Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 9 april 2011

Viktminskningsfasen dag 63

Har fortfarande barn och barnbarn här så detta skrivs med andan i halsen.
Frukost var så klart äggröra och kalkonbacon och tur var det för sedan har jag spenderat dagen med min lillasyster. Vi hade en härlig dag i stora staden men vi åt betydligt senare än vad någon av oss är van vid.  Solen sken och det gjorde vi med.
Den sena lunchen eller tidiga middagen blev grillad lax och paprikasalsa på fina hotellet och det var riktigt gott.

Nu är det nattning av småbarnen!

fredag 8 april 2011

Viktminskningsfasen dag 62

Idag har jag barn och barnbarn här och då blir det ingen dator...i varje fall inte många minuter.
Lek med barn i stället för crosstrainer :-)
Frukosten idag blev Carls bröd och kokt ägg på. Mätt blev jag och glömde bort att äta lunch.
Middagen blev kycklingfilé med keso och fetaröra.

Nu ska jag läsa saga.

torsdag 7 april 2011

Viktminskningsfasen dag 61

Nu är maten avklarad, disken instoppad i maskin, diskbänken avtorkad, tvättmaskinen urtagen och ilagd igen och nu bara sitter jag här ;-)

Skönt att det är proteindagar igen. Jag gillar enkelheten.
Frukosten blev Carls bröd med kalkonskivor på. Till lunch blev det ägg och tonfisk och till middag blev det grytbitar och tzatziki. Precis som vanligt alltså.

I morgon får vi kärt besök av en dotter, en son och två barnbarn. Ska bli himla kul att krama dem lite. Har laddat med böcker att läsa, papper att rita på och lite bullar. Jag tänker vara ståndaktig men vad är jag för en mormor om hon inte har bullar hemma.

Lycka till alla ni som väger er i morgon!

Inte illa alls!

Tjugo minuter på crosstrainern är inte illa för en dam i sina bästa år.
När man ser på Biggest Loser så undrar man ju hur de orkar träna så mycket men jag börjar inse att om man hela tiden utmanar sig själv lite så blir det en stor förändring till slut.
Jag håller på att ändra mitt liv lite i taget och det märks att man vill mer och framför allt att man orkar mer ju mer man håller på.

De 20 minuterna gjorde 3.2 km så jag får öka på tiden ganska mycket under veckan.
Jag har bestämt mig för att anmäla mig till vårruset om jag klarar 5 km på crosstrainern. Anmälningstiden går ut nästa vecka så nu gäller det att ligga i.
Kom på att det var ett till delmål. Inte viktorienterat men väl så viktigt :-)

Nu är det dusch som gäller innan maken kommer hem.

Mina delmål

Nu har jag nog fått till det här med delmål. Det känns bra när man har något (förutom målvikten) att kämpa för. Så här ser min önskelista ut.


80 kg – Kanske ett besök hos min frissa. Kan behövas nu ändå så vet inte om jag kan kalla det delmål.
 
75 kg – Långa naglar Jag har aldrig gjort förlängning av naglar så det ska jag helt klart unna mig
 
70 kg – Åtstramande behandling på spa. Såg att det kan göra stor skillnad på dallret.
 
65 kg – Nya skor med snygg klack. Har alltid haft det förr och känner att det börjar bli dags igen.

60 kg – Åtstramande behandling på spa. Det kan nog vara dags att göra det igen då man skulle göra 2-3 behandlingar för bästa effekt.
 
57 kg – Äntligen dags för nya kläder och sådan där läcker porträttfotografering. 

Vi får väl se hur det blir med allt men man måste ändå drömma :-)

onsdag 6 april 2011

Viktminskningsfasen dag 60

Ha, 15 minuter på crosstrainern!!!
Jag tänker inte säga att det var lätt som en plätt...jag trodde allvarligt att hjärtat skulle hoppa ur men jag klarade det. Jag har ingen jättehastighet på men jag klarade 2.6 km på en kvart så jag är nöjd med mig själv.

Tog en lite biltur med yngste sonen idag och det var en skön stund. Det är så praktiskt att prata när man åker bil. Man behöver inte ha ögonkontakt och ingen kan bara gå därifrån. Familjen har haft många och djupa samtal under åkturer, eller bilpromenad som maken säger.

