Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 2 april 2011

Viktminskningsfasen dag 56

Dagen blev inte så grå som jag befarade.
Vi hann ut i trädgården en stund i alla fall. Jag fick rensat rabatterna på baksidan och maken fixade massa gamla grenar och annat skräp. Det kändes lite vårfräscht men vi måste nog fortsätta i morgon.

Det blev till och med en stund över för plan B – städa förråden. Det var inte så farligt som jag trodde det skulle vara men imorgon får jag nog prova mig igenom högen jag lade till översyn. Mina små kläder lät jag vara och tar inte tag i det förrän jag kommit så långt i kroppsomformningen.

Vi har nu anslutit oss till den skaran som har Viaplay.
Yeah, vi behöver inte ge oss ut om vi känner för att hyra en film.
Himla praktiskt men med tanke på hur mycket film jag kan se på en vecka så måste jag i varje fall försöka behärska mig. Mitt filmbehov kommer annars att bevisas på dyra räkningar ;-)

Frukosten blev en lång härlig helgfrukost med full English, alltså ägg, bacon, champinjoner och tomat. Vi stod oss väldigt länge men för att hålla ordentliga mattider tog vi varsin galett och fil till mellanmål. Till middag åt vi grytbitar, tomat och självklart lite tzatziki.


Motionen idag fick bli trädgårdsarbete och 10 minuter på crosstrainern.
Jag har träningsvärk mellan skulderbladen!

Nu ska jag sätta mig och se en nerladdad film.

fredag 1 april 2011

Viktminskningsfasen dag 55

Jag har blivit lite lurad idag men har inte själv lurat någon...ingen som går på mina dåliga aprilskämt längre.

Dagen har i varje fall varit bra. Hann se mer Dexter och även ta en liten tur med yngste sonen. Han försökte fresta mig att äta en MacDonald idag men jag var ståndaktig! Vi åkte hem och åt av grytbitarna från igår. Han fick ris och jag tog tzatziki till mina bitar. Till frukost hade jag ätit ägg och galett och nu ikväll åt jag grillad kyckling och rotfruktsgratäng. Vet att jag sagt 5 dagar protein men jag kände för lite grönsaker helt enkelt. Hoppas det ger massor med energi så jag orkar städa i trädgården imorgon. De har ju lovat fint väder så jag hoppas! Det finns så mycket som behöver bli gjort.

Har även en B-plan om vädret inte är på min sida. Har två stycken förråd som behöver städas. I det ena finns det massor med kläder som jag nu ska fatta beslut om. Allt som är för stort åker ut. Jag tänker aldrig mer behöva dem. Det som är för litet men snyggt och inte för omodernt får hänga kvar ett tag. Kanske till och med hittar något jag kan använda nu :-)

Nu ska jag se om det finns något på TV:n att se...saknar redan Let´s dance.

torsdag 31 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 54

Den här dagen har bara flutit förbi.
Sonen och jag har haft massor av kvalitetstid.
Vi har sett tre avsnitt av Dexter. Den är så spännande just nu men...skolarbete måste gå före tv och jag hade själv några måsten som skulle göras så vi fick nöja oss med de avsnitt vi såg tills vidare ;-)

Maten är busenkel nu när det bara är proteindagar. Sista dagen i morgon och sedan ska jag äta grönsaker till min protein. Blir ju massa merarbete!
Frukosten idag blev som de andra dagarna den här veckan. Kokt ägg och en galett. Till lunchen gjorde jag äntligen den falska krabban.
Det smakade precis så gott som jag kommer ihåg. Tog ett Carls bröd till det och sedan var jag mätt. Orkade inget mellanmål idag. Till middag var det grytbitar och tzatziki som gällde. Jag skulle nog kunna äta det varje dag. Det är så mustigt och man känner sig verkligen mätt och belåten.

Idag blev det ingen Wii-bräda. Jag testade att ställa mig på vår crosstrainer i stället. Sist jag använde den var nog lite drygt en månad sedan och då klarade jag nästan 3 minuter innan jag föll ihop. Idag klarade jag 10 minuter och inser att jag måste fortsätta på den. En timme borde jag klara innan april månad är slut. Vi får väl se. Ambitionen är hög så det är väl bara till att utnyttja det.

