Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 18 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 133

Idag har vi haft en sådan där skön dag som bara ramlar över en.

Helgmorgon i det här huset betyder ägg och bacon till frukost och i dag var inget undantag.
Efter det tillbringade vi förmiddagen i trädgården. Vi pysslade lite med rabatterna och trivdes i det härliga vädret.
Till lunch blev det en korv (utan bröd) och en glass. Mina matkombinationer just nu är nästan som en gravid kvinnas. Alltså himla konstiga ;-)

När så regnet kom så flyttade vi bara in och fortsatte att trivas med dagen.
Till middag åt jag grytbitar och tzatziki. Det borde jag inte ha gjort. Magen sa i från med en gång. Men en glass botade den igen.

Nu ska jag sätta mig och zappa lite vid tv:n. Alltid finns det väl något som man kan slötitta på en stund. Egentligen vill jag sätta mig och spela Dr Mario men det fungerar inte just nu. Det verkar vara någon konstig störning på den kanalen. Det går väl bort så småningom.

Mängder av hittarättkramar till dem som har kommit bort.

fredag 17 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 132

Man skulle kunna säga att vädret är lite omväxlande idag.
Var ute med yngste sonen som skulle springa lite. När han startade så började även regnet. Han hann bli genomblöt innan han var framme men som han själv sa...-Då är det inga pollen så det är lättare ;-)

En annan liten kille hade sagt till sin farmor att han kan själv.
Ja han är lite över 2 år :-) men inte nog med det. Med självklar säkerhet konstaterade han att - Jag kan så många saker!
Var tar det självförtroendet vägen när de bli äldre? Tänk om vi alla kunde tänka på allt vi kan i stället för allt vi inte kan. Så annorlunda allt hade varit.

Sonen fick sin motion idag men min fick ersättas med hushållsarbete. Det blev en massa plock och lite stök samt lite puts så nu är det nästan helt sommarstädat hos oss ;-)
Nej, vi har inte så skitigt men jag är lite lat just nu och gör bara lite varje dag...på det viset kan jag ha städdag alla dagar :-)

Maten har varit lite si och så med. Frukosten idag blev ägg och glass. Lite ovanlig kombination men den funkar bra för mig. Lunchen blev rester av Ceasarsalladen och till middag åt jag bakad potatis och tonfiskröra. Och till avslutning åt jag en glass. De står mig nästan upp i halsen nu så jag får se om jag vågar mig på några glassfria dagar nästa vecka. Jag vill ju inte gå upp allt som jag gått ner. Tänk så lätt kilona smyger på och så hårt de klamrar sig fast. Man kan gå upp 3 kilo på en vecka men det krävs nästan en månad för att gå ner dem igen.

Nu ska jag se om det finns något på tv att titta på annars är det väl snart dags att krypa till kojs.

Kramar till alla som kan många saker.

torsdag 16 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 131

Idag har det varit en ganska skön dag.
Jag har uträttat en massa som har hängt över mig och jag har även hunnit med att köpa "springskor" till yngste sonen. Han var allt ute och sprang en stund och tyckte att det var bra mycket skönare än crosstrainern.
Min egna motion har mest bestått av att jag har sprungit runt. Kanske borde gå ner och ställa mig på crosstrainern eller så går jag ut på en kvällspromenad...jag får fundera ett par minuter.

Maten har gått ganska bra måste jag säga. Hann bara med lite yoghurt i morse innan jag skulle iväg men till lunch åt jag mina ägg och till det lite tonfisk. Till middag blev det en fräsch Ceasarsallad. Det blev till och med över så att maken kan få i lunchlådan i morgon. Det har väl inte varit så strikt Dukananpassat men med tanke på hur mina dagar har sett ut ett tag så har det varit en bra dag...ja, ja...visst blev det glass till mellanmål men bara en ;-) Kanske klarar mig utan snart.

Sonen och jag har upptäckt en ny serie som är väldigt rolig, "Arrested Development" heter den och handlar om en, minst sagt, problematisk familj. Varje avsnitt är bara ca 20 minuter så man kan liksom se ett när som helst. Och det gör vi :-)

Kramar till alla som ska väga sig i morgon.

onsdag 15 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 130

Nu skiner diskbänken, nytvättade fönster och nya gardiner i ett rum, blommorna är vattnade, makens lunchlåda till i morgon är iordninggjord och datorn är dammad så nu kan jag sitta här en stund.

Hade tänkt se Biggest Loser men satte i gång inspelningen istället så att jag kunde sitta här.

Har suttit och surfat runt efter information som jag tänkte hjälpa kompisen med och det är också klart och skickat till henne.

Jösses, vilken fart det har varit idag. Det är nog tack vare att kompisen gick med mig på en 5 kilometers runda på förmiddagen. Ja, den ska vara 5 km enligt informationstavlan men när jag mätte så var den bara knappt 4 km. Lite irriterande måste jag säga. Men jag kom i varje fall upp i 7000 steg så då struntar jag i hur långt det verkligen är ;-)

Till frukost i dag åt jag kokt ägg och det gick bra. Efter promenaden fick jag i mig en bit omelett och lite tonfisk och nu ikväll åt jag lite kycklingsallad. Mina mellanmål har förstås bestått av glass men om jag kan fortsätta att äta vanlig mat så kanske jag snart kan sluta med glassen och det hade ju varit väldigt bra för vikten :-)

I morgon ska jag åka med yngste sonen och köpa "springskor". Efter att ha kommit igång ordentligt på crosstrainern vill han nu börja springa ute istället. Får se om maken, som sprang mycket förr, blir peppad att börja springa igen.

