Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 21 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 105

Vilken underbar dag det har varit idag :-)

Började dagen som en riktig lördagsmorgon med frunch, ägg och bacon. En morgon kan inte bli mycket bättre än så.

När frunchen var avklarad fixade jag till köket och bäddade och så bar det iväg till blomsterhandlaren. Inköpte mängder med härligt vackra blommor i massor med färger. Väl hemma igen så åt jag lite yoghurt och sen var det dags att plantera alla nya blommor. Det tog ett par timmar att fixa till dem och placera ut dem där de ska vara så nu lyser vår altan i alla möjliga färger.
Nu är det sommar på riktigt!

Till middag åt jag grytbitar med tzatziki och ikväll tog jag ett par kalkonskivor. En perfekt proteindag har avlöpt utan något sötsug eller huvudvärk...
I´m back!!!
Nu känns det som det är dags att avsluta denna härliga dag. Bäst att sova fort så att det snart blir morgon igen ;-)

Kramar till alla som också njuter av att sommaren är på väg.

fredag 20 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 104

I dag har jag tagit mig en ordentlig funderare på varför jag trillar dit på alla frestelser och jag tror att jag är något på spåret.

Jag har nämligen märkt att jag är dålig på att sköta grönsaksdagarna. Proteindagarna är inga problem och jag kan ha många sådana på raken utan en enda grönsaksdag emellan. Jag tror inte att det är smart. Det är nog därför kroppen i bland bara skriker efter något mer så nu ska jag försöka ta tag i det. Jag ska göra menyer för hela veckan och så ska jag lägga in några "säkra kort" för dagar som inte fungerar.

Började dagen med ägg och galett. Så funderade jag på att gå och duscha men jag kände att jag ville göra något innan så jag ringde kompisen och vi tog en promenad i skogen. Vi utgick ifrån att vi skulle gå en av de kortare banorna men vi gick och snackade och plötsligt hade vi tappat bort vår stig och hade istället gått uppför en riktigt lång och seg backe.
Fin utsikt var det :-)

Vi hittade så småningom tillbaka till den utstakade vägen och efter lite fler avstickare så hamnade vi till slut rätt. Då hade vi gått 3.78 km på lite mer än en timme. Det kanske inte verkar så långt men med tanke på att vägen var uppför...uppför...uppför...lite nedför...uppför igen och så blev det lite plant och så var det uppför igen och till slut var det mycket nerför...så var det bra jobbat av två damer i sina bästa år. Rumpan och baksidan av låren kommer nog att kännas av i morgon ;-)
Tack kompis för att du orkade gå med mig!

Så var jag då hemma igen och kände mig lite sugen på något så det blev miniyoggi och lite kalkonskivor. Sen var det dags att ta en välförtjänt, och välbehövlig, dusch. När jag äntligen var fräsch igen så åt jag lite kycklingfilé med kesella blandad med lite curry. Det var en lyckad kombo.

Till middag åt jag nötfärsbiffar men för att nu kunna komma igång ordentligt med min nya rutin åt jag blomkålsmos till och det kändes helt rätt. Nu ikväll tänker jag ta lite mer av yoggin för den var riktigt läskande.

Så jag måste säga att min dag blev en riktigt bra Dukandag och imorgon ska jag försöka fortsätta med detta.

Kram till alla som känner att frestelserna blir för stora ibland och en klapp på axeln till alla som lyckas övervinna dem.

torsdag 19 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 103

I dag är jag glad att jag inte ska ställa mig på vågen förrän på måndag.
Det har varit en seeeeg dag idag.
Jag har inte gjort mycket mer än legat på soffan.

Lite annorlunda start blev det i alla fall, Carls bröd med färskost och kalkonskivor på. Det kändes lite konstigt...nästan som förr när man åt macka till frukost varje dag.

Så kom då yngste sonen och övertalade mig att hämta en hamburgare till honom. Ja, jag köpte en till mig också...med pommes och bröd och dressing. Så konstigt man kan tänka :-) Jag vet ju att det bara förvärrar huvudvärken och sötsuget och hungern.

Ja, jag har varit hungrig hela dagen. Det har gått åt ganska mycket kalkon och keso. Det känns som trygga mellanmål. Några fler bitar av Carls bröd blev det på eftermiddagen och det fick bli i stället för middag. Jag orkade inget mer ;-)

Ingen motion alls idag :-(
Jag vill egentligen bara gå och lägga mig och sova men det är nog lite för tidigt för det. Får väl surfa runt en stund, eller så hämtar jag upp maken från källaren så vi kan se ett avsnitt av Stargate Universe. Jag är ju inte bara seriefanatiker, jag älskar all science fiction och Stargate är nästan lika bra som Star Trek som är lika bra som Battlestar Galactica. Ja, nu har jag alltså försagt mig, jag är en nörd av stora mått. Familjens värsta har jag fått höra...eller är det inte bästa?


I kväll måste kramarna gå till alla som väger sig i morgon.

onsdag 18 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 102

Idag blir det ett riktigt sent inlägg. Jag har varit ute med kompisen på litet äventyr och har precis kommit hem igen.

Det är vardag så ingen behöver fundera på vad jag åt till frukost. Ägg och galett så klart. Visst är det bra när människor är förutsägbara?
Till lunchen åt jag det sista av grytbitarna med lite tzatziki till. Kändes som en bra grund när jag skulle iväg på lilla utflykten.

