Whole30

LilySlim Weight loss tickers

onsdag 2 februari 2011

Om mina böcker


Ok, min filmsmak kanske inte är så kultiverad men böcker, se det är ett ämne som jag kan! 

Jag älskar böcker, nästan lika mycket som jag älskar min familj, och självklart har jag några riktiga favoriter. Vad sägs om Bengt Ohlssons ”Gregorius ”. Kanske André Brinks ”En torr vit årstid”. Eller varför inte den som jag håller på med just nu, Femte boken i serien om Landet Deverry. Jag gillar till och med ”Sagan om Isfolket

Se där försvann min trovärdighet som bokrecensent!

Hur kan jag bara med att erkänna dessa avsteg från finkulturen?
Jo, det är väl så att all litteratur är bra. Man läser olika böcker under olika perioder av livet och jag vet att som stressad småbarnsmamma så var just Isfolket en av mina verklighetsflykter.

Jag minns hur min man kom hem med den senaste boken, de kom ut en gång i månaden, plus en påse godis och den dagen var det tillåtet för mamma att ligga på soffan och läsa hela dagen. 

Hmm, kanske min övervikt kommer från mitt läsande. Nåväl, njöt gjorde jag och det tycker jag man ska göra när man konsumerar litteratur.

Så fram för lättlästa böcker till alla stressade människor.

3 kommentarer:

 1. Det finns många som tycker att isfolket är skräp men jag tycker de är bra.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att man behöver den där verklighetsflykten. Och när man inte har tid att sätta sig in i tyngre, kanske lite svårare, litteratur så är lättlästa böcker mycket bättre än att inte läsa alls!

  Låter jättehärligt med den där månadsisfolketboken och godispåsen... *drömmer* Själv hade jag någonting liknande med min drömhem&trädgårdtidning och marabou för ett par år sedan :)

  SvaraRadera
 3. Man kanske skulle införa lag på att alla stressade människor skulle njuta av litteratur (i vilken form som helst) och något gott minst en dag varje månad ;-)

  SvaraRadera