Håller tummarna för alla som gör sin veckovägning i morgon.

onsdag 30 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 53

I dag är det vår...igen!
Det är barmark och solen strålar och det har varit 10 plusgrader. Nu är det väl bara att vänta på aprilväder med snöstormar och ljuvliga vårdagar.

Idag har jag varit iväg till stora staden. Hade ett besök på Skönhetssalong så nu känner jag mig helt skön måste jag säga, som en ny människa. Maken tycker att det är enklare och billigare att skicka den gamla frun på renovering än det är att skaffa en ny modell och det är jag helt med på ;-)

Maten har gått bra idag med. Protein för tredje dagen. Har tänkt prova 5/5 och se hur det går.
Frukosten blev ägg och en galett.
Till lunch blev det minikeso och kalkonskivor.
Middagen blev faktiskt kotletter. Har längtat efter det ett tag och tänkte att så farligt kan det inte vara. Och det var det inte. Åt tzatziki till men insåg att det är nog inte rätt kombo. Får se vad jag hittar på nästa gång.
Känner att jag blir mindre hungrig när det är rena proteindagar.

Nu ska jag sätta mig i soffan...eller kanske gå en sväng på Wii-brädan...eller surfa runt lite...jaja, livet är fullt av valmöjligheter.

tisdag 29 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 52

Tänk att jag bara har hållit på i 52 dagar.
Tiden går så fort när man har roligt.
Idag har huset städats så det har inte funnits mycket tid över till något annat.

Frukosten blev idag ägg och en galett. Till lunch åt jag av gårdagens nötfärsbiffar med fetaröra till. Lax passade himla bra till middag och till den åt jag minikeso.

30 minuter på förhöjd Wii-bräda ger brännande vader och torr strupe. Nu tänker jag dricka en liter vatten tror jag och sedan ska jag slänga mig i soffan och spela lite Dr Mario. Stänger av hjärnan totalt ;-)
Känns som en bra dag.

Dagens viktigaste händelse

Ett annat av våra underbara barnbarn fyller 3 år idag.
Grattis till tigern från mormor och morfar.

måndag 28 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 51

Dagen blev inte så stressad som jag hade förväntat mig. Hann städa ett köksskåp till och viktigast av allt...jag hann se ett avsnitt av Dexter.

Frukosten idag blev ägg och en galett. Kändes skönt att ta det lite lugnt och framför allt så har jag hunnit planera lite inför kommande veckor.
Till lunch åt jag minikeso, carls bröd och kalkonskivor. Lätt och gott. Till middag hade jag gjort nötfärsbiffar och fetaröra.

Jag orkade bara 30 minuter på Wii-brädan idag men med tanke på hur jag kände mig igår efter höjningen av bräda så är jag glad att jag klarade så pass. Träningsvärken är tillbaka på allvar ;-) Men...vill man vara fin får man lite pin"

Kram till alla som känner att det går bra och en extra kram till dem som inte orkar kämpa just nu.

Vägningen

Inga sura miner i det här huset idag. Vågen visade på -0.7 kg :-)

Nu ska jag äta lite frukost och så får det väl bli en vanlig måndag med springa runt och inte göra annat än stressa.

söndag 27 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 50

Idag var det 3-årskalas hos ett av barnbarnen. Alltså blev det tårta och bulle till lunch :-)
Grundade med äggröra och knaperstekt bacon och det var tur för jag kom inte hem förrän sent och då hade maken kommit och undrade vad vi skulle ha till middag.
Hmmm...det fick bli äggröra en gång till idag. Han hade ju inte fått det i morse och hade kanske lite abstinensbesvär ;-)

Kom hem alldeles för sent för att hinna med någon timme på Wii-brädan idag men jag lyssnade på dottern som sa att om man höjer den så blir det lite tuffare. Ok, en halvtimme med 2 cm höjning på maxfarten borde ju vara lätt som en plätt nu men icke, sa nicke. Det var jättetungt och det var knappt att jag orkade. Flåset är ok men det tog emot i slutet. Kanske brände några gram inför vägningen i morgon.

Lycka till, alla vi som ska väga sig imorgon.