Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 28 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 112

Det har varit en varierad lördag måste jag säga. Både dietmässigt och vädermässigt.
Det har varit vårmarknad hos oss idag och det förpliktar :-)
Det finns människor man bara träffar på marknaderna och aldrig annars så man undrar ju alltid hur folk har det och om barnen har vuxit sen sist...Barnen har vuxit!!!

Mötte en av äldste sonens gamla lekkamrat och han var ju en vuxen man idag. Jag blev lite full i skratt för som jag minns honom så var han en tvärhand hög och lite busig. Nu var han riktigt lång och lugn. Man ser nog inte riktigt att ens egna ungar växer upp men idag fick jag mig en tankeställare. Jag har inte bara stora barn utan vuxna barn. Jag vet att de har varit det länge men idag var det så himla tydligt. Kul var det i alla fall att han hejade.

Maken har en tävling den här helgen så min goa kompis gick med mig fram till marknaden. Vi hade en skön promenad men hittade inget som vi ville ha.Vädermässigt var det en sådär dag. Molnigt och blåsigt men det var uppehåll hela tiden så vi slapp bli våta.


Mathållningen är väl inte så mycket att skryta om. Lördag innebär ju ägg och bacon så det var givet och inga problem men så var det då marknad och med en gång jag kom fram så kände jag den ljuvliga doften av varma, flottiga, sockriga flottyrmunkar. Jag åt en och den var god. Yngste sonen tog ett bett och konstaterade att den till och med smakade farligt ;-D Jag höll givetvis med honom men det hindrade mig inte. Till middag blev det mer Dukanriktigt med nötfärsbiffar och stekt vitkål. Det smakade egentligen mycket bättre än munken :-)

Motionen idag fick bli marknadspromenaden plus lite tvättstugeplock.

I kväll känner jag mig extra glad så då får alla en kram.

fredag 27 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 111

På fredag ska man städa, det gör varenda tant...
Denna tant har också städat idag utan några sura miner måste jag tillägga. Det går ganska lätt att städa numera när man har lämnat 10 kg på vågen :-)

Idag har dagen segat sig fram. Åt frukost precis som vanligt på vardagsmornar med ägg och galett. Till lunch blev det ägg och tonfisk...undrar om det blev lite för mycket ägg den här veckan? Jag har inga problem med det så jag fortsätter med det ett tag till. Till middag åt jag schnitzel, rotfruktsgratäng, lite sallad och...håll i er nu....en hel matsked guacomole slank också ner. Det var jättegott!!!

Har haft en bra dag förutom en mindre katastrof när jag var och handlade...det fanns ingen 5% Philadelphia!!! Hur ska detta gå??? Jag som använder det som bas i nästan alla röror jag gör. Kanske får ta mig en sväng till nästa stad i morgon för det kommer aldrig att fungera utan.
Panik, panik!!!

Det har inte blivit någon motion alls idag (förutom städning då alltså).  Så fort jag varit på väg ner och ställa mig på crosstrainern så händer något som ska tas i först och nu är det kväll och jag vet inte om jag orkar...får se om en stund...kanske...eller så struntar jag i det för i morgon ska jag gå extra mycket. Det är vårmarknad hos oss och om bara vädret tillåter så kan det bli ganska många timmars promenad.

Massor med kramar till alla som känner sig lite sega idag.

torsdag 26 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 110

Dagen har varit strålande måste jag säga. Både ute och inne faktiskt.
Nej, jag har inte städat så det skiner men jag har haft en bra Dukandag...igen.

Började så klart med ägg och galett och sedan tog jag en skogspromenad med kompisen.
Hem igen och dags för lunch som jag helt hade glömt bort att förbereda så det blev keso och kalkonskivor. Såg den andra Bournefilmen med yngste sonen och efter det var det dags att börja med middagen. Dagen går så fort om man råkar sätta sig i soffan :-)

Till middag blev det nötfärsbiffar med tzatziki och det blev tillräckligt över så att det räcker till lunchen imorgon. Känner att jag nog behöver göra ett ordentligt röj här hemma och då är det bra att slippa tänka på mat.

Det är lite kul att se alla reportage om det "nya" att inte äta massor med kolhydrater. Jag kommer att ruinera mig om jag ska fortsätta köpa varenda tidning som skriver om det :-) Får nog bara erkänna att jag lär mig mer från alla härliga bloggare och alla som skriver på forumet än vad jag läser i tidningarna.

I kväll skickar jag mängder med lyckatillkramar till alla ni som väger er på fredagar.

onsdag 25 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 109

Är egentligen på tok för trött för att skriva något idag men jag måste bara säga att det har varit ännu en fantastiskt bra dag!!!

Ägg och galett till frukost och sedan bar det av till stora staden och fina skönhetssalongen. Fick fixat och färgat bryn och fransar inför sommaren plus en härlig stund med en god vän.
Hon är som ett kinderägg - jag bli vackrare???, mer avslappnad och glad, tre-i-ett.
Efter det träffade jag äldste sonen lite hastigt och så bar det av hemåt igen.

