Whole30

LilySlim Weight loss tickers

torsdag 23 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 138

Nu är snart våra vänner på ingående och jag vet av erfarenhet att jag kommer inte att sitta här något mer idag. Så jag skriver dagens inlägg redan nu så får vi se när jag har möjlighet att knappa på tangentbordet nästa gång.

Frukosten blev bara lite yoghurt idag. Sedan i väg och handla allt som behövs över helgen. Vi ska fira midsommar tillsammans med hela familjen och om alla kommer så blir vi 22 stycken så det är mycket mat som kommer att gå åt. Nu ska det ätas färskpotatis och gräddfil...kommer inte bli roligt att väga in på måndag men nu kan jag i varje fall skylla på festligheter och inte bara "anpassad levnadsstil"

Till lunch åt jag en glass och det blir säkert samma till mellanmål. I kväll blir det lax med romsås och färskpotatis :-) Motion blir det nog ingen idag men i morgon blir det lek med stora barn och många lyft med små barnbarn. Att det kan vara så lätt att motionera :-)

Jag önskar alla en riktigt glad Midsommar och skickar kramar till alla.

onsdag 22 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 137

Har varit hos min underbara vän med fina salongen.
Har fått en behövlig vaxning av oönskad ansiktsbehåring...jag vägrar att kalla det skägg! Bara så ni vet det ;-)
Fick även lite färg på bryn och fransar så nu kan jag visa mig ute utan att måla på mig först. Helt klart en fördel i sommarvärmen...om det nu blir någon sommar mer i år.

Har varit lite halvslarvig med mat och motion i dag. Åt ägg till frukost och efter det drack jag te i stora mängder fram till eftermiddagen. Då blev det en glass och mer te. Till middag åt jag kyckling, tomat och lite chevré. Till efterrätt blev det så klart en glass, en nödvändighet efter så slarviga mattider.

Motion fick jag när jag halvsprang uppför alla trappor till äldsta dottern. För ett tag sedan fick jag gå väldigt långsamt och helst vila halvvägs...och idag så var jag inte ens anfådd när jag kom upp. Det är på alla de här små sakerna som man märker att man blir så mycket starkare. Sedan lade jag till lite lyft med litet barnbarn. Bästa motionen som finns!

Resten av motionen har jag fått av att dammsuga och röja undan här. I morgon får vi efterlängtat besök av en farmor med make och då vill jag att det ska vara nystädat så att vi bara kan umgås hela tiden. Vi får se hur länge de stannar men en vecka blir det nog i alla fall. Jag hoppas på fint väder så vi kan sitta i trädgården och bara vara :-)

Nu tänker jag slänga mig i soffan en stund.
Ikväll får alla som behöver det en kram.

tisdag 21 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 136

Ja, då var det nästan dags att gå och lägga sig.

Jag har varit på vift hela dagen och har inte hunnit sätta mig här förrän nu.
Jag började morgon med att laga ägg och bacon till hungrig yngste sonen. Han springer tidiga morgnar och då vill han ha rejäl frukost. Ja, det är samma unge som för någon månad sedan tyckte att en promenad till brevlådan var för jobbigt :-) Nu springer han varenda dag och han mår tydligen riktigt bra...go figure!

Min egen frukost bestod av lite ägg. Så var det iväg på dagens första inbokade möte.

Hem och åt en glass till lunch ;-)

Iväg till lilla närliggande samhället och handlade lite. Möte upp med bekanta och vi tog en fika ihop. Ihop med bekanta hamnade jag på nagelsalongen och har fixat både händer och fötter. Yeah!!! Det kan jag tänka mig att göra om. Man fick sitta i en, riktigt bra, massagestol medan man satt med fötterna i baljan. Så blev det lite filande och lite donande och lite målande. Så fick man flytta över till andra stolar så blev händerna omhändertagna :-)
Härlig cerise färg blev det.

Det blev sent innan jag kom hem och då hade härliga maken fixat lite Ceasarsallad. Det smakade ljuvligt efter den långa dagen.

Ingen promenad har det blivit...jag gick visserligen väldigt mycket när jag handlade men det räknas liksom inte. Saknar mina promenader med kompis :-( Vi får ta igen det efter midsommar.

I kväll är jag så där himla nöjd med dagen så alla får en kram ;-)

måndag 20 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 135

I dag har jag inte skött mig alls!

Varken mat eller motion har blivit som det skulle.
Det har varit en dag fylld med ärenden och udda tider att passa men så är livet ibland.
Till frukost blev det lite ägg och yoghurt. Passade mig bra idag. Lunchen bestod av potatis och korv och givetvis lite smör.

Efter det var jag iväg igen. Yngste sonen hade orsaker att fira idag och det ville han göra med en hamburgare. Sagt och gjort, vi åt MC idag och efter det var jag tvungen att ta en glass....hur bakvänt är detta.

Annars har jag inte gjort mycket. Tvättat lite och så har jag fixat makens matlåda till imorgon. Jag har sett några avsnitt av "Arrested Development"...bara ett avsnitt kvar av första säsongen....Hjälp, vad ska vi se på nu?

Dags att sätta mig i soffan en stund innan sängen ropar :-)
Kram till alla som inte har hunnit med allt idag.

Vägningen

Jag var tvungen att dubbelkolla idag.
Jag har inte gått upp någonting :-)
Med tanke på hur jag har ätit under förra veckan så känns det helt otroligt.
Så här  kan jag alltså leva när jag har gått i mål.

Lycka till alla andra.

söndag 19 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 134

Det blev ännu en skön dag.
Det har regnet hela dagen ända fram till precis nu. Ny lyser solen från en nästan blå himmel. Det kanske kan bli bättre väder i morgon.

Eller bättre och bättre...en sådan här regnig dag är perfekt soff och tv-dag.
Har sett flera avsnitt av "Arrested Development". Väldigt barnslig men otroligt kul. För alla som är gamla nog att komma ihåg så påminner den lite om "Lödder" I alla fall upplägget.

Nu i kväll har vi sett en riktig höjdarfilm "The King´s speech"
När någon  här hemma är tveksam till en film brukar jag be dem att se 15 minuter innan de bestämmer sig och idag var yngste sonen glad för det. Han sa att detta var en av de bästa filmer han sett på länge. Jag håller helt och hållet med!
Den var rolig, rörande och härlig. Om ni inte har sett den ännu så gör det!!!

Så var det maten då...
Frukost blev det med ägg och bacon....ingen glass.
Lunchen blev en glass och till middag blev det kyckling, tomat, och lite chevré. Nästan helt godkänt.

I morgon väntar vågen på mig...vi får väl se hur mycket jag har gått upp den här veckan. Känns som byxorna börjar bli lite trånga igen...inte bra....jag måste snart bli bra så jag kan gå ner....vill gå ner mer....vill inte ha ont i magen...vill gå ner mer...ja, ni fattar hur tankarna snurrar ikväll.

Extra stor lyckatillkram till alla som ska väga sig i morgon.