Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 13 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 189 och Dag 6 på Utmaningen

I dag sköter jag marktjänsten. Maken har en god vän som är här och sliter med hans utomhusprojekt och med min vanliga tur så är han så klart välvilligt inställda till Dukan :-) Jag har alltså gjort massor med mat till mig själv och så får de komma in och äta resterna när de är hungriga ;-)

Helg betyder ägg och kalkonbacon till frukost. Vi kom inte upp riktigt så tidigt som vi tänkt så maken fick det lite stressigt men det är hans projekt och jag behöver inte stressa alls ;-)

Till lunch fick de lax, ägg,  romröra, Dukanmajonäs, sallad och tomat. Det tror jag de blev mätta på  :-)
Sedan hade jag tid att umgås lite mer med pojkarna...annars var de väl egentligen makens hantlangare men jag fick låna lite ;-)

Nu har jag gjort massor med färsbiffar, sallad, fetaröra och stekta kantareller till dem. Jag har redan ätit så jag vet att det var gott men vi får väl se vad det tycker när de kommer in.

De ska nog hålla på väldigt länge för jag hörde att tillrest manskap ska åka hem efter 22 så jag ska nog passa på att spela lite Dr Mario.

Checklista för utmaningen

 • Dieten - check, Helt rätt :-)
 • Fysisk träning - check, 25 minuter Pilates
 • Psykisk träning - check, sitta och spela i stället för att städa ;-) 
 • Mot målvikt - check, klart att jag är på väg :-)


Kram till alla som hellre spelar än städar ;-)

fredag 12 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 188 och Dag 5 på Utmaningen

Har spenderat hela dagen tillsammans med sönerna.
Hur bra är inte mitt liv :-)

Började som vanligt min dag med ägg och galett :-)
Yngste sonen och jag begav oss sedan som planerat till stora staden där vi mötte upp med äldre sonen.
Vi brände massor med pengar på nya skolkläder till yngste sonen :-)
Tänk att de små har blivit så stora att samma storlek han köpte till sig förra året fortfarande är aktuell. Jag minns hur det var förr när byxorna blev för korta på sommaren och man var tvungen att ha nya. Nu shoppas det mest för nöjes skull :-)

Fick förresten tummen upp för nya frisyren...den var lagom "business" sa äldste sonen så fort vi träffades. Han har säker smak och skulle inte ha sagt något alls om han inte gillade den så det är väl så då :-)
Nej, det kommer ingen bild på mig för jag fastnar inte på kameran ;-)

Vi åt självklart lunch på stan och jag åt örtmarinerad fläskfilé med potatisskivor till...Inte helt ok men gott och jag har inte lovat att jag inte ska fuska utan bara att jag ska göra det så lite som möjligt så jag åt ingen kaka ;-)

När vi kom hem och hade packat upp så var det dags att åka och storhandla. Maken hade lite tur och fick stanna hemma och pyssla med sitt och jag fick hjälp av stora sonen att packa och bära :-)

Nu har jag sådant flyt att sonen också dukanar ett tag så middagen var enkel. Vi åt ugnsbakad regnbågslax med romröra och Dukanriktig majonäs till. Maken och sonen åt en sallad till men jag nöjde mig med kokt ägg.
Jag var ju tvungen att neutralisera potatisen ;-)
För det funkar väl på samma sätt som med mörk och vit choklad?
Om man äter de tillsammans så tar de ju ut varandra och man har alltså inte ätit någon choklad alls ;-)

Jag har tränat ännu mer på att släppa kontrollen så idag lät jag sonen välja filmer och det var inte så dumt ;-)
Vi har sett en film som jag aldrig hade kommit på att se själv men som jag är glad att jag sett :-) Det var en norsk film som heter "Trolljägaren" och det var en annorlunda upplevelse :-)

Vi fick även besök av en liten familj som lånade ut sina "Desperate Housewives" Jag har lyckats missa den serien helt och hållet men nu ska jag alltså se den. Vi får väl se om jag tycker det är lika bra som alla andra. Jag har ju lite konstig smak eller som sonen säger "ingen smak alls"

Min träning idag har bestått av 6762 steg i stan :-)
Jag har träningsvärk i nedre delen av baksidan. Från midjan till vaderna ;-) Det känns att det var länge sedan jag körde Pilates :-)

Checklista för utmaningen
 • Dieten - check, ganska bra men inte rätt.
 • Fysisk träning - check, en 6762 steg lång promenad :-)
 • Psykisk träning - check, släppa kontrollen och låtit någon annan bestämma film 
 • Mot målvikt - check, klart att jag är på väg :-)

Nu ska jag fortsätta att umgås med mina härliga söner.

