Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 19 mars 2011

Wow!

Håll i er, jag har för första gången provat att baka Carls bröd!
Jag vet, hur kan jag ha missat detta? Det var något bland det godaste jag ätit.

Fick för mig idag att jag skulle prova lite olika recept. Jag och en av döttrarna provade några för ett tag sedan.
Vi bakade Dukanmuffins, gjorde lite mousse och någon annan sorts muffins som jag inte ens kommer ihåg vad det var. Ett av barnbarnen var med och skulle bjuda morfar på en muffins när han kom hem.
Morfar frågade hur den smakade och det lilla barnbarnet tittar på morfar och svarar att den smakade....den smakade....den smakade äckligt!
Och vi andra kunde bara hålla med.
Det var ingen lyckad dag. Allt smakade bara papper med en konstig bismak. Efter det har liksom lusten att exprimentera försvunnit.

Men nu ska jag låna ut min receptbok ett tag så jag tänkte att jag måste prova lite olika rätter.

Det blev en majonnäs som var riktigt god. En kanelmoussen som man kan glömma! Och så då Carls bröd. De var lätta att baka och blev riktigt fina.

Åter till smaken...till er som inte har provat detta tidigare så..Gör det nu. De är så himla goda. Jag lade på lite Philadelfia 5% och en skiva kalkon. Helt klart min nya favorit. Maken blev också överförtjust. Jag tror han har saknat känslan av att kunna ta en macka. Nu kan han det.
Lördag betyder (oftast)en härligt lång frunch med äggröra och bacon. Man känner sig så skönt helgledig när vi har haft tid för det. Mellanmålet blev då alltså Carls bröd och till middag åt jag grytbitar, tzatziki och en tomat.

Har förresten även hunnit med att städa köket, tvätta fönster och byta gardiner :-)

Höll på att glömma lägga ut mina bildbevis för gårdagen och dagens insats på Wii.

Gårdagens bevis


Dagens bevis

Dagens viktigaste händelse

är att vårt äldsta barnbarn fyller sex år idag.
Jättegrattis till den största busungen från mormor och morfar!!!

fredag 18 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 42

Tänkte skriva lite innan jag sätter mig och ser på Let´s dance.

Vi fick snö idag. 8 cm på 4 timmar. När vi nu äntligen kunde börja se gräsmattan så blev den vit igen. Vi ska tydligen dras med det här ett tag så vårkänslorna får jag väl stoppa undan igen.

Jag har tränat på Wii-brädan i 30 minuter idag men kan inte visa :-( Något blev fel när jag skulle ladda över från kameran...får visa två bilder imorgon.

Idag blev det ägg och fil till frukost. Har inte helt bestämt mig för vilket jag står mig bäst på.
Lunchen blev tonfisk och ett ägg. Det var väl ok antar jag men inte det bästa jag vet.
Till middag åt jag kycklingfilé men tzatziki.

Däremot så provade jag en (för mig) ny galett idag. Det vanliga grundreceptet med sötningsmedel i. Idag lade jag till 1 msk kakao. Det var riktigt gott och när jag ska på kalas till helgen kan jag göra en sådan och ta med. Man ser nästan ut som man deltar i kalaset då.

Hoppas att alla får en riktigt skön helg.

torsdag 17 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 41

En dag fylld med arbete, mat och lek :-)

Åt min galett till frukosten idag med. Till det passade det jättebra med ägg och en kopp te.
Till lunch åt jag resten av nötbiffarna och fetaröran.
Till middag gjorde ugnskokt torsk med räkor och en ganska blaskig sås. Till det åt jag ägg.

Till dagens lek.

Jag klarade alltså 30 minuter idag. Hur är det med er andra?

onsdag 16 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 40

Solen har lyst på oss idag!
I morse var det bara 2 minusgrader här och när sedan solen bestämde sig att lysa lite på oss så kändes det som om det kan bli vår i år med. Vi har inte så mycket snö kvar och 10 mil söder om oss sägs det att våren har kommit även metrologiskt.

I går hade jag glömt köpa fil så idag fick det bli ägg och en galett till frukost. Gick precis lika bra så nu får jag fundera på vilket som är den mest tillfredsställande frukosten. Lunchen blev rester från igår med grytbitar och tzatziki. Till middag hade jag nötfärsbiffar med fetaröra och en tomat. Gott och enkelt och hela familjen gillar det.

Jag hade en del energi idag och tänkte att lite extra motion inte vore så dumt.
Blev inspirerad av en artikel om hur effektivt olika trängingar är. Det stod att Wii Fit och Wii Active är nästan jämförbart med att gå till gymmet. Fick ett Wii spel av min familj för några år sedan så det var bara till att starta och sätta igång. 20 min med Hoola Hoops och step-up kändes riktigt upplivande.

