Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 14 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 98

I dag har jag skött mig väldigt bra faktiskt...hittills ;-)

Det är ju helg så jag började dagen med ägg och bacon. Därefter skyndade jag mig att röja upp frukostdisken och bädda sängarna för några barn och barnbarn skulle komma. Det gjorde dem vid middagstid och då gjorde jag lite Stroganoff och det var uppskattat. Själv hade jag nästan inte hunnit smälta frukosten så jag drack bara te.

Efter lunchen var det dags att leka med de små och då glömde jag bort att äta något så när det väl blev dags för middagen var jag hungrig. Det blev hemmagjorda hamburgare och det passade ju bra för då kunde jag välja bort allt som inte jag äter. Blev alltså hamburgare med en skiva ost (säg inget) och fetaröra med massor med vitlök i. Mätt blev jag och det är tur för nu tänker äldste sonen göra kladdkaka (som jag inte kommer att kunna avstå från) och svärsonen har beställt bananasplit (som jag måste smaka på)
Vilken tur att jag skötte mig under förmiddagen.

Motionen har idag bestått av lyft med litet barnbarn och lek med lite större barnbarn. Det får räcka för idag.

Nu ska jag snart sätta mig och heja på Fredrik Kempes låt i Melodifestivalen. Jag vet att det är Saade som sjunger men låtskrivaren räknas också.

Kram till alla som i dag och, framför allt, i morgon hejar på Sverige

fredag 13 maj 2011

Alltså...jag missade

Som nu alla kan se så har jag ingen ordning på dagarna.
Jag har uppdaterat alla dagar utom onsdagen som helt försvann både hos Blogger och mig.

Den dagen var jag med kompisen i lilla staden och fönstershoppade. Hittade en klänning och ett linne som skulle vara perfekta när sommaren väl kommer men jag har ingen lust att köpa något i XL när det snart (ta i trä) räcker med L. Vi får väl se vad som händer.
Matmässigt var det så där...åt bakad potatis med tonfiskröra till på ett väldigt trevligt café men jag var duktig och avstod från deras smarriga morotskaka. Alltså lite rätt och lite fel.
Nu var den dagen också lagd till handlingarna.

Viktminskningsfasen dag 97

Alltså idag :-)
Jag tror att Blogger har haft "fredagen den 13"-otur idag. Vi får väl se om det kommer att fungera nu eller om fler inlägg försvinner.

Idag har det väl varit lite sämre med allting måste jag säga.
Frukosten var ju som vanligt på vardagar alltså ägg och galett. Tyvärr hade jag ingen speciell matlust idag så på förmiddagen drack jag massor av vatten och åt några kalkonskivor och det räckte mer än väl men det tog jag igen när vi kom hem efter veckohandlingen. Det blev rotfruktsgratäng och till det åt jag panerade schnitzlar. Korkat men gott.

Dagens motion har varit lika med noll. Jag har träningsvärk efter gårdagens trädgårdsarbete. Hela kroppen värker men det gör ingenting för när det är som besvärligast behöver jag bara titta ut på mina fina rabatter så känns det helt värt det ;-)

Nu har jag sett färdigt på andra säsongen på "Sons of anarchy" och nu får vi vänta ända till hösten innan fortsättningen kommer. Det får bli "Breaking bad" för hela slanten nu sedan måste jag hitta en ny serie som vi kan se.

Nu tror jag att jag ska gå och göra i ordning mig inför natten så det är bäst att avsluta det här.

Kramar till alla som tappert kämpar fast resultaten låter vänta på sig.

Viktminskningsfasen dag 96

Som var igår...
Vi är väl några stycken som har råkat ut för borttappad dag.
Jag som hade en helt perfekt Dukandag i går.
Åt nötfärsbiffar till lunch och lax och ägg till middag. Frukosten kanske ni kan gissa vad den bestod av :-)
Gårdagens motion bestod av rabattrensning. Jag orkade fixa både fram och baksidan på samma dag. Det var allt som hände då.

tisdag 10 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 94

Idag har jag varit ack så trött. Har inte gjort mer än vad som har varit absolut nödvändigt. Men jag har skött maten ordentligt.
Till frukost blev det då alltså ägg och galett :-) Till lunch åt jag lite grytbitar med tzatziki till och idag behövdes det dessutom lite mellanmål så det blev keso med funlight. Till middagen åt jag kycklingfilé med fetaröra till. Har hållit mig helt till Dukan idag. Vatten har jag druckit i massor, kroppen kräver tydligen lite extra idag.

