Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 16 april 2011

Viktminskningsfasen dag 70

I dag har jag inte fått gjort något vettigt alls. Maken och jag har precis sätt färdigt på en gammal sci-fi film som var bland det sämsta jag sett på länge. Plughead hette den och om ni är intresserade av sci-fi så se en annan. Inte ens jag tyckte det fanns något minnesvärt i den. Får nog hitta något bättre att se i morgon.

Däremot så har maten varit av betydligt högre kvalitet i dag. Eftersom det är helg så blev det äggröra och kalkonbacon till frunch. Till mellanmål blev det en galett och till middag hade jag tagit fram en älgstek. Om jag får säga det själv, och det får jag, så var den tillagad helt perfekt. Till den serverades det broccoli och lite fetaröra. Jag är himla glad att det finns kvar till morgondagens middag. Återigen tackar vi en svärson för middagen :-)

Nu ska jag se om jag kan skriva ihop en påskbuffé som både vi och alla barn och barnbarn kan tycka är god. Finns ju väldigt mycket som vi här hemma kan äta men vill inte göra för mycket som frestar oss att fuska. Det enda jag vet är att jag måste göra är en Janssons och ett par olika gratänger. Bland annat en purjolöksgratäng som är stora barnens favoriträtt. Om någon känner för att komma med bra tips så är jag tacksam för det.

Nu önskar jag alla en skön lördagskväll.

fredag 15 april 2011

Viktminskningsfasen dag 69

Eller viktminskning är nog fel att skriva idag.
Jag ringde maken och begärde att få en kebabtallrik. Varje gång jag är förkyld så längtar jag efter kebab och nu kunde/ville jag inte stå emot längre.
Det var gott men jag kommer väl att få himla ont i magen i natt...smakar det så kostar det. Vet inte ens om det var så gott som jag hade hoppats men det var precis vad jag behövde. Jag lovar att inte synda mer förrän till påsk. Förutom kebaben så har jag ätit ägg och galett till frukost och lite minikeso till mellanmål.

Nu är det snart dags för Talang som jag aldrig har sett ett avsnitt av.

Kram till alla som klarar av att stå emot och till alla som inte klarar det, hoppas bara att det smakade riktigt gott när det nu blev som det blev.

torsdag 14 april 2011

Viktminskningsfasen dag 68

Idag får jag försöka att göra ett kortare inlägg. Har sovit mest hela dagen men känner att jag kan nog sova en natt till. Tänk vad bra det är att kunna sova när man behöver. Det är fördelen med att barnen växt upp. Ja, det finns massor med andra fördelar men stora barn är bra när man är sjuk.

Idag liksom nästan alla andra vardagar blev det ägg och galett till frukost. Lunchen sov jag förbi men jag åt lite minikeso och några kalkonskivor till mellanmål.  Eftersom jag alltid är hungrig när jag är sjuk så bröt jag proteindagarna vid middagen. Vi åt grillkorvar och grönskasgratäng. Färdig sådan alltså. Ja ja, för vågen kan man väl inte lura antar jag så det blir väl inget stort minus på måndag om jag inte lägger manken till. Dålig mat och ingen motion...kan aldrig bli bra det här.

I kväll skickar jag kramar till alla er som ska väga er imorgon. Jag håller tummarna för er.
En extra kram till min mamma som är dålig och till min pappa som oroar sig.

onsdag 13 april 2011

Viktminskningsfasen dag 67

Jaha, så var ännu en dag lagd till handlingarna.
Har inte gjort något som inte har varit vid en skärm, antingen här eller vid tv:n. Börjar väl få fyrkantiga ögon snart.

Såg ett par avsnitt av "Sons of anarchy" med maken och serien är riktigt bra. Dessutom lurade jag maken att se "Solsidan" i helgen. Jag älskar serien men maken och yngste sonen har varit lite motsträviga men det är de inte längre. Igenkänningsfaktorn är hög! Lite spoliervarning här men inte så mycket...man fattar ändå inte förrän man ser det ;-) men hoppa över nästa stycke om du är känslig.