Kram till alla som har fuskat lite idag ;-)

torsdag 11 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 187 och Dag 4 på Utmaningen

Jag hade tänkt hoppa över träningen idag men den här fantastiska utmaningen fick mig att tänka till och så överraskade jag mig själv :-) Det blev 25 minuter Pilates :-)

Annars har detta varit en ganska ostressad dag.
Maken skulle fortsätta på utsidan men det blev så mycket så han fick ringa in experter vilket betydde att jag kunde sitta inne och slöa istället. Och det var tur att jag inledde dagen så lugnt och stilla annars hade jag aldrig orkat med lugnet på eftermiddagen ;-)

Till frukost åt jag så klart ägg och galett....behöver jag verkligen fortfarande skriva det? Kanske bara skulle skriva vardag eller helg så vet alla vad vi ätit ;-)
Sen satte jag mig alltså och slöade i soffan...hade en massa inspelat som skulle kollas igenom och det var himla viktigt att det blev gjort ;-)

Gjorde nötfärsbiffar till lunchen och kom till och med ihåg att jag skulle äta grönsaker idag så till det serverade jag stekta kantareller och lite tomat. Jag tog även en klick fetaröra till och det måste sägas att det är en ljuvlig kombination. Jag tränar fortfarande på att säga att jag är bra ;-)

Så drog jag iväg till frissan....satte mig i stolen och sa
- Gör precis som du vill!!!
Nu hör det till saken att hon känner mig privat plus att hon har klippt mitt hår i ungefär 25 år.
Det blev ganska långa längder framtill och himla kort och busigt baktill....hmmm, maken och yngste sonen säger att det är snyggt. Jag inväntar döttrars omdöme ;-) Makens arbete är ju att se till att jag mår bra och yngste sonen sa att han inte hade något att säga...mer än att det var... bra.

Men det är en omställning från mitt vanliga halvlånga hår. Detta ska vara tuffare. Hon sa att jag behövde det.
Jag blev lite som Posh i huvudet.

                                                    Detta är alltså inte jag ;-)

Det var väl dagens stora mentala övning...att släppa kontrollen.
Ja, så får jag inte glömma den timmen jag spelade Dr Mario...det är ett utmärkt sätt att tvinga en överaktiv hjärna att fokusera :-)
Kom precis på att jag inte ätit middag idag. Det får väl bli lite keso och kalkonskivor :-)


Checklista för utmaningen
 • Dieten - check, kanske lite för lite mat men annars helt Dukanig
 • Fysisk träning - check, 25 minuter Pilates
 • Psykisk träning - check, släppa kontrollen
 • Mot målvikt - check, klart att jag är på väg :-)
Nu ska jag umgås lite med yngste sonen...vi håller på att planera lite inför morgondagen. Han och jag ska åka till stora staden :-) Vi ska möta upp med äldste sonen och så ska vi handla lite kläder. Vi har himla modemedvetna pojkar så det är kul att shoppa kläder med dem :-)

Kram till alla som någon gång släppt kontrollen

onsdag 10 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 186 och Dag 3 på Utmaningen

I dag är en dag när jag ska äta både mitt protein och lite grönsaker till det. Jag glömde bort det så det blev en extra proteindag.Det skrivs mycket om både LCHF (Lite kolhydrater mycket fett) och om LCHP (Lite kolhydrater mycket protein) och enligt min mening får alla göra precis som de vill...
visst är jag snäll ;-)

Skriverierna säger ofta att man får problem med blodkärlen av mycket fett och att njurarna får för stor belastning vid för mycket protein.
Ja, men håll det lagom då!!!
Men tänk på att det är viktigt att dricka mycket vatten ;-)

Enligt Dukan är det viktigt att man äter rena proteindagar blandat med grönsaker och proteindagar. Han förespråkar lite olika intervaller, 1/1 eller 5/5 eller rent av 2/5. Alla måste själva hitta sitt sätt.

