille knatten fick ta. Han är en riktig gåare ;-)

Trots att det är svårt att stå emot en liten hand som ger en choklad så stod jag emot :-) Inte ens en kanelbulle slank ner.

Dag 15 på utmaningen!

I dag är det åter en ren proteindag.

· Frukost - ägg, galett, kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Keso och kalkonskivor.
· Middag – Lax, ägg och keso.

Motionen blev förutom den långa promenaden mest lyft av litet barnbarn, hyst med lite större barnbarn och hopp med ett annat litet barnbarn.
Det måste vara en mormors bästa motion :-)

Kram till alla som stått emot frestelser idag.

Dagens vikt

Gick och ställde mig på vågen....
och den var nedåt idag så då blev jag uppåt ;-)
Jag hade gått ner 0.6 kilo den här veckan.

Lycka till alla vägare

söndag 15 januari 2012

Dukan viktminskning dag 7

Det har varit datakaos här idag :-(
I och för sig är väl det bra ibland så.man får rensat ut ordentligt.

Rensa ska man göra i garderoben också. 
Det är tydligen bra för viktminskningen om man tar bort alla "tjockis-kläder" Så länge man sparar på dem så finns det en utväg om byxorna sitter åt.
Jag tar numera bort plagg som är för stora...händer inte så ofta men det kommer att bli oftare.


I morgon är det dags att ställa sig på vågen igen. Ska faktiskt bli spännande att se vad den här veckan har gett för resultat. Jag har (tidigare) varit lite slarvig med vilka dagar som är PV och vilka som är P så nu har jag hållit strikt på det och nu vill jag se resultatet.

Dag 14 på utmaningen avklarad!!!
Tänkt att det redan gått 2 veckor :-)

I dag är en ren proteindag igen.

· Frukost - äggröra och bacon kaffe och vatten samt vitamintablett.
· Lunch - Lite keso, jag är aldrig hungrig efter en helgfrukost.
· Middag – Fläskfilé med keso till.

Ingen motion alls idag. Jag har använt all energi på att tvätta och stryka.

Mitt knä krånglar ganska mycket nu och det är lite svårt att motiverar sig själv när allt man vill är sitta i soffan och tycka synd om sig själv ;-)

Kram till alla som det är synd om ;-)