Såg början av första säsongen när Mickan berättar att namnen på barnen är lätt - både mamma och pappa skriver en lista med namnförslag, sedan väljer man mammans första alternativ.
Llätt som en plätt, eller galett som vi säger ;-)

Galett ja, det åt jag till frukost tillsammans med kokta ägg. Underbar början på denna onsdag.
Till lunch åt jag nötfärsbiffar och tzatziki. Lika lätt och underbart. Middagen blev resterna av grytbitarna med tzatziki.
Hmmm, med tanke på all tzatziki jag äter så borde jag aldrig bli förkyld (mycket vitlök i). Förra veckan åt jag nog för lite av det.

Det kom ett paket med posten idag. Zumba till Wii-spelet!!! Så fort febern har gått ner så ska här dansas. Klarar man av det så är man inte dålig.
Men nu är jag dålig så nu tänker jag anfalla medicinskåpet och sedan är det dags att sova.

Jag skickar snälla tankar till alla som har det lite jobbigt idag. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.
Nu har jag svamlat färdigt!

Menyer

Sitter här och snörvlar och har inget vettigt för mig. Man kan bara ligga på soffan ett visst antal timmar sedan blir det tråkigt.
Nu har jag i varje fall äntligen tagit mig själv i kragen och lagt ut menyförslag både för attackfasen och för viktminskningsfasen. Lovade att göra det för ett tag sedan men...livet kommer ju emellan. Nu är det gjort och jag hoppas som vanligt på att ni hojtar om ni upptäcker några fel som kan rättas till.

Nu hör jag att tvättmaskinen är klar så nu har jag något att göra :-)

tisdag 12 april 2011

Viktminskningsfasen dag 66

Ja, då var man alltså anmäld till Vårruset!
Jag har funderat på detta ett tag och till och med frågat döttrar och några andra om vi inte skulle ta och slå slag i saken och anmäla oss i år. De var nog ganska intresserade men de är så mycket yngre och piggare plus att de är sådana där som är ute och springer. Alltså helt enkelt för bra för mig. Så jag frågade systern om hon kunde tänka sig att med mig och hon hoppade genast på och anmälde oss. Äntligen är det bestämt!

Har åkt på yngste sonens förkylning och har varit helt under isen idag. Sonen är däremot friskare så förhoppningsvis går det här över innan helgen. Jag vill greja lite i trädgården.

Förra året fick jag några pallkragar av en svärson och de bestämde jag att ha i trädgården. En del (läs maken) tyckte att det var heltokigt men jag tycker att de är perfekta att plantera i. Man kan sitta på kanten och rensa och det gillar jag. I går fick jag hem Blomsterlandets reklamblad och där kunde man köpa små pallkragar att ha i trädgården!!! Kanske kan fixa några till framsidan också :-)

Morgonen började lite snurrigt. Först knäckte jag två ägg när jag skulle göra min galett. Ok...man kan alltid göra två men jag ville bara ha en! Sedan satte jag locket till tekannan på min kopp och brände mig så klart när jag skulle ta av det igen. Sedan gick jag här och väntade på att äggen skulle bli klara men efter en kvart kom jag på att jag nog hade glömt sätta i kontakten.

Nåväl, till slut fick jag ägg och galett i varje fall. Till lunch åt jag kycklingfilé med tzatziki till och det mättade en lång stund men när jag är febrig så är jag alltid hungrig. Gick och inventerade kylskåpet och det fick bli minikeso med lite kalkonskivor till mellanmål. Till middag gjorde jag grytbitar och till det åt jag lite till av tzatziki.
Jag stinker alltså vitlök just nu så det är tur att maken inte har ont av den lukten. Hade varit jobbigt att klara sig utan godnattpuss.