För egen del märker jag att jag mår så himla mycket bättre om jag kör många proteindagar. Nu är jag inte slaviskt bunden till Dukan utan försöker att hitta en form som passar mig och mitt liv. Enligt Dr Dukan ska man helst äta så lite fett som möjligt och helst hålla sig under 1.5% fett men jag har svårt för det och håller mig istället under 5% fett.
Det gör mitt liv lättare och passar min familj bättre.
Andra har sina sätt att sköta dieterna på. Det vi har gemensamt är ofta att vi vill gå ner i vikt.
Helst i går :-)

Jag hade från början mer än 30 kilo att gå ner och om jag ska hålla mig slaviskt till någonting alls så inser jag att jag kommer att vara tvungen att hålla på under låååång tid. Här handlar det inte om veckor och månader utan mer troligt om år. Det viktigaste för mig är att jag nu har hittat ett sätt som gör att jag sköter mig så mycket jag kan men ibland så fuskar jag. Räknar man med att det kommer att ta runt 50 veckor att gå ner så spelar det ingen större roll om det istället tar 54 veckor.
Mina, så kallade, avsteg gör att jag orkar fortsätta min kamp för ett bättre liv.

Så nu har jag förklarat varför jag ibland kan verka oseriös.
Jag tar detta på stort allvar men för mig handlar det i första hand om att må bra!

Och denna dag har varit riktigt bra :-)
Började som vanligt med ägg och galett.
Därefter så slöade jag lite grand. Kände att det var helt rätt att göra en dag som den här.

Maken hade tagit ledigt halva dagen och var ute och tog hand om häcken ;-) I morgon ska  han fortsätta och då är det dags för mig att hjälpa till också.Han åkte i väg innan lunch och jag hade lite att uträtta så jag höll på att missa att det var dags att äta. Slängde i mig lite kalkonskivor och minikeso.
Egentligen tycker jag att det är för lite att äta till lunch men min plan var att äta mer ikväll. Ha....
Fiskbilen hade massor med härligt doftande räkor!!!
Köpte ett helt kilo!!! Till det åt vi ägg och Dukanmajonäs. Det blev så himla gott men jag orkade inte så mycket som jag trodde. Klar fördel med mycket protein :-)

Träningen har jag skött så där....
20 minuter på crosstrainern blev det sedan tog luften slut i rummet. Jag bytte rum och så blev det 10 minuter Wii-Zumba. Det är jobbigare än man tror.

Jagträning blev att jag köpte räkor fast det egentligen bara är jag som tycker om det :-)
Så min utmaningslista är helt godkänd för idag.

Ikväll tycker jag att alla är värda en stor kram :-)


tisdag 9 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 185 Dag 2 på UtmaningenI dag är det protein som gäller.

Började som vanligt dagen med ägg och galett.
Till min äldste son som tydligen har missat galettens underbara värde ;-)
1 ägg
1 msk havrekli
1 msk lättyoghurt (lättkesella eller kvarg går också bra)
Stek på svag värme i torr teflonpanna.Den är GEM!!!
God, Enkel, Mättande och absolut nödvändig för magen när man äter protein  ;-)

Till lunch åt jag lite av grytbitarna från igår och till det åt jag min egna tzatziki.
Jag vet att jag inte ska äta några extra kolhydrater idag men den lilla mängd gurka jag har i är nog nästan försumbar ;-)

Jag saknar promenaderna med kompis men jag har inte hunnit med det på ett tag. Det fick bli 30 minuter på crosstrainern istället. Inte lika skönt, inte lika roligt och inte lika friskt men lika jobbigt :-D
En snabb dusch och så var det dags att ta fram middagen.
Det blev ugnsbakad regnbågslax med ägg och minikeso till.
En riktigt bra Dukandag.