Glömde ju lägga ut "beviset" igår så det får ni se idag istället.


Det känns så fantastiskt att de små förändringarna jag har gjort i mitt liv har gjort det möjligt att gå fem kilometer utan att behöva stanna och vila en enda gång. Jag som flämtade när jag gick upp ur sängen i julas. I går gick jag även för första gången upp till äldsta dottern, som bor två trappor upp, utan att vila på halva vägen :-) Det är en av de saker som i dag gör mig tacksam.

I dag går mina kramar till alla.

Viktminskningsfasen dag 93

Ja dagen var ju egentligen i går men jag kom hem så sent så jag orkade inte vänta på att datorn skulle starta upp.
Jag klarade Vårruset! Det var en underbart härlig stämning på plats och det var måååånga som skulle ta sig runt. Jag som knappt tar mig runt elljusspåret (3km) var väl lite orolig att jag inte riktigt skulle klara av det men det gjorde jag. Jag deltog i "strosa" starten och då finns inte så många krav på en. Det var härligt med alla som stod och spelade utmed vägen och när vi gick igenom bostadsområde stod det människor på utsidan och hejade på oss...fast den stora klungan redan hade passerat. De första gick i mål när vi startade och ändå var det lika festligt för oss som det varit för dem som sprang. 

Matmässigt var dagen lite underlig. Jag började så klart med ägg och galett men sedan spårade det ut. Åkte till äldsta dottern och där var alla barnbarnen samlade så jag fick äta lunch med dem och vi åt lasagne. Jag åt halva min och kände mig hur mätt som helst. Sedan hamnade jag hos yngsta dottern en stund och där satt jag på utsidan och hällde i mig en himla massa vatten. Därefter styrde jag kosan mot lillasysters boning men hon hade inte kommit hem än så där var en svåger som fick bjuda på ännu mera vatten. När jag kommit så långt insåg jag att det var dumt att äta något så nära strosandet så det blev bara vatten. Syster och svåger körde mig till samlingsplatsen och sedan var det alltså bara till att värma upp och så ge sig ut i naturen. När jag en timme senare kom i mål så blev jag hämtad av systern och så drog jag iväg till äldste sonen en sväng.
Hem kom jag sent och det enda jag kunde tänka på var att jag ville sova.Och det gjorde jag!

måndag 9 maj 2011

Vägning

Jag har, trots helgens utsvävning, lyckats gå ner 0.4 kg. Fantastiskt måste jag säga. Så länge jag gör merparten rätt så fungerar det här hela tiden.

Nu ska jag göra ordning här hemma för sedan ska jag till stora staden och genomföra Vårruset.

Kram och lycka till alla som väger sig, till alla som springer vårruset och till alla som bara tar vara på dagen.

söndag 8 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 92

Vilket underbart väder vi har haft i dag.
Jag hade tänkt hinna rensa rabatterna idag men jag orkar inte. I stället tog jag fram ångtvätten och gjorde rent i badrummet. Nästan lika viktigt :-)
Förutom att jag har haft lätt att få i mig allt vatten idag...förstår inte hur jag har kunnat vara så törstig när jag drack så mycket i går ;-) så har jag faktiskt skött maten helt enligt Dukan.
Jag började morgonen med ägg och bacon och massor med te. Till lunch åt jag av grillresterna från igår, lite grillad filé och lite rotfruktsgratäng. Som tur var fanns det ingen äpplekaka kvar. Till middag åt jag grytbitar och tzatziki och nu känner jag mig väldigt mätt och belåten och inte alls så uppsvullen som igår kväll.

I morgon är det alltså dags för vårruset. Ska bli himla kul att ha fått gjort det...äntligen. Så många år som jag har snackat om det och aldrig kommit till skott men nu så...

 Det är ju även måndag i morgon och det innebär vägning. Vi får väl se vad denna helgens "anpassning" gör för skada på vågen. Det blir som det blir men jag är ändå väldigt glad i dag för jag kommer i mina röda capribyxor!!!

Lyckatillkram till alla oss som ska väga oss i morgon. Ni andra får en helt vanlig kram.