Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 23 april 2011

Viktminskningsfasen dag 77

Idag har varit en underbar dag i solen. Har ätit mycket tokigt och en del nyttigt.
Tidigt upp för att vara klar innan barnen kom. Tog en galett för att veta att jag i varje fall fått i mig mitt havrekli.
Lunchen bestod av mycket protein, kolhydrater och fett. Det var påskbuffé med allt man kunde tänka sig så som Janssons, matjétårta, patéer, ost och bröd. En hel del ägg, lax och räkor blev det också. Senare på kvällen så var det fortfarande väder att sitta ute så vi grillade några köttbitar och till det blev det sallad, fetaröra och bearnaisesås. Och för att se till att jag verkligen ska kunna se skillnad på vågen så satte jag i mig en hel hög med noguatägg. En svaghet som jag antagligen kommer att få lida för. Men det var gott och jag har nog ätit tillräckligt för en månad.
Dagens motion fick bli lekande med barnbarnen. Lite styrketräning hann jag med också när minstingen ville bli buren en del.


Nu tänker jag göra i ordning det sista i köket och sedan är det sängdags.
Massor med påskkramar till alla som behöver en. Ni andra får hålla till godo med en påskhälsning.
Ha en fortsatt skön helg

fredag 22 april 2011

Viktminskningsfasen dag 76

"Varför är fransyskorna så smala?"
På framsidan på nya M står frågan och svaret är givetvis Dukan-dieten. I denna tidning var de betydligt mer positiva och den sakkunnige läkaren där hade själv börjat så jag antar att det är ett godkännande för oss andra. Det skrivs mycket om vår käre Dr Dukan nu för tiden och då blir man glad.

Idag har det varit en sådan där dag ;-)

Först åt vi lång helgfrukost med ägg och bacon.
Sedan åkte vi och storhandlade inför helgen. Det kommer många barn och barnbarn.
Sedan åt vi lunch och idag handlade det om proteiner så vi åt grytbitar och tzatziki - igen.
Sedan åkte vi och handlade lite till. Allt fanns inte i första affären.
Sedan började jag laga maten till helgen. Vill inte stå vid spisen i morgon, då vill jag leka med barnbarnen.
Sedan åkte jag och handlade. Hade glömt några viktiga ingredienser.
Sedan var det dags att göra en Janssons.
Sedan åt vi middag som blev det sista av grytbitarna. Ville inte behöva frysa ner det lilla och kände inte för att laga något annat.
Sedan har jag talat i telefonen...flera lååånga samtal.
Sedan var det dags att påskpynta lite.
Nu skriver jag här.
Sedan ska jag göra i ordning påskäggen till barnbarnen
Sedan ska jag nog sova!!!

Nu önskar jag alla en Glad Påsk

torsdag 21 april 2011

Viktminskningsfasen dag 75

I dag har det varit en ganska lugn dag. Jag har städat lite inför påsk men annars har jag inte gjort så mycket annat än att bara vara. Har överansträngt min armbåge igen så det känns viktigt att vila den innan barnbarnen kommer på lördag. Då vill jag kunna leka och bära på småbarn. Längtar redan efter dem :-)

Eftersom det fortfarande räknas som vardag så blev det ägg och galett till frukost. Till lunchen fick jag till lite Carls bröd och falsk krabba och nu ikväll åt jag grytbitar och tzatziki. Tänkte att det är bäst att ladda med protein inför helgen. Jag vet att påsk är en bra helg för oss Dukanare men jag utgår i från att jag kommer att synda en del. Jag vill nog ha vin till maten och så tänker jag smaka på Janssons. Och inte nog med det, jag tänker äta lammstek också. Vi får väl se hur det blir men jag ville grunda ordentligt ;-)

Jag har bestämt mig för att kolla lite vad helgen ställer till med så därför tänker jag väga mig i morgon och på måndag. Man kanske kan utläsa något av de siffrorna.

En kram till alla som också ska väga sig imorgon.

onsdag 20 april 2011

Viktminskningsfasen dag 74

Har ni läst i nya Amelia Kropp & Skönhet?
I den finns det en artikel om den nya stjärnan på bantningshimlen. Kändisar som Jennifer Lopez och Giselle Bundchen är visst stora anhängare till den. Den heter Dukan-dieten!!!
Det är ett reportage om en tjej som har testat dieten i 2 veckor. Hon har gått ner 2.7 kg men tycker att en proteindag i veckan resten av livet verkar för jobbigt. Till och med professor Rössner har uttalat sig. Han erkänner att proteindieter fungerar och att man vetat det i 20 år men att det är för krångligt att följa en sådan diet. Han säger att det är svårt att veta var vikten är om 2 år och då undrar jag bara...Hur många viktväktare har börjat om gång på gång för att de har gått upp i vikt igen. Det är ett livslångt åtagande där man måste tänka sig för i framtiden. Så, vad är skillnaden? Jo med Dukan kan jag äta normalt större delen av tiden men EN dag i veckan måste jag tänka mig för och det gör jag genom att äta protein den dagen.

Handuppräckning alla som tycker att livet är lättare när man vet vad man kan äta för att gå ner i vikt! Min hand är uppsträckt till taket!
Tjejen i reportaget hade nog inget besvär av någon övervikt innan kan man ana. För om man inte kan tänka sig en proteindag i veckan resten av livet för att trivas med sin vikt så har man nog inte haft några större problem innan.