I kväll blir det inga kramar till någon. Tänk om jag smittar ner någon via datorn. Jag har läst att datorvirus är så smittsamt ;-)

måndag 11 april 2011

Viktminskningsfasen dag 65

Ja, då har jag hunnit smälta både middag och morgonens resultat.
Har inte gjort något vettigt alls idag. Yngste sonen vaknade med hög feber och ont i halsen och kände sig (enligt egen utsaga) ganska liten. Så idag har jag nästan bara varit mamma. Hämtat vatten och panodil till honom och utstött medlidande grymtningar. Lite Dexter orkade han med så dagen har inte varit helt bortkastad ;-)
I dag har jag ätit på tok för många ägg. Dålig planering anser jag men jag har inte ont av det så vi får väl se om det visar sig på vågen nästa vecka.
Frukosten blev ägg och galett. Jag känner mig mätt och belåten när jag ätit det så det är en bra vardagsfrukost för mig. Till lunch blev det omelett och tonfisk och till middag åt jag ugnsbakad lax, ägg och romröra. Helt klart en dag i fisken och äggens tecken. Får väl avstå frukostäggen någon dag kanske...eller inte.

Skulle varit på föreningsmöte idag men är hemma istället och fortsätter pyssla om sjuklingen. Får väl se om han vill se mer tv under kvällen. Annars blir det nog bara lite slösurfande som gäller efter en sådan ansträngande dag.

Hoppas det gått bra för er andra.

Vägningen

Jaha, då var det en lite sämre vecka denna gången. Har gått ner 0.1 kg och det var nästan väntat. När jag ser på tabellen så är det lite av varannan vecka. Om jag ska försöka analysera det något så tror jag att det är dåligt med vatten vissa dagar. Vi får väl se vad som händer.
Humöret är i varje fall fortfarande uppåt eftersom vågen faktiskt visar neråt.

Lycka till alla andra vägare!

söndag 10 april 2011

Viktminskningsfasen dag 64

Ja, då var helgen nästan slut och barn och barnbarn har rest hem till sig. Känns alltid lite tomt när de åker. Denna helgen har två stycken varit här och livat upp mormor och morfar.

Nu har jag suttit här och försökt läsa i kapp alla lustiga, rörande, hysteriskt roliga och lite deppiga bloggar och foruminlägg. Hjälp, vad mycket man missar när man inte läser något över en hel helg. Tur att allt finns kvar när man väl sätter sig här.

Jag har inte tränat en minut förutom stadspromenaden med lillasyster igår och lek och stoj med barnbarnen resten av helgen. Och i kväll tänker jag inte heller träna något, vill inte att vågen ska vara dum i morgon när det är vägdag.
Har märkt att veckorna numera räknas från vägning till vägning och att oavsett hur bra det har gått för mig hittills så förväntar jag mig alltid ett bakslag och jag vill inte ha det.

Idag åt vi en lång frukost med äggröra och bacon. Och sedan åt jag ett par bitar Carls bröd till lunch. Till middag hade jag nötfärsbiffar och fetaröra men jag fuskade lite. Jag åt en halv tomat till och lite sallad. Bara kände för det alltså.

I morgon ska jag träffa en kompis som jag inte har sett sedan jag började med Dukan...ska bli spännande att se om hon märker något.

Nu ska jag göra färdigt i köket och sedan ska jag nog försöka sätta mig i soffan och se om jag hittar något att se på.
Javisst ja, först ska tvättmaskinen fixas och så ska jag se till att den rena tvätten kommer i rätt skåp. Sedan tänker jag faktiskt sätta mig i soffan.
Javisst ja, skulle ju fixa lite med kläderna inför morgondagen men sedan ska jag sätta mig i soffan.
Javisst ja, jag skulle ju fixa makens lunchlåda till i morgon också men sedan ska jag sätta mig.
Har nog lite för mycket överskottsenergi nu ikväll, kanske borde sätta mig och se på ett Dexteravsnitt.

Lycka till alla vi som ska väga oss i morgon.