Träningen på mitt "jag" är idag att jag har varit egoistisk och satt mina egna behov först!!!

Checklista

 • Dieten - check
 • Fysisk träning - check
 • Psykisk träning - check
 • Mot målvikt - check

Sen satte jag mig här och blev lite överväldigad över antalet besökare till min sida idag.
Himlans vad peppad man blir!!!
Nu gäller det alltså att sköta sig när det är så många som kollar att man gör som man ska :-)

Kram till alla som är lite nyfikna ;-)


måndag 8 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 184


När jag vaknade i morse så kändes det att hösten är på väg! När så regnet och åskan kom så var det nästan som en bekräftelse på att sommaren är slut för den här gången.
Jag tycker i och för sig sällan att sommaren är slut det är snarare så att hösten börjar!
Visst kanske det är samma sak men det är en fråga om inställning ;-)


Jag har varit ute och läst olika bloggar idag och jag hittade massor med roliga saker!

Det jag vill ta med mig idag är från Räkans sida om LCHF, hälsa och träning. Hon har dragit igång en utmaning.


Meningen är tydligen att man ska träna fokuserat i 100 dagar men just den här utmaningen är mer till för att fokusera på hälsan. Gå in på hennes sida och gå med i utmaningen!
Jag tänker helt klart delta!!!

Jag har använt dagen till att se över mina mål, min träning, min diet och mitt Jag.

Mina mål är så klart att nå min målvikt på 57 kilo. Jag vill kunna ha baddräkt nästa sommar!
Jag ska träna minst 30 minuter varje dag. Det kvittar hur bara det blir!
Dieten är inte så mycket att snacka om. Jag kör Dukan och kommer bara att "anpassa" mig lite mindre!
Jag måste lära mig att vara lite egoistisk och att kunna säga att jag kan!
Målen är en utmaning att klara men jag ska och jag kan!!!


Min dag har varit en helt vanlig Dukan-dag.
Började så klart med ägg och galett.
Till lunch åt jag lite mer ägg men med tonfisk till.
Middagen bestod av grytbitar med tzatziki.
Massor med vatten har jag fått i mig och jag har gått på crosstrainern i 30 minuter. Det var motigt vill jag lova men så skönt efteråt.

Så härligt det är att vara tillbaka på banan på riktigt.

Kram till alla som känner att de behöver en ;-)

vägning

Vågen visade 1.5 kg mindre idag än förra veckan och det får jag väl vara nöjd med :-)

Tyckte det var lite efter fem attackdagar så jag frågade mitt orakel och hon sa att det var bra eftersom jag inte har flippat ut helt och hållet under semestern.

Hon förklarade att när man inte äter en massa kolhydrater och sparsamt med salt så har man inte bundit vätska. Så mina 1.5 var nog en verklig nedgång. YEAH!!! Det kanske betyder kanske att jag inte kommer att ha någon viktuppgång när jag idag återgår till viktminskningsfasen.

Maken gick ner 1.6 bara genom att återgå till sundare vanor ;-) Grattis till honom!


Lycka till alla vägare

söndag 7 augusti 2011

Viktminskningsfasen dag 183 och attackdag 5

Jag är ganska trött nu och känner mig lite "blåst" inte så mycket på grund av höstblåsten som av brist på kolhydrater. Man förstår uttrycket "Dumma blondiner"...Väteperoxid på utsidan skallen och brist på kolhydrater på insidan ;-) Det var inget elakt menat...jag är själv blondin och i ikväll känner jag mig även som en dum blondin.

Det är nog tur att jag tänker börja äta grönsaker i morgon :-D

I dag blev det ägg och bacon till frunch. 
Om någon nu undrar så är det kalkonbacon vi äter. Enligt innehållsdeklarationen så är det  17g protein, 1 g kolhydrater och 3 g fett. Helt ok, enligt mig.
Till lunch åt jag keso och lite kalkonskivor och till middag blev det nötfärsbiffar med fetaröra till. 

Ingen motion alls om inte hushållsarbete och extra tvätt och strykning ska räknas.

Nu är min hjärna helt tom!

Kram till alla som känner sig lite blåsta ibland ;-)