Whole30

LilySlim Weight loss tickers

lördag 30 april 2011

Viktminskningsfasen dag 84

Ja, då ska vintern vara slut då och sommaren vara på väg och jag hoppas att den blir riktigt varm och skön.

Jag var ju på shoppingresa hela dagen igår så i först i morse såg jag på gårdagens bröllop. Visst var de vackra och visst är det alldeles ljuvligt med kärleken. 

I dag känns det lite bättre...jag har alltså skött maten riktigt bra idag. Möjligtvis har jag missat lite med vattnet men det visar sig väl på måndag.
Morgonen startade jag med ägg och lite kalkonskivor. Maken var inte hemma så jag fick äta det alldeles ensam :-(

Sedan fick jag besök av en liten familj så vi satt ute och fikade. Solen lyste men det var inte så varmt. När det var dags för lunch så kröp sonen och jag upp i soffan och såg ett avsnitt av "Criminal mind". Jag åt lite keso och mer kalkonskivor. Sedan fick vi nya kaffegäster men då stannade vi inne för så fort solen försvann från altanen så blev det för kallt att sitta där.
Till middag hade jag gjort grytbitar och till det åt jag tzatziki. Nu har jag sett de sista avsnitten på "Sons of Anarchy" och jag måste säga att den vinner verkligen i längden.
En ovanligt lugn lördagskväll måste jag säga.

Massor med valborgskramar till alla.

fredag 29 april 2011

Viktminskningsfasen dag 83

Så var det då ytterligare en dag med massor av fusk :-(

Började dagen med ägg och galett och hade ingen aning om att dagen skulle bli så frestande.

Åkte med yngste sonen till stora staden där vi mötte upp med äldre sonen. Tillsammans handlade vi lite nya kläder till den yngste och lite bra-att-ha grejer till den äldre. Så kom vi till fikan och där var det alltså frestelserna började. Morotskaka!!! Jag är helt okej med min Dukanmorotskaka men idag var det alltså en helfet kaka med massor av läskiga kolhydrater i. Det var den godaste varianten jag ätit i mitt liv!

Nu var jag i varje fall inte hungrig längre så yngste sonen och jag åkte mot hemorten igen och väl där så föll vi båda för McD. Så himla pinsamt, alltså :-) Till middagen var jag betydligt mer skärpt och åt kycklingfilé och tzatziki.

Ja,ja så dumt det blev...jag som inte skulle fuska på jättelänge. Nu vågar jag väl inte ens gå och lägga mig med tanke på hur ont i magen jag kommer att få. Dessutom blir det ju till att jobba mot sötsuget...igen! För att göra allting ännu värre så har jag inte orkat med varken promenad eller crosstrainern idag.

Men jag har fått min startlapp från Vårruset i dag. Jag som i mitt gamla liv inte en kunde ta mig upp från källaren längtar efter att få ta mig runt banan bland alla andra flåsande och svettandes kvinnor.

Klapppåaxelnkram till alla som idag har glatts åt vågen. Till alla andra skickar jag en tröstekram.
I morgon är det en ny dag med nya möjligheter.

torsdag 28 april 2011

Viktminskningsfasen dag 82

Idag har jag suttit i bilen i många timmar. Har varit och hälsat på mina föräldrar och 40 mil på en dag känns lite ovant kan man säga.
Dagen började så klart med ägg och galett :-) Till mellanmål tog jag en tallrik med fruktyoghurt och till lunch åt jag lax, ägg och keso. Det smakade väldigt somrigt idag och det var det också.
När jag kom hem åt jag lite av grytbitarna som var kvar. Lite tzatziki slank också ner.

Men jag har ju glömt att tala om att jag har varit jätteduktig på min crosstrainer.
För några veckor sedan så orkade jag precis med 2 gånger 3 minuter. Den tiden har jag långsamt ökat på och jag var himla lycklig när jag hade gått på den i 30 minuter och kommit 3.2 km. Denna veckan har det varit ännu bättre. Jag klarad fem kilometer på 23 minuter och 11 sekunder och i går slog jag det rekordet och gick 5 km på 22 minuter och 50 sekunder. Det är en fantastisk känsla att märka hur mycket bättre det går för varje gång jag använder den. Mest fantastiskt är att i början tog det evigheter innan jag kunde andas normalt och igår så satt jag mig och flämtade en liten stund...typ 10 minuter och sedan var jag helt ok igen. Nu börjar jag tro att Vårruset är möjligt även för mig.

I kväll skickar jag kramar till alla som har märkt att motion känns härligt. Kanske inte alltid under tiden men efteråt!!!
Jaja, alla andra kan också få en kram :-)

onsdag 27 april 2011

Viktminskningsfasen dag 81

 Det sägs att man kan förutsäga den kommande dagen genom att studera gårdagen och det har jag gjort och idag var som igår :-)
Jag har alltså gjort allt det som vilken "lyxhustru" som helst gör under dagen. Jag dammsög den andra halvan av bostaden, tvättade golven, städade köket (skåpsluckorna behövde torkas), körde sonen, satt i solen en stund, talade i telefon med barn, såg några gamla "Criminal minds"och sist men inte minst så har jag suttit och surfat en del idag. Hmmm, tänk vad man kan fylla en dag med en massa "viktiga" måsten.

