Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 5 februari 2011

Sammanslagningsfasen dag 1

Jag har hittat flera olika namn på den här fasen. Men jag väljer att hålla mig till sammanslagning. Verkar vettigt. Sammanslagning av flera olika matsorter.

Då skulle man alltså införa lite grönsaker i dieten.
Till frukost lyxade jag till det värre. Äggröra och till det 1/2 tomat och 2 skivor skinka.
Mellanmål fick bli lite fil med havrekli i.
Lunchen blev rester från igår alltså stekt kött och keso och lite sallad
Till middag äts det kyckling, en gratäng på rotfrukter och tzatziki.

Läste att det kan vara en bra tanke att lägga till vitamintablett så det gör jag hädanefter.


Kram till er alla som har klarat ännu en dag och en extra kram till er som inte har klarat av att stå emot frestelserna idag. I morgon är en ny dag.

fredag 4 februari 2011

Attackdag 4

Det är nu inte riktigt sant eftersom jag "fuskade" igår.

I dag har jag ätit frukost med 2 ägg, 2dl filmjölk, 2 msk havrekli och te. Till lunchen åt jag 1 kycklingfilé och keso blandat med persilja. Till middagen åt jag stekt kött med keso och lök till. 
Fortfarande ingen huvudvärk!

Jag undrar hur det kommer att bli att äta grönsaker igen. Jag blir mätt på det som är på tallriken nu.

Hur svårt kan det va´?

Den franske läkaren Dukan fick en dag en patient som ville gå ner i vikt. Det enda kravet patienten hade var att han skulle få fortsätta äta sina biffar.
- Ok, sa Dukan. Ät bara protein en vecka så får vi se. Stora resultat visade sig och Dr Dukan´s diet var skapad.
Tack och lov säger jag.

Under hela min barndom var jag smal och då menar jag riktigt smal. Jag kunde äta vad som helst och gick inte upp 1 hg. När jag träffade min man var jag 18 år och vägde 42 kg. Även om jag bara är 1.61 lång så var det väldigt lite.

Så blev jag gravid och gick upp 35 kg. Det gör inget tänkte jag, de kilona är snart borta.
Ja, första gången ja!

Efter barn nummer 1 gick jag ner 28 kilo på 6 månader och var bara lite större än före graviditeten. Min matchvikt låg nu på 49 kilo. Fortfarande lite i underkant men bekvämt och bra. Alla kläder hängde precis som det skulle. Barn nummer 2 anlände och det gjorde även vikten. Denna gång var jag försiktigare och gick bara upp 15 kilo. Ner nästan alla kilon direkt. Nu stabiliserade sig vikten på 52 kilo.

Hmm, jag började ju få lite former och det kunde jag leva med. Barn nummer 3 anlände och det gjorde så klart några nya kilon. Denna gång tog det 1 år innan jag var nere i en lagom vikt, 55 kilo. Det var fortfarande ok men jag såg ju att jag var lite större än förut.

Jag fick problem med hälsan och slutade promenera.
Gissa vad? Jag gick upp 10 kg. Nu var det inte så roligt längre och jag insåg att det var dags att göra något åt detta så jag gick upp 5 kilo till. I den vevan slutade jag röka och var hur duktig som helst. Gick bara upp 5 kilo. Nu var det på tok för många extra kilon så när det ändå var så många extra kilon så kunde jag lika gärna öka på dem lite och blev gravid.

Barn nummer 4 anlände och efter det är nog alla kilon kvar. 15 år senare sitter de fast där de är. Några av dem försvinner ibland men kommer strax tillbaka med en massa kompisar. Nu har jag alltså mer än 30 stycken oinbjudna kilon som ska bort.

Under alla dessa år har jag hunnit prova på alla etablerade dieter plus några riktigt tokiga. Vad sägs om bara kålsoppa?
Inget för min mage i alla fall. Att ersätta måltider med olika drycker är säkert bra för dem som klarar det men jag är inte en av dem.

Jag har provat LCHF och den tror jag på men personligen så har jag väldigt svårt för allt det feta.

Inträd Dukan! Bara namnet är ju uppmuntrande! Nu kan jag, nu vill jag och nu känns det som om jag har rätt redskap för att klara det.

torsdag 3 februari 2011

Rörig dag

Denna dag har väl varit lite rörig. Har varit ute på stan med äldsta sonen och fuskat lite. Vattenintaget har även det varit lite dåligt.

Ägg, fil, havrefil och te till frukost men sedan...håll i er. En bakad potatis med tonfisk, aj aj, så fick man inte göra. Kvällen blev bättre. 1 kotlett och keso till det.
Vi får se vad vågen säger på måndag.