Kompis och jag åkte i väg till vänner och blev bjudna på en eller två eller kanske flera skopor med väldans god yoghurt glass. Lite med jordgubbar och lite med choklad. Hur ska man kunna motstå det :-)
Så åkte vi till utflyktsmålet och hade en härligt upplevelse och blev så klart bjudna på kaffe och kärleksmums och jag som är kär måste väl äta det? Det gjorde jag i alla fall så nu blir det väl jobbigt i morgon igen. Smällar man får ta!

Motion har det varit dåligt med i dag om man inte räknar spring i trappan när jag tjatade på yngste sonen. Käken fick i varje fall jobba ;-)

Kramar till alla som har upplevt något nytt idag.

tisdag 17 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 101

Har haft en bra dag.
Vaknade och kände mig ganska förkyld så jag ringde kompisen och ställde in morgonens promenad i skogen. Det var nog bra för det har blåst och regnat ganska mycket här och jag känner att en tur på crosstrainern var vettigare.
Det är inte klokt vad mycket bättre det går på den nu för tiden. Yngste sonen och jag kör 23 minuter långa pass. Han är en stark yngling och kommer runt 9 km på den tiden. Själv har jag ökat från 3.4 km till 5.7 km på samma tid och det är jag himla nöjd med. Det är nog en av de bästa investeringarna vi har gjort. Tänk vad mycket mer jag orkar nu jämfört med när jag startade hela den här cirkusen. Hemma hos oss handlar många samtal nuförtiden om nyttan och glädjen av motion och bra kost. Innan jul handlade det mest om att vi inte orkade och om vi skulle ha pizza eller MacDonald till middag. Tiderna förändras!!!

Jag har skött mig exemplariskt idag.
Till frukost åt jag såklart ägg och galett. Lunchen var rester av grytbitarna med tzatziki och till middag åt jag lax, ägg och keso. Dessutom har jag hunnit med lite keso till mellanmål. Jag har druckit allt jag ska och känner mig glad och nöjd. Lite sug är det kvar efter förra veckan men det går bättre än väntat med maten även om huvudet fortfarande bankar.

Massor med kramar till alla :-)

måndag 16 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 100

Grattis till de som fyller år idag!
Grattis till alla vars våg visade på minus idag!
Grattis till mig som har klarat av 100 dagar med Dukan...inte riktigt sant för jag har anpassat lite då och då men ändå...

Idag har jag fått lida för den gångna veckan.
Världens jobbigaste huvudvärk och sötsug. Mycket värre än första dagarna med Dukan då i slutet på december. Det är vatten och Panodil som gäller idag. Kan knappt tänka vettiga tankar och kommer på mig själv med att jag öppnar kylskåpet hela tiden. Här är ju måndagar föreningsdagar men idag stannade jag hemma. Orkar inte tänka på glada människor som vimlar runt en. Nej, ett svart och tyst rum är det enda som verkar vettigt. Har dessutom varit himlans törstig hela dagen. Det är förstås bra för då glömmer jag inte att dricka mycket.

Jag har i varje fall varit riktigt noga med maten idag.
Frukosten bestod av ägg och galett och till lunch åt jag omelett med tonfisk till. Till middagen hade jag lagat grytbitar som jag åt med lite tzatziki till. Där emellan har jag ätit keso och kalkonskivor idag. Har varit väldigt ståndaktig trots att frysen är full med galet goda glasstrutar. Grattis till mig för det!

Kramar fulla med medkänsla till alla som behöver det idag.

Vägningen

Alltså jag blir förvånad.
Jag hade gått ner 0.1 kg.
Det var ju inte så mycket kan man tänka men jag har ju slarvat hela veckan.
Det enda rätta jag gjort är motionen. Maken hade gjort ännu mer fantastiskt resultat, 0.6 ner. Vi måste ha kickat igång något för trots medvetet slarv så har vi båda gått ner i vikt.

Kan inte annat än bli bra humör idag.

Lycka till alla andra vägare :-)

söndag 15 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 99

Några snabba tankar innan det är dags att sätta sig i soffan och se på VM.
Idag fyller jag 52 år och känner mig piggare än jag gjort på flera år :-)

Jag måste också säga att jag har världens bästa familj.
Igår kom ju några barn och barnbarn och de stannade kvar och såg Eurovisionsfestivalen med oss och det var kul. Det blev ju riktigt spännande med omröstningen! Nu tyckte jag inte att rätt låt vann men det är ju ofta så.

Det blev ingen kladdkaka men väl en liten bananasplit. Det smakade gott men onödigt sött.
I morse åt jag frukost med några barnbarn och då blev det som det blev...hönökaka med ost på.

Så var den högen med barn tvungna att åka hem men då kom nästa barn tillsammans med make och mer barnbarn. Jag gjorde stroganoff även till denna hög med barn och idag åt jag faktiskt lite. Efter det var det dags att fika med de små och då blev det glasstrutar till hela gänget. Cornetto Enigma med vanilj och hallon är min nya storfavorit. Den med choklad var tydligen också god om man såg hur ansiktet såg ut på de yngre ;-)

Så skulle även det gänget åka men då kom en kompis och fikade med mig. En vacker ros till min uteplats hade hon med sig så nu blommar det även på min altan.

Även dagens motion har varit lyft med små barnbarn och lite spring med större barnbarn.
Tack underbara ungar för att ni finns och gjorde min dag så härlig.

Trots att jag ätit så mycket var jag hungrig under kvällen och gjorde ägg och bacon.
Det är inte helg om jag missat det :-)

Imorgon är det alltså måndag och vägning. Undrar hur det har gått...not!
Det kommer säkert att visa på ganska mycket plus i morgon men då vet jag vad det beror på :-)

Lyckatillkramar till alla oss som ska väga oss i morgon.

Nu är det snart dags för nedsläpp!
Heja Sverige!