Frukosten blev som igår, ägg och galett. Lunchen blev som igår, nötfärsbiff men idag hade fetaröran tagit slut så det blev minikeso till istället. Mycket bättre dietmässigt men inte riktigt lika gott. Middagen varierade jag genom att göra grytbitar som jag tog tzatziki till.

Nu ska jag nog ta och sätta mig i soffan resten av kvällen.
Kram till alla vars dag var likadan som i går.

tisdag 26 april 2011

Viktminskningsfasen dag 80

Jaha, och vad har jag gjort idag då?
Egentligen ingenting. Jag har bäddat, diskat, handlat, lagat mat, tvättat, strukit och dammsugit hälften av bostaden. Alltså ingenting :-)

Till frukost blev det ägg och galett och det kändes som en bra start på hårdare rutiner. Till lunch åt jag rester från gårdagen med nötfärsbiffar och fetaröra.

Sedan kom den kritiska stunden...jag var ute i köket och skulle ha något att äta på. Det fanns ost kvar sedan helgen och det är precis sådan ost som jag bara älskar. Riktigt vällagrad grevé...inget som jag kan motstå...trodde jag. Jag skar upp några bitar och tog med ut och satte mig. Satte tänderna i den första biten och gick direkt ut och spottade ut den igen. Det är inte sådant jag ska äta. Det smakade bara konstigt så jag tog hela biten och slängde i soporna. Kritisk stund avvärjd...några kalkonskivor var mycket bättre mellanmål för min del.
Till middag åt jag grillad kyckling med tzatziki till. Det känns skönt att det gick så bra att återgå till riktigt ätande.

Kram till alla andra som upptäckt att det är lättare att inte fuska ;-)

måndag 25 april 2011

Viktminskningsfasen dag 79

Ännu en underbar försommardag.
Vi har fått plantera lite häck på framsidan av huset så nu är det inte ett stort hål där längre.
Till frukost åt vi ägg och bacon fast det är måndag. Jag gillar verkligen långhelger.
Lunchen blev lite så där på stående fot. Fick besök av en liten familj så vi satt på baksidan och fikade med te och galett. Till middag åt vi nötfärsbiffar med fetaröra. Som synes så är det proteindag i dag och det får det nog bli ett tag nu. Vill ju gärna börja komma under 80 snart. Jag vill, jag vill, jag vill!
Okey, jag vet! Det är bara att sluta fuska och sätta fart. Enklare sagt än gjort men jag ska göra mitt bästa.

Skickar massor med tröstekramar till alla som behöver det idag.

Vägning

Ja, då vet jag hur mycket skada påskgodiset gjorde.
Vågen visade plus 0.7 kg i dag. Lika mycket som jag hade gått ner förra veckan så teoretiskt sett så har denna helgen fördröjt min viktnedgång med en veckan. I fredags hade jag gått ner några hekto så egentligen har helgen kostat 1 kg.
Hmmm...det kan man kanske leva med någon enstaka gång men så gott var det inte. Hela dagen igår kände jag mig uppblåst och svullen. Idag är det lite bättre och nästa vecka hoppas jag att det är helt bra igen. Nu blir det tuffare tag igen. Har inget direkt framför mig som skulle kunna fresta till avsteg förutom svärson som fyller år och eventuellt någon mer födelsedag där man inte vill tacka nej. Vi får se hur länge denna helgen finns kvar som avskräckande minne.

Lycka till alla andra som väger sig idag.

söndag 24 april 2011

Viktminskningsfasen dag 78

Så var det söndag igen.
Denna dagen har varit helt lugn. Såg ett Dexteravsnitt. Vi ransonerar dem nu för vi har bara tre avsnitt kvar på fjärde säsongen och sedan måste vi vänta tills nästa säsong ges ut. Det blir nog en lång väntan. Hann även med två avsnitt av Solsidan. Lite dystert och mycket skratt på samma dag alltså.
Frukosten var en helt vanlig söndagsfrukost. Äggröra och bacon. Idag var vi dessutom hungriga till lunch så då åt vi lite av de rester som fanns kvar. Det blev lite Janssons och lite ägg för mig. Inte bra men ganska gott. Känner mig väldigt svullen av allt salt men efter mycket vatten och lite träning så ska det väl bli bättre till imorgon. Till middagen var jag inte alls hungrig. Åt några skivor kalkon och så fick det räcka.
Jag hade ju fått för mig att man fick äta alla sorters ägg men....noguatägg innehåller visst mycket mer fett och kolhydrater än protein. Hmmm, jag får nog låta bli de som finns kvar ;-)

Nu tänker jag gå och lägga mig för jag har hört att sömn hjälper en att gå ner i vikt så jag vill väldigt gärna sova många timmar innan jag ska ställa mig på vågen i morgon bitti.

Många lyckatillkramar till alla som vågar väga sig i morgon.