Jag tycker i varje fall att Dukan-dieten är hur lätt som helst att följa. Ja, jag har trillat dit på lite fusk då och då men jag går ju ner i vikt och har gjort det ända sedan jag började...litet undantag när jag gick upp 0.2 kg en vecka men det är väl försumbart. Jag äter massor med god mat och jag känner sällan sug efter något. Man får tänka om lite när det gäller det här med frukt och grönsaker men det är ju bara under en viss tid. Meningen är ju att man så småningom ska hitta tillbaka till ett sunt sätt att äta.
Handen på hjärtat, om jag hade ätit sunt hela tiden så hade jag inte behövt Dr Dukan nu.

Min dag har varit enkel. Ägg och galett till frukost. Omelett med tonfisk till lunch och till middag åt jag kycklingfilé och tzatziki. GEM!!! Gott, Enkelt och Mättande.
Tog en rask promenad i det vackra vädret. Vilken skillnad dessa kilon har gjort hittills. Jag orkar gå! Jag känner att jag har fått möjligheten till ett helt nytt liv tack vare Dr Dukan.

Nu tänker jag plocka i ordning i köket och sedan ska jag nog ägna en stund åt nagelvård.
Kram till alla som har upptäckt att jeansen sitter för hårt.

tisdag 19 april 2011

Viktminskningsfasen dag 73

Denna veckan blev det tisdagen som blev rörig i stället. Blev väl så för att jag tog det så lugnt i går.
Har kört bil hela dagen (nästan). Det är inte lätt att hålla ordning på maten när man är på resande fot men med en bra frukost kommer man ändå långt.

Jag åt alltså ägg och galett som vanligt men tidigare än jag brukar så hela förmiddagen blev lite konstig. Till lunch fanns det inte mycket att välja på. Bara en massa feta, kolhydratrika alternativ och räksmörgås. Valet blev alltså ganska enkelt. Brödet åkte i soporna men räkor och ägg smakade bra. Lite dåligt med vatten har det varit. Fyllde inte tillräckligt med flaskor innan jag gav mig iväg. Att tänka på nästa gång jag ska ut och åka.
När jag väl komma hem så blev det i varje fall lite ordning på torpet. Jag åt nötfärsbiffar med stuvade morötter. När dagen nu summeras inser jag att det blev en riktigt bra dag trots allt.

Nu ska jag ligga på soffan och göra ingenting en stund.

måndag 18 april 2011

Viktminskningsfasen dag 72

Ja, då var det kväll igen :-)
Med tanke på det positiva resultatet i morse så kan jag bara säga att Dukan fungerar!
Trots mitt gräsliga fusk i helgen så visar vågen neråt och humöret är uppåt så då är familjen också nöjd.
Jag satt och räknade ut att min duktige make har gått ner 12 kg på den här tiden. Jag tycker att vi är jätteduktiga.

Kompisen som var här i morse såg nog ingen direkt skillnad. Å andra sidan hade vi inte träffast sedan innan min "storhetstid" så hon är förlåten.

Till frukost blev det ägg och galett. Ovanligt, eller hur? I dag har jag även ätit lunch och då blev det kalkonskivor och minikeso. Till middag åt jag nötfärsbiffar och stuvade morötter. Det var himla gott och jag gjorde tillräckligt så det räcker till lunchen i morgon med.

Nu tänker jag i varje fall stänga av datorn och gå och lägga mig.
Hoppas det gick riktigt bra för alla vägare idag.

Vägningen

Jag vet inte riktigt hur jag ska smälta det här.
Vågen visade 0.7 kg mindre den här veckan. Trots kebabtallriken.

Humöret är alltså på topp idag.

Lycka till alla andra

söndag 17 april 2011

Viktminskningsfasen dag 71

Ja, då var helgen nästan slut.
Det har varit en helg med mycket sittandes. I går i soffan nästan hela dagen och idag kunde vi sitta ute i trädgården hela eftermiddagen. Det kändes som en riktig försommardag. Jag har, för första gången, provat att baka morotskakan. Jag är inte så där väldigt förtjust i maräng och nästan alla Dukan-bak smakar lite marängigt. Mycket vispade äggvitor blir lätt just marängigt. Nu innehöll ju även morotskakan vispade äggvitor men den var riktigt god. "Icingen" gjorde väl sitt till kan jag tänka mig men förra gången jag och en av döttrarna bakade så kunde det ju ha kvittat men dessa var goda. Jag provade även att baka ett "Likkbröd" och det föll maken i smaken. Det får jag nog göra fler gånger.

Helgfrukost innebar äggröra och bacon. Det blir ju lite sent och lite mycket mat på morgonen så jag blir inte så hungrig på lunchen men jag tog alltså morotkaka till eftermiddagsfikat. Nu ikväll åt vi upp det sista av älgsteken. Ja, vi åt inte riktigt allt utan det blev lite över till makens lunchlåda i morgon.

Nu är det snart dags att göra i ordning för kvällen. Kompisen som jag skulle ha träffat i veckan kommer och fikar med mig i morgon istället. Vi får väl se om hon ser någon skillnad. Med lite tur så kanske vågen är hyfsat snäll i morgon. Jag har ju fuskat med kebaben och känner att det får jag nog betala i morgon men det är bättre att man vet varför man går upp.

Lyckatillkramar till alla som ska väga sig i morgon.