Whole30

LilySlim Weight loss tickers

söndag 22 maj 2011

Viktminskningsfasen dag 106

Så var veckan helt plötsligt slut.
Vi har haft ytterligare en underbar dag i solen. Igår planterade jag ju blommorna och idag har altanen städats och fejats. Nu är det bara att slå sig ner och njuta av den värmande solen.

Dagen har dessutom varit en bra Dukandag.
Det är fortfarande helg så det blev så klart ägg och bacon till frukosten. När det sen var dags för lunch fick maken komma och påminna mig :-) Det var bara till att lyda så jag åt lite miniyoggi och det kanske var tur, för middagen blev sen idag. Jag gjorde massor med nötfärsbiffar (bra att äta under proteindagarna) och till det åt jag stekt lök med tomat, stekta kantareller och lite fetaröra till. Nu är jag riktigt mätt och belåten.

Nu har jag ätit grönsaker till min protein hela helgen så nu kan jag med gott samvete äta bara protein fram till nästa helg. Märker tydligt att det är lättare att strunta i allt onödigt som finns att stoppa i munnen när jag är noga med maten som jag ska äta. Jag ska fortsätta att tänka på det hela veckan så får vi se vad jag kommer fram till.

Läste förresten i nya "I form" att många dietister nu rekommenderar en "lite kolhydrater, mycket protein"-diet. Det sägs vara senaste vetenskapliga rönen att minska på kolhydraterna...doh. Både LCHF och LCHP hyllas som mirakel för vikten men det visste vi väl redan :-)

Personligen så tror jag att man måste känna sin egen kropp och gå efter vad som känns bra för just en själv. Det är nog många faktorer som spelar in. Ålder, graviditeter och framför allt hur många gånger man har gått upp och ner innan. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Måste bekänna att det inte blev någon riktig motion idag. Jag räknade att jag fick tillräckligt ute i trädgården. Förresten har jag fortfarande ont i vaderna efter skogspromenaden i fredags ;-)

I morgon är det dags att ställa sig på vågen igen. Vi får väl se vad den tycker om den gågna veckan.

Kram till alla som ska väga sig i morgon.

2 kommentarer:

  1. Du verkar ha haft en bra helg. Jag ska också köra protein hela veckan, utom imorgon då jag ska äta upp resten av rabarberkrämen.
    Sv: Du kan göra kräm i alla fall, det duger med lättyoghurt, eller kanske bara lite minimjölk.
    Fast det är klart, om du trillar över Total 0%, så köp den fast den är dyr, den är så god.

    SvaraRadera
  2. Ja, den har varit underbar och nu känns det bra att ha proteindagar.

    SvaraRadera