Väl här fixade jag falsk krabba till lunch. Till middag blev det rester, jag åt nötfärsbiffar med fetaröra till. Massor med vatten har jag fått i mig och nu har jag just kommit upp efter en 5.6 km lång "runda" på crosstrainern.

Var kom all den energin från!!! Är det här resultatet av att göra små förändringar i livet? Allt blir tydligen lättare när man inte bär runt på en massa extra kilon. Undrar hur det kommer att bli när jag nått målvikt...kommer jag att bli helt odräglig då?

Kramar till alla som tycker att man blir lättare när man går ner i vikt ;-)

tisdag 24 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 108

Plötsligt händer det!!!
Den yngste sonen, som är en tonåring i sina "bästa" år, gick förbi och helt plötsligt fick mamman en kram!
Bara så där!
Det är bättre än att vinna på lotto!
Tänk att vår yngste son har blivit så stor. Tiden går så fort och snart är han också utflugen. Inte på några år ännu men ändå...

Nej, nu kan jag inte sitta här och sucka över det. Han bor fortfarande hemma och han är en ovanligt lugn tonåring så vi har det väldigt bra.

För att göra ett göra en snygg övergång så kan jag säga att han är lika bra som min Dukandag har varit. Bättre än bäst!

Frukost ägg och galett så klart, det är ju vardag ;-)
Till lunch blev det mer ägg nu i form av omelett med tonfisk till och till middag åt jag kycklingfilé med tzatziki. Massor med vatten och lite keso vid ett mellanmål. Plus att jag i kväll har sprungit 5.5 km på min crosstrainer.
Yippi vad det känns bra! Fler sådana här dagar, tack!

När allt stämmer så känns det fantastiskt men oftast så får man till den ena delen men fuskar med resten. Två riktigt bra dagar på raken.
Livet leker!

Kram till alla som behöver lite uppmuntran.

måndag 23 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 107

Ny vecka, nya tag och nya idéer!

I dag har det varit en helt vanlig proteindag. Inga konstigheter och inget sug efter sötsaker och dessutom är jag mätt :-)

Det är ju vardag så då börjar min dag med ägg och galett.
Till lunch åt jag nötfärsbiffar och fetaröra.
Till middag blev det grytbitar och tzatziki.
Lite mellanmål hann jag också med i form av keso.
En perfekt dag alltså.

Okey då, inte helt perfekt...
jag har inte hunnit med någon motion alls idag. Var lite sugen på att ställa mig på crosstrainern under kvällen men så fick jag samtal från en vän och då försvann tiden väldigt fort. Vi pratade faktiskt mest om våra barnbarn ;-) Man ska kanske inte låta en farmor och en mormor ha för mycket tid att snacka barn. Jag har ju å andra sidan aldrig fattat när människor säger att deras barnbarnen är det bästa som finns.
Det beror ju på att de inte har träffat mina ;-)

Kram till alla som känner att de behöver den. Vill man inte kramas så slipper man :-)

Vägningen

Ja idag lyser solen från en klarblå himmel och vågen log mot mig.

Jag har gått ner 0.3 kg den här veckan så nu känner jag mig peppad att fortsätta med 4/3 ett tag så får vi se vart jag hamnar.

Lycka till alla i andra som ställer er på vågen idag.

söndag 22 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 106

Så var veckan helt plötsligt slut.
Vi har haft ytterligare en underbar dag i solen. Igår planterade jag ju blommorna och idag har altanen städats och fejats. Nu är det bara att slå sig ner och njuta av den värmande solen.

Dagen har dessutom varit en bra Dukandag.
Det är fortfarande helg så det blev så klart ägg och bacon till frukosten. När det sen var dags för lunch fick maken komma och påminna mig :-) Det var bara till att lyda så jag åt lite miniyoggi och det kanske var tur, för middagen blev sen idag. Jag gjorde massor med nötfärsbiffar (bra att äta under proteindagarna) och till det åt jag stekt lök med tomat, stekta kantareller och lite fetaröra till. Nu är jag riktigt mätt och belåten.

Nu har jag ätit grönsaker till min protein hela helgen så nu kan jag med gott samvete äta bara protein fram till nästa helg. Märker tydligt att det är lättare att strunta i allt onödigt som finns att stoppa i munnen när jag är noga med maten som jag ska äta. Jag ska fortsätta att tänka på det hela veckan så får vi se vad jag kommer fram till.

Läste förresten i nya "I form" att många dietister nu rekommenderar en "lite kolhydrater, mycket protein"-diet. Det sägs vara senaste vetenskapliga rönen att minska på kolhydraterna...doh. Både LCHF och LCHP hyllas som mirakel för vikten men det visste vi väl redan :-)

Personligen så tror jag att man måste känna sin egen kropp och gå efter vad som känns bra för just en själv. Det är nog många faktorer som spelar in. Ålder, graviditeter och framför allt hur många gånger man har gått upp och ner innan. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Måste bekänna att det inte blev någon riktig motion idag. Jag räknade att jag fick tillräckligt ute i trädgården. Förresten har jag fortfarande ont i vaderna efter skogspromenaden i fredags ;-)

I morgon är det dags att ställa sig på vågen igen. Vi får väl se vad den tycker om den gågna veckan.

Kram till alla som ska väga sig i morgon.