Whole30

LilySlim Weight loss tickers

torsdag 14 juli 2011

Viktminskningsfasen dag 159

Läste ett inlägg om orättvis arbetsfördelning hemma och måste då berätta en liten anekdot från ett av barnbarnens liv.

Barnbarnets förskola hade lite problem med renoveringen och en bit av inredningen var väl inte helt klar men fröknarna förklarade att det skulle komma hantverkare dit och fixa det. Barnbarnet tittade en stund och sa sedan till fröknarnas glädje att
- Det kan min mamma komma och fixa!
Ja se de små¨:-D

Tänk vad de märker allting.
Jag däremot märker inte alltid vad som händer runt mig.
Jag har suttit och spelat Mahjong hela kvällen och har inte upptäckt att det har börjat regna här hos oss.
Det har blåst en del hela dagen och nu har det nog regnat en ganska lång stund för mina blommor behöver inte vattnas alls. Ja, förutom de som hänger under tak förstås men de ska få sig en slurk nu innan jag kryper till kojs.

Jag måste i varje fall rapportera att jag har haft en ganska bra matdag.
Till frukosten blev det så klart ägg och galett. Det är den frukost som hjälper mig att inte fuska under resten av dagen :-)
Till lunch åt jag lite keso och kalkonskivor.
Middagen bestod i dag av pannbiff. Jag hade ingen Philadelphia hemma så det slank ner ett par potatisar men med tanke på att jag inte har anpassat något annat under dagen så kändes det ganska okay att ät dem.

Nu är det bäst att jag stänger av min dator annars sitter jag väl här hela natten och spelar. Jag fastnar i alla dessa olika pusselspel som finns och just nu är det alltså Mahjong som gäller.

Kram till alla som tycker att vi blir bättre för varje generation.

4 kommentarer:

 1. Hahaha, gjorde mamman det då?? :P

  galett ja.. jag har fortfarande inte provat det! Måste ta och göra det snart tror jag... Men jag är för lat för att leta reda på receptet, kan du inte skriva det här på din blogg istället så är det lättare att hitta ;)

  Här har vi faktiskt haft sol idag, jättevarmt. Men jag har ju jobbat hela dagen och där har de AC så jag har suttit med min "snugrug" dvs typ mysfilt och frusit hela dagen... Haha.

  SvaraRadera
 2. Vart kan du ha läst det någonstans?;)
  Mammor kan, så är det bara.
  Min familj fick i uppdrag att åka och handla, så de gjorde i alla fall någon nytta igår.
  Mahjong brukar jag också spela, ganska skoj faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Praktiskt när det regnar så man slipper springa runt och vattna alltför mycket! Här i trädgården har vi inte behövt vattna nåt särskilt på flera dagar.. (utom de under tak, då, som du nämner)

  Jag gjorde förresten en galett häromdagen (när det faktiskt inte regnade och vi skulle ut på picknick och de andra hade skorpor och mandelkubb till fika)! Jag hällde i lite kakao och valde att inte ta i sötningsmedel eftersom jag inte ville att mitt sötsug skulle triggas. Jag förstår varför du gillar dem. Himlans enkla och säkert massa variationsmöjligheter! Och så påminner de ju lite om sockerkaksplättar! Hihi!
  Jag äter ju inte massa havrekli och sånt, så det var en engångsgrej, men visst, det funkade till kaffet för mig med :)

  Kram till dig och din familj :)

  SvaraRadera
 4. Likkan - Nej, mamman behövde inte :-)
  Mona - Ja, säg det du :-)
  ealina - Javisst är de goda och enkla. De är vad jag kallar GEM - goda, enkla och mättande.

  SvaraRadera