Jag var tvungen att läsa om det sista jag skrev ;-) Vi...den mest slöa familjen jag vet har helt lagt om vanor. Sonen kan knappt bli frestad med skräpmat och nu pratar vi ofta om hur träningen går. Så konstigt det kändes men så himla skönt!!!

Kram till alla som känner att det är himla skönt när man gör något vettigt för kroppen eller själen.

tisdag 14 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 129

Jag håller på att läsa Mia Thörnbloms bok "Du leder" och i den skriver hon att om man behandlar alla lika så är man alltid orättvis mot någon. Är det inte likadant med dieter. Alla är vi olika och alla behöver vi olika.
När jag är ute och läser i alla dessa bloggar om vikt som finns så inser jag att det finns nog lika många dieter som det finns människor. Jag blir otroligt inspirerad av att läsa om allas med och motgångar. Det liksom sporrar mig och även om jag inte alltid sköter mig precis som jag ska så går jag ändå ner i vikt. Det tar i och för sig lite längre tid när man hela tiden anpassar till kroppen, livet eller helt enkelt samhället men vad gör det? Huvudsaken är inte målet utan vägen dit.

Nu har jag varit tillräckligt filosofisk för idag.
Frukost blev lite kokta ägg.
Lunch, middag och mellanmål har idag bestått av Cornetto Enigma. Lite snabbt uträknat så har jag alltså bara fått i mig 840 kalorier...undrar om det kan stämma?
1 ägg är ungefär 75 kalorier och en glass är 230 kalorier och tillsammans blir det 840 kalorier. Det är nog ändå på tok för lite så jag ska nog äta en glass till innan jag går och lägger mig. Det är ju inte några Dukankalorier precis men just nu får det bli som det blir

Min motion i dag har bestått av hushållsarbete, typ nya gardiner i ett rum. Dammsugning och golvtvätt i några rum plus spring i trappan.

Kram till alla som kämpar så gott de kan.

måndag 13 juni 2011

Viktminskningsfasen dag 127 och 128

Hade stora problem att logga in i går  men nu gick det alltså bättre.
Vi tar det här i tur och ordning så att jag kan hålla reda på hur dagarna ser ut ;-)

Igår hade maken och jag en väldigt lugn och skön dag. Vi åt helgfrunch bestående av ägg och bacon...så klart. Sedan flummade vi bara runt här mest hela dagen. En planka på altanen byttes ut och så blev det inte mycket mer.
Till middag åt jag köttfärs, potatis och smör med en glass till efterrätt. Inte vidare Dukanskt :-(
Motionen bestod av en promenad med maken. Det blev 2 km lätt takt och vi kände oss nöjda med det.

Så till dagen...
Åt en snabb frukost med ägg innan yngste sonen och jag begav oss till stora staden. Där hämtade vi äldste sonen och så åkte vi till stora shoppingcentret. Det var inte alls mycket folk där och vi fick snabbt klarat av lite klädinköp till yngste sonen. En härligt blå tröja och en läcker t-shirt. Snyggt och somrigt.

Så ringde yngsta dottern och ville möta upp och det säger jag aldrig nej  till :-)
Hon och några barnbarn dök upp och vi tog oss alla till det matstället som har det godaste kaffet. Där lade vi helt beslag på matavdelningen och vi både syntes och hördes. Jag hittade inget som min kräsna mage ville ha så det fick bli ett bröd med ost och skinka på. Passade på att ta en liten bit av morotskakan också. Jag fuskar ju så sällan ;-D

Så tillbaka till klädaffären där dottern hjälpte yngste sonen till ett par t-shirts till. Även de var snygga och somriga.
Tur för vår tonåring att han har syskon som kan se till att kläderna blir rätt så att inte en mossig morsa bestämmer fel ;-)

Så åkte yngste sonen och jag hem igen. Det blev en glass och en kopp te till mellanmål och till middag åt jag lite köttfärs, potatis och smör. Det är såååå tråkigt men det verkar vara det enda som min mage vill ha dessa dagar så det är bara till att göra som den vill. Den blir så tjurig annars.

Kram till alla för att alla är värda i varje fall en kram.

Vägningen

Jag kunde inte logga in på blogger igår så gårdagens rapport får ni senare under dagen.

Nu är det vägning som gäller och vågen var inte så dum mot mig som jag hade befarat.
Den visad 0.7 uppåt den här veckan men jag hade räknat med minst 1.5 kg plus så jag är helt nöjd ändå.
Man kan nog inte räkna med annat om man äter potatis, smör och minst 2 glassar per dag.

Jag är nöjd och det hoppas jag att alla ni andra som också väger er idag blir.
Stor kram till vägarna.