I morgon ska jag börja med protein igen och det känns riktigt bra. Det är så lätt att bara steka på en köttbit, göra en röra och presto, maten är serverad.
Till frukost idag åt jag min galett och ägg men imorgon blir det nog Carls bröd. Hade ett sug efter det idag och det är ju snabbt bakat och så har man att ta av ett par dagar.
Lunchen var som vanligt rester från gårdagen. Jag stekte på lite champinjoner och la på salladsblad och på med lite fetaröra så smakade nötfärsbiffarna som restaurangmat. Jag tänker inte tala om vilken sorts restaurang men det var inte en MacDonalds men det var heller inte Operakällaren men det duger helt klart en onsdag :-)

Nu tänker jag inte göra mer idag, om jag inte städar badrummet nu när jag ska gå och tvätta av ansiktet. Ska på möte tidigt i morgon så jag måste nog göra i ordning mina kläder också. Tur att jag har städat garderoben så jag vet vad jag kommer i.

Kramar till alla behövande. Ni andra kan också få en:-)

tisdag 5 april 2011

Viktminskningsfasen dag 59

Idag har jag varit på Brandkunskapskurs. Det var väl inget nytt jag lärde mig men så viktigt att påminnas om.
Har ni alla brandvarnare som fungerar?
Släcker ni alla ljus?

Det var egentligen allt jag gjort idag förutom då att äta och se Dexter. Nu är vi inne på tredje säsongen så nu börjar vi ransonera oss lite. Vi vill inte att den ska ta slut för fort.
Maten har jag faktiskt skött idag. Vill inte ha ont i magen mer den här veckan och det får jag så fort jag slarvar.
Frukosten blev ägg och galett. Enkelt och snabbt. Till lunch åt jag en ägg och tonfisk och till middag lagade jag nötförsbiffar som jag åt med broccoli och fetaröra. Någon dag ska jag variera mig :-) men å andra sidan...varför ändra på något som funkar?

Kramar till alla som av en eller annan anledning behöver den.

Viktminskning

Jag fick förfrågan om jag inte kunde lägga upp en tabell på min viktminskning och det visade sig vara jättebra för min motivation. När man såg det uppställt så insåg man hur bra det faktiskt går.
Vad jag kan  med Dukan :-)

måndag 4 april 2011

Viktminskningsfasen dag 58

Ja, då har det varit kalas igen. Efter resultatet i morse kändes det ok att i varje fall smaka så jag tog en liten bit tårta och så en liten bit till. Den var väldigt god :-)

Frukosten blev ägg och galett och till lunch åt jag rester från gårdagens rotfrukter med en bit kyckling till. Tyvärr tog den himmelskt goda älgfilén slut i går. Till middag åt jag bara lite kyckling. Kände att jag behövde kompensera för tårtan.

Jag har som vanligt på måndagar mest irrat omkring och uträttat ärenden och då blir dagen som det blir. I kväll stannade jag ändå hemma från föreningens måndagsträffar. Kände att jag behövde vila lite och så vill jag inte försumma träningen. Är uppe i 12 minuter på crosstrainern nu ;-) Det går framåt.

Det är väldigt mycket skriverier om det här med protein nu för tiden. Om ni vill ha svar på frågor om vikt och protein så se gärna filmerna som finns på Viktiga sidan
Jag kan bara sammanfatta det hela som att Dr Dukan´s diet är rätt väg för många.

Nu är det dags för ett Dexter-avsnitt säger yngste sonen. Så då är det väl det!

Vägningen

Tror knappt det är sant!
Har ätit protein och grönsaker i 2 dagar och räknade inte med mycket viktnedgång i dag men vågen visade faktiskt 0.9 kilo ner!!!

Bra början på den här veckan.

söndag 3 april 2011

Viktminskningsfasen dag 57

Idag har det inte hänt så mycket.
Jag har träningsvärk i hela kroppen och vill helst bara ligga på soffan och se på filmer :-) Det har jag nu inte gjort men en stor del av dagen har jag spenderat där. Maken och jag har sett de första avsnitten av "Sons of anarchy". Verkar vara väldigt bra men jag vågar inte uttala mig riktigt ännu.

Det blev ännu en lång härlig frukost i morse. Ägg, bacon, champinjoner och tomat. På det stod jag mig hela dagen men jag tog ett mellanmål för att hålla mattiderna även på helgen.

Vi har en svärson som jagar och för ett tag sedan fick vi en älgfilé av honom. Den tänkte jag skulle passa bra idag och det gjorde den. Fråga mig inte hur men jag fick till den perfekt. Jag redde av skyn och till det åt vi lite rotfrukter. Det kändes nästan syndigt att äta den när det bara var vi hemma. Den borde ha bjudits på.
Tack svärsonen för en underbar middag!

I morgon är det vägning. Vi får se hur det har gått när jag nu ätit grönsaker i två dagar. Lycka till alla andra som också väger sig i morgon.