Annars mår jag förvånansvärt bra. Ingen huvudvärk eller trötthet. Jag är inte ens irriterad :-)

onsdag 2 februari 2011

Dukan, Attackfasen dag 2


När är det kväll här. Middagsbordet är avdukat och disken inställd i maskinen. Så då är det bara att sammanfatta denna andra dag.

Frukosten blev 2 kokta ägg, 2 dl filmjölk och 1 ½ msk havrekli. Till det drack jag vatten och en stor kopp te.
Till lunch åt jag grillad fläskfilé och 2 msk lättkeso.
Middagen bestod av en stekt köttbit och till det 2 msk lättkeso med lite rödlök i.

Jag är förvånad att jag som älskar potatis och bröd inte har några problem med att avstå. Nu underlättar det att hemmaboende sonen inte äter potatis och min underbara man nöjer sig att äta det jag äter om jag bara kompletterar hans lunch med lite grönsaker. 
Man måste ha lite tur när man ger sig i kast med stora förändringar.

Jag har en himla lust att smyga ner och väga mig men gubben och jag har lovat varandra att bara väga oss på måndagar. Så om det är någon som skulle vilja veta viktnedgången dag för dag så är det bara till att gå i gång med den här dieten och väga sig själv. Jag ska vara ståndaktig och vänta tills på måndag.

Kram till er alla andra som kämpar med vikten och jag hoppas att jag med den här sidan kan inspirera lite grand.

Dukandieten

Bara att säga det gör det lättare att göra. Du-kan-dieten.
Nu är det andra dagen av attackfasen och jag måste säga att det går bättre än vad jag trott möjligt.
Jag är inte ett dugg hungrig och ännu så länge har inte den fruktade huvudvärken infunnit sig.

Om mina böcker


Ok, min filmsmak kanske inte är så kultiverad men böcker, se det är ett ämne som jag kan! 

Jag älskar böcker, nästan lika mycket som jag älskar min familj, och självklart har jag några riktiga favoriter. Vad sägs om Bengt Ohlssons ”Gregorius ”. Kanske André Brinks ”En torr vit årstid”. Eller varför inte den som jag håller på med just nu, Femte boken i serien om Landet Deverry. Jag gillar till och med ”Sagan om Isfolket

Se där försvann min trovärdighet som bokrecensent!

Hur kan jag bara med att erkänna dessa avsteg från finkulturen?
Jo, det är väl så att all litteratur är bra. Man läser olika böcker under olika perioder av livet och jag vet att som stressad småbarnsmamma så var just Isfolket en av mina verklighetsflykter.

Jag minns hur min man kom hem med den senaste boken, de kom ut en gång i månaden, plus en påse godis och den dagen var det tillåtet för mamma att ligga på soffan och läsa hela dagen. 

Hmm, kanske min övervikt kommer från mitt läsande. Nåväl, njöt gjorde jag och det tycker jag man ska göra när man konsumerar litteratur.

Så fram för lättlästa böcker till alla stressade människor.

tisdag 1 februari 2011

Inte bara science fiction

När jag började lägga in filmer jag gillar så upptäckte jag att nästan de enda jag kommer på är science-fiction men så är det inte. Jag gillar de flesta filmer jag ser. Vår äldste son säger att jag inte har någon smak alls medan jag säger att jag har ovanligt bred smak (och bak).

Första dagens frukost

Det är lätt med frukosten. Ett par kokta ägg, ett glas filmjölk, te och vatten. Det står man sig ett tag på.

måndag 31 januari 2011

Nu får det vara nog!

Jag är nästan 52 år, 1.61 lång och vägde i morse 89.8 kg.
Så här kan det inte fortsätta.

Hela dagen har jag suttit här vid datorn och läst en massa bra och mindre bra tips på hur man snabbt kan gå ner i vikt. När jag ser alla råd så inser jag att någon bikiniform lär det inte bli igen men kanske att man kan ha baddräkt på stranden till sommar. Jag menar alltså en sådan som man kan köpa i affären nuförtiden och inte en heltäckande från tidigt 1900-tal.

En diet med det passande namnet Dukan är väl något som kan passa en person som behöver mycket uppmuntran för att gå i land med det här projektet.

Min absolut underbare make tänker så klart hoppa på tåget. Han vill gå ner 20 kg och jag har satt min målvikt på 57 kg. Vad tror ni om det?

Följ min kamp mot kilon som har lagt sig, helt utan mitt medgivande, på hela min kropp.