Så nu har jag en utmaning till alla Wii-ägare!
Ta fram brädan och rocka loss. Tänk att kunna leka 30 minuter och få bättre kondition. Jag lovar att logga alla minuter om ni andra hakar på.
Det går lika bra med något från X-box :-)

tisdag 15 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 39

Det kan aldrig vara bra att rusa så här!
I morse hann jag i varje fall i tid till mötet. Ägg och fil går som tur var väldigt snabbt.
Hem och fixa lunchen. Den blev sen i dag med. Klockan var nog två innan jag satte mig till bords med grytbitar och tztziki.
Fixade middagen (som jag själv inte åt av) innan jag drog i väg och passade en hög med barnbarn. Föräldrarna skulle på möte inför skolstarten till hösten. Tänk att vårt äldsta barnbarn ska börja skolan!
Tur att jag inte hinner känna efter om jag blivit en gammal mormor ännu!
Kom precis hem och har ätit en bit av kycklingfilén som var kvar....lite torr och tråkig men den gick lätt att äta.

Nu har klockan passerat min läggtid så det är väl bäst att jag stänger av och går och lägger mig.
Kom precis på att bloggandet är lika beroendeframkallande som vilket online-spel som helst.

Kram till alla mina medkämpar.

måndag 14 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 38

En sanslöst virrig dag.
Ingen ordning på maten alls även om jag skött mig vad det gäller den maten jag har ätit.
Frukosten började som vanligt med ägg och fil. Efter det hann jag precis bädda och plocka undan frukostdisken innan jag skulle uträtta hundra ärenden...kanske lite överdrivet men tidsmässigt kunde det varit massor att göra. Hann hem kl 13.30 och fick i mig lite lunch som fick bli kycklingfilé och fetaröra. Fanns i kylen så det gick snabbt.

Sen var det dags att åka och uppvakta en kompis. Lite blommor skulle jag ha med mig så in till blomsterhandlaren. Där var bara en person före men...vi bor på en lite ort och här har vi mycket tid att prata i affären :-) Jag kom inte därifrån förrän 35 minuter senare. Upp till kompisen som  tyvärr inte hade något som jag kunde äta men jag hade ju ätit sen lunch så det var ingen fara.

Blev så klart sen därifrån och hann bara hem och hämta mina grejer för att dra iväg på styrelsemöte i vår förening.

Nu är det alldeles för sent att äta middag så det får bli en galett och sedan ska jag dyka i sängen. I morgon ska jag iväg på ett tidigt möte och jag är sååå trött.

Ha en bra kväll till er som sitter uppe sent och till er andra säger jag godnatt.

Vägning

För närvarande är måndagar veckans bästa dagar!

Ja, det blev humöret som gick uppåt idag.
Vågen visade 0.4 kg neråt så jag är nöjd. Ett genomsnitt på ett halv kilo i veckan är inte så illa faktiskt.

Förresten alla ni med androidtelefoner, har ni sett att det finns en Dukanapp. Jag har lagt till den och där finns massor av recept och man kan logga sin vikt. Det finns en gratis version där man få stå ut med en reklamrad och sedan finns det en som kostar lite. Jag har inte sett någon till Iphonen ännu men det kommer nog om det inte finns redan.

Ha en underbar dag och lycka till alla ni andra som också väger er idag.

söndag 13 mars 2011

Viktminskningsfasen dag 37

Nu är det snart måndag.
Vet inte riktigt hur jag känner inför vägningen i morgon. Jag vet så väl att mina synder snart måste visa sig men kanske inte just denna veckan när jag verkligen har skött mig ordentligt. Förutom 2 msk yoghurt som ingick i min galett här om dagen. Möjligtvis att jag har druckit lite för lite någon dag när jag varit ute på språng men....


Idag fick vi i alla fall en lång frukost...nästan en frunch (tack likkan för uttrycket). Äggröra och knaperstekt bacon. Till mellis fixade jag en galett och det kändes helt tillräckligt. Middagen blev grytbitar som puttrat på spisen mest delen av dagen och med lite Philadelfia i så blev den hur god som helst. Till det åt jag tzatziki. Det har varit lite dåligt med det den här veckan. Jag brukar nästan alltid äta det till fågel, fisk eller mittemellan. Hmmm, kanske det är det som saknas om vågen inte är snäll i morgon.

Nej...jag har ingen ångest inför vägningen men något kommer i alla fall att bli uppåt i morgon.
Antingen vågen eller mitt humör.
För familjens skull hoppas jag